16.02.2015

JOTUN + FRAMA = ST. PAULS BLUE

JOTUN + FRAMA = ST. PAULS BLUE

Frama designstudio ligger centralt i Köpenhamn i den historiska stadsdelen Nyboda. Tidigare låg St. Paul apotek, som bildades 1800, i lokalerna. Byggnadens arkitektoniska element är väl bevarade och är väl lämpade för Frama’s filosofi och design.

Just dialogen mellan det klassiska och det moderna är viktigt i deras tidlösa och rent uttryck. Produkterna har ofta ett grafiskt uttryck och är tillverkad av solida material med naturlig finish som varar i generationer.

När designerna skulle renovera sina egna lokaler, ville de utveckla en kulör som var unik och perfekt anpassad till sin stil. Vi tände genast på idén! Vi gillar Frama’s stilsäkra design, och tyckte att ett samarbete med dem fungerade perfekt.

3

Frama’s designers från vänster: Driton Memisi, Niels Strøyer Christophersen

Många nyanser blandades och utvärderas kontinuerligt och tillsammans kom vi fram till den vackra djupa blåtonen LADY St. Paul Blue. Detta är en spännande kulör. Den har historiska referenser, men också referenser i den urbana och ruffa industriella stilen. Kulören balanserar perfekt mellan nyckfullhet och dramatik. Det är helt enkelt en estetisk njutning för lokalerna :). Kulören ger ett behagligt lugn och framhäver perfekt de vackra föremålen i studion. Väggarna i studion målades med den helmatta väggfärgen LADY Pure Color, som gör att kulören får ett harmonisk djup.

4

Designern, Niels Ströyer Christophersen gillade kulören så mycket att den fick följa med honom hem till sin egen lägenhet!! Detta är en blå kulör som också passar mycket bra hemma! Med kulören LADY 5030 St. Paul Blue skapar du ett tryggt och gästvänligt hem, som upplevs både harmoniskt och varmt. Blått är en viktig nyans just nu och kommer absolut att stanna framöver!

5

Här är bilder från presslanseringen som vi hade i Kollektedby’s lokaler. Vi är supernöjda med responsen från pressen och garanterar att de som vågar prova den här kulören hemma, kommer att bli mycket nöjda!

6

Här berättar Alessandro att en kulör är inte bara är en kulör, och hur viktigt det är med kvalitet. Något som både Frama och Jotun fäster stor vikt vid, vid utvecklingen av nya produkter.

7

Här är LADY 5030 St. Pauls Blue uppmålat hos Kollektedby.

Bilder från Frama’s lokaler: Foto: Siren Lauvdal. Styling: Jannicke Kråkvik & Alessandro D’Orazio.


Lisbeth

Lisbeth » Kulörchef på Jotun

Lisbeth är Jotuns kulörchef och en av Norges mest eftertraktade trendanalytiker. Lisbeth har utöver sitt specialområde kulörer, också lång erfarenhet från modevärlden. Med passion och känsla för vad som passar i vilken miljö, lägger hon stor vikt på att skapa så personliga hem som möjligt.

KOMMENTARER

27.01.2016 Lennart Söderblom

Hej Anna,

Den NCS kod du angett för 5030 St. Pauls Blue (6108-B08G) tror jag inte stämmer. KAn du dubbelkolla?

MVH/Lennart

02.02.2016 Jotun SE answers:

Hej Lennart,
St.Pauls Blue är ett speciellt framtaget recept och kulören har NCS 6108-B08G. Detta är den kod som vi har för denna kulör i vårt brytsystem, Jotun Multicolor. På Jotun garanterar vi att resultatet blir som våra kulörprover. Vi kallar det Jotun Kulörtrygghet. Alla våra kulörer utvecklas med unika recept speciellt anpassade för Jotuns produkter, så en förutsättning för garantin är att kulören alltså är bruten med Jotuns produkter. Du kan läsa mer om Jotun Kulörtrygghet på:
http://www.jotun.com/se/se/b2c/dealers/jotun-colour-promise/index.aspx

bästa hälsningar
Anna

26.01.2016 nina

hej!
ska måla mitt badrum som har ljusblått golv och kakel halva väggen som är vitblått. till saken hör att det gränsar till köket som har färgen bomull, och jag vill att det ska se bra ut med köket främst. något förslag? mvh nina

12.02.2016 Jotun SE answers:

Hej Nina!
Vilka delar av badrummet ska du måla? Ska du helrenovera det och byta kakel och matta? Om du gör om alltihop skulle jag satsa på nya material som går i en varmare kulörton för att passa med LADY 1453 Bomull, som har gult i.
Om du ska delrenovera så är min första tanke: hur vita och hur blå är kakelplattorna? Jag gissar att de vita har en ”vitare” ton än köket. Det vore lite synd eftersom LADY 1453 Bomull tenderar se just ganska gul ut intill en klassisk vit. Den blå som du har på kaklet kan vara varm eller neutral. St. Pauls Blue är en spännande blåton som har både rött och grönt i. Det kan vara kul att hitta en kompletterande blå kulör och måla väggen runt kaklet med den, men en förutsättning är att blåtonerna kompletterar varandra och går i samma ton. Titta t ex på paletten Reflections of Time
Har du t ex ljusblått kakel som liknar LADY 4017 Pilasterblå, så skulle du kunna välja att måla resten av väggen i t ex LADY 4618 Kvällshimmel. Genom att jobba in mer blått och starka kulörer i badrummet så kan man balansera upp de vita kulörerna. Du kan beställa hem färgkartor på vår hemsida eller hämta i butik, och kika på kulörprover hemma.

