Nya, breda lister gav rummet ett vackert lyft

Nya, breda lister gav rummet ett vackert lyft

När man ser före- och efterbilder från ett renoveringsprojekt förväntar man sig att före-bilderna ska se helt förfärliga ut. – Jag var egentligen nöjd med mitt sovrum. Det var ganska snyggt innan jag satte igång renoveringen. Det behövde bara lite kärlek… och nu har sovrummet bara blivit ännu finare!

Så här såg det ut innan:

 

OnlyDeocLove

Min nya favoritfärg

Det var absolut inte något fel på rummet. Det var bara att allt var vitt och att det är så högt i tak så rummet kändes ofärdigt. För några månader sedan deltog jag på Jotun LADY’s pressevent där nya färger och produkter presenterades – och under en improviserad intervju där jag fick frågan om vilken ny färg som var min favorit, svarade jag färgen LADY 10678 Space.

Beige palett

Jag blev förälskad i Jotun LADY’s nya beiga palett och så snart jag hade bestämt mig för vad jag ville göra med sovrummet tog det mig ungefär en vecka att få det precis som jag ville ha det.

Se Onlydeoclove's sovrum
Ser du skillnaden?

Ovan ser du arbetshörnan före och efter. Ser du vad som är skillnaden? (bortsett från de olika stylingarna…) Det första man lägger märke till är att listerna nu är ganska mycket bredare än tidigare. Idén som startade hela projektet var att jag ville ha bredare lister och det var det som var utgångspunkten för det jag ville göra. Rummet har som sagt ganska högt i tak och även om det är otroligt fint så kan man snabbt få en känsla av att rummet verkar tomt. Ett bra sätt att balansera höjden är att skapa en illusion av flera lager. Ögat stannar då automatiskt upp vid varje lager medan rummet fortsatt kommer kännas luftigt tack vare den naturliga höjden.

Jag har valt att skapa bredare lister genom att lägga till ett litet fält på 30 cm över den gamla listen. Därefter spikades en ny list upp på väggen och till slut blev de gamla listerna och den nya listen och väggen däremellan målad i samma färg. Så gjorde jag:

 

Skapa breda lister

Först satte jag upp en list 30 cm över den gamla golvlisten. Detta skapar en illusion av en enkel, men ganska bred list.

Vackra breda lister

Det ger rummet precis det lilla extra som jag önskade mig och är detaljen som ger en liten herrgårdskänsla.

Sätt färg på Fönsterlisterna

Jag har också målat fönstren i samma färg för att ge en känsla av kontinuitet men också för att mörka fönster har tilltalat mig mycket på senaste tiden. Färgen som är använd på golvlisterna och listerna runt fönstren är LADY 10678 Space. Produkten jag använde var LADY Supreme Finish Matt – för trä och panel.

En illusion av lägre takhöjd

Jag bestämde mig också för att inte måla helt upp till taket så att det skapades ett band överst på väggen. Den tidigare vita färgen på väggen var lik den i taket och genom att måla med LADY 1928 Sommarsnö på väggen men inte ända upp till taket så upplevs inte väggen lika hög pga den nya markeringen. Väggen målades i den helt matta LADY Pure Color.  Sommarsnö är en färg som inte är helt beige och inte helt grå och det var precis den jag letade efter.

Färgsätt taket och få ett ombonat rum

Sänk takhöjden

Jag funderade på att måla hela rummet i samma färg, både väggar, fönster och lister, men valde bort det. Jag ville att det skulle vara flera lager och intressanta övergångar och då blev det precis så som jag ville. – Och, färgerna Space och Sommarsnö passar perfekt ihop!

Några av möblerna är från Kollekted by och blommorna kommer från Wintherblomst – tusen tack.
Alla foton är mina egna. Se mer från min lägenhet på min blogg eller följ mig gärna på instagram.

Färgerna som användes:

Katerina
Katerina

Katerina – Onlydecolove

Katerina Dima växte upp i det soliga Aten, i Grekland. Hon är en av Norges ledande interiörstylister och står bakom bloggen OnlyDecoLove. Hon har ett gott öga för detaljer och tar fantastiskt fina bilder.

Tuffa materialval i trä

Två av Nordens mest kända inredningsarkitekter med koll på trender är Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio. De har stått för stylingen av…

Har du sett våra 5 helt nya lasyrfärger?

Nya lasyrfärger Det är inte så ofta det kommer nya Interiörlasyrer. Orsaken till det är att när vi ska färgsätta…

Andrummet

Hege Barnholt och Bjørn Johan Stenersen som bland annat står bakom bloggen nyanser.no har delat med sig av bilder från sin vackra…

Skandinavisk stil i badrummet

Detta badrum ger garanterat en frisk och bra start på dagen! Vackert kakel från Modena i kombination med ett friskt,…

Årets viktigaste inredningstrender

Ett badrum som ett äventyr; från säsongens inspirerande tendensutställning på Oslo Design Fair. Färg på väggen: LADY Aqua Våtrumsfärg 6352 Evening…

Hemma hos Kråkvik och D’Orazio

Med Jotun-färgen 4629 Skuggblå, har Kråkvik och D’Orazio fått en harmonisk, omfamnande färg i sin nyrenoverade lägenhet. Stylister och partners…

Go to top