JOTUN + FRAMA = ST. PAULS BLUE

JOTUN + FRAMA = ST. PAULS BLUE

LADY pure color 5030 St. Pauls Blue – färgen som är utvecklad i samarbete med Frama

Jotun + Frama = St. Pauls Blue

Frama designstudio

Frama designstudio ligger centralt i Köpenhamn i den historiska stadsdelen Nyboda. Tidigare låg St. Paul apotek, som bildades 1800, i lokalerna. Byggnadens arkitektoniska element är väl bevarade och är väl lämpade för Frama’s filosofi och design.

Just dialogen mellan det klassiska och det moderna är viktigt i deras tidlösa och rent uttryck. Produkterna har ofta ett grafiskt uttryck och är tillverkad av solida material med naturlig finish som varar i generationer.

När designerna skulle renovera sina egna lokaler, ville de utveckla en kulör som var unik och perfekt anpassad till sin stil. Vi tände genast på idén! Vi gillar Frama’s stilsäkra design, och tyckte att ett samarbete med dem fungerade perfekt.

Jotun + Frama = St. Pauls Blue

Frama’s designers från vänster: Driton Memisi, Niels Strøyer Christophersen

Många nyanser blandades och utvärderas kontinuerligt och tillsammans kom vi fram till den vackra djupa blåtonen LADY St. Paul Blue. Detta är en spännande kulör. Den har historiska referenser, men också referenser i den urbana och ruffa industriella stilen. Kulören balanserar perfekt mellan nyckfullhet och dramatik. Det är helt enkelt en estetisk njutning för lokalerna :). Kulören ger ett behagligt lugn och framhäver perfekt de vackra föremålen i studion. Väggarna i studion målades med den helmatta väggfärgen LADY Pure Color, som gör att kulören får ett harmonisk djup.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

 

Jotun + Frama = St. Pauls Blue

Designern, Niels Ströyer Christophersen gillade kulören så mycket att den fick följa med honom hem till sin egen lägenhet!! Detta är en blå kulör som också passar mycket bra hemma! Med kulören LADY 5030 St. Paul Blue skapar du ett tryggt och gästvänligt hem, som upplevs både harmoniskt och varmt. Blått är en viktig nyans just nu och kommer absolut att stanna framöver!

Jotun + Frama = St. Pauls Blue

 

Färglansering

Här är bilder från presslanseringen som vi hade i Kollektedby’s lokaler. Vi är supernöjda med responsen från pressen och garanterar att de som vågar prova den här kulören hemma, kommer att bli mycket nöjda!

6

Här berättar Alessandro att en kulör är inte bara är en kulör, och hur viktigt det är med kvalitet. Något som både Frama och Jotun fäster stor vikt vid, vid utvecklingen av nya produkter.

7

Här är LADY 5030 St. Pauls Blue uppmålat hos Kollektedby.

Bilder från Frama’s lokaler: Foto: Siren Lauvdal. Styling: Jannicke Kråkvik & Alessandro D’Orazio.

Årets vikigaste färg?

LADY 5030 St Pauls Blue har blivit en snackis i sociala medier. Några av de största inredningsbloggare har verkligen lyft den och någon har kallat den för den ”Oofficiella  färgen 2015”.

Se några av inläggen här: Ems Designblogg , Anna Gillar, Eget Rum, By Therese Knudsen

LADY 5030 St. Pauls Blue

En av våra mest sålda blå färger. En perfekt kombination av blått med en undertons av grått. Du hittar också ett stråk av grönt i denna färg. Det är precis det som gör att den är så läcker till mintiga färger eller till grönaktiga blå färger.

Jotun Kulörtrygghet: Genom att använda Jotuns produkter är du säker på att resultatet blir precis likt vår färgprover.

Lisbeth
Lisbeth

Lisbeth – Kulörchef på Jotun

Lisbeth är Jotuns kulörchef och en av Norges mest eftertraktade trendanalytiker. Lisbeth har utöver sitt specialområde kulörer, också lång erfarenhet från modevärlden. Med passion och känsla för vad som passar i vilken miljö, lägger hon stor vikt på att skapa så personliga hem som möjligt.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…