Lycka till med badrummet,
Robert

23.12.2015 S

Hej! Jag skulle vilka veta NCS-koden till st. pauls blue. Hur skulle ni beskriva skillnaden mellan 5030 St. Pauls blue och 4477 Deco Blue (S7010-R90B). Vi funderar på att måla blått i sovrummet och funderar på vad som passar bäst. Hur matchar man bäst någon av ovan nämnda färger? Med lister och eventuellt andra väggfärger i rummet? Stort tack,
Mvh

29.12.2015 Jotun SE answers:

Hej Stina,
5030 St.Pauls Blue har NCS 6108-B08G.
Deco Blue är framför allt mörkare är St.Pauls Blue och uppfattas som mer blå. Den innehåller röda pigment som gör den djupare, medan St.Pauls Blue är svalare och mer gråblå.

Till en mörk kulör är det effektfullt med en kontrasterande ljus kulör i samma palett. Titta till exempel på 1928 Sommarsnö till Deco Blue, eller 9915 Morgondis till St.Pauls Blue.
Vill man ha en starkare kontrast är 9918 Klassisk Vit fin till båda blå kulörerna.

bästa hälsningar
Anna

23.10.2015 Insta moments | Anna Gillar

[…] to finally have painted our massive kitchen cupboard, it took a while I can assure you…Color? St. Pauls Blue by Frama for Jotun. 2. Props flowers from a living room shoot this week that will be out in November. The color is […]

28.05.2015 Glöm det vita och fräscha – Inred med färg i fokus | ELLE Decoration

[…] – Jag vet det är svårt. Att se resultatet redan innan, att hitta rätt nyans och framförallt att våga. Men börja med en fondvägg och leta runt. Just nu är ju många bjussiga med färgkoder och idéer. Som tant Johannas gröna, eller St Pauls blue! […]

22.05.2015 Paint your greens & blues! Even more color inspo. | Isabelle McAllister

[…] runt. Just nu är ju många bjussiga med färgkoder och idéer. Som tant Johannas gröna,  eller St Pauls blue eller vad det nu kan […]

23.03.2015 Kelly Salvatore

How do I order this paint color in the United States?

26.03.2015 Kristina Tunegård answers:

Unfortunately You can’t buy LADY in the United States.

05.03.2015 Monica Hökars

Hej!

Undrar samma sak, har varit inne hos handlare och de känner inte till färgen. Skulle vilja måla i helgen!

05.03.2015 Kristina Tunegård answers:

Hej Monica!
Kul att du är sugen på att måla! Se svaret jag gav till Karin.
//Kristina

04.03.2015 Karin

Hej!
Kulören är helt fantastisk och jag och min sambo planerar att ha den i vårt sovrum. När släpps färgen? Vi hittar den inte på hemsidan och när vi besökte en färghandel idag hittade dom den inte heller.

05.03.2015 Kristina Tunegård answers:

Hej Karin!
Det kan vara svårt för färghandlarna att hitta kulören i sina brytmaskiner. Men om du uppger LADY standardkod 5030 så hittar de den fast den är inte döpt till St. Pauls Blue än i deras datorer.
Lycka till med målandet! Kristina

02.03.2015 Days & Weekends: 7 a week # 15 | Living by W

[…] Det talas om färg. Hoppsan. Förra veckan gick många bananas över den blå nyansen St.Pauls Blue från Jotun i samarbete med Frama. Efter att bilderna snurrat runt ordentligt – återigen […]

02.03.2015 Jotun och Frama : EKPR & KOMMUNIKATION

[…] Frama designstudio ligger centralt i Köpenhamn i den historiska stadsdelen Nyboda. Byggnadens arkitektoniska element är väl bevarade och är väl lämpade för Frama’s filosofi och design. När designerna skulle renovera sina egna lokaler, ville de utveckla en kulör som var unik och perfekt anpassad till sin stil. Jotun nappade genast på idén! Många nyanser blandades och utvärderas kontinuerligt och tillsammans kom de fram till den vackra djupa blåtonen LADY St. Paul Blue. Detta är en spännande kulör. Den har historiska referenser, men också referenser i den urbana och ruffa industriella stilen.  LADY St. Paul Blue balanserar perfekt mellan nyckfullhet och dramatik. Läs mer om det spännande samarbetet på Jotuns inspirationsblogg. […]

26.02.2015 Inredningshjälpen: Jotun + Frama = St. Paul Blue

[…] fint om man vågar) och senast ut i raden av bidrag inom just det området är Jotun med kulören St. Paul Blue som har tagits fram i samarbete med den danska designstudion Frama. De senaste veckorna har […]

relaterade inlägg