Liten insats – stor förändring

Liten insats – stor förändring

Vår stylist Jannicke Kråkvik ger dig tips på några små grepp som kan lyfta ditt hem på ett kick.

Måla om! Mycket hinns med på bara en kväll.

Kom ihåg att om du vill ha en snabb förändring så är måla det enklaste sättet att ordna det på! Var inte så rädd för att byta färg. Det är ju bara att måla om ifall du skulle ångra dig. Målning är det som gör störst skillnad med minsta möjliga insats. Det är otroligt vad stor förändring ett lager färg kan göra.

Städa med färg

Vår DIY-expert Ingrid rustade upp sin entréhall genom att välja lite nya färger. I hallen bör du använda den slitstarka LADY Wonderwall som är robust och lätt att tvätta.

Se över vad du har innan du köper något nytt.

Om du ska förnya ditt hem framöver: börja med att gå igenom vad du har. Kanske finns det några gamla saker som kan få nytt liv? Det kan också vara kul att flytta om lite mellan rummen bara för att få en snabb förändring.

Säsongens hetaste färg

Se hur fint det här gamla skåpet blev när Plaza Interiör målade det med LADY 4477 Deco Blue. Läs om samarbetet med Plaza Interiör här.

Byt rum

At byta rum kan vara en kul grej och ger en snabb förändring. Har du till exempel en matsal/ett matrum, byt plats på det och vardagsrummet. Eller låt kontoret bli sovrum och vice versa.

Samla småsakerna – skapa ett stilleben

Placera småsaker tillsammans i grupper och låt dem fungera som dekorationer i ditt hem. Skapa så kallade stilleben – sätt samman små saker till konstverk. Det blir mycket mer effektfullt för interiören om du placerar saker tillsammans istället för att sprida ut dem överallt. Sprider du småsaker upplevs de snarare som skräp och plotter – det är viktigt att det finns små pauser också, ställen där det inte står något alls.

Framhäv dina vackra prydnadsföremål

Genom att måla en vägg i LADY 9938 Naturligt Svart framhäver du dina vackra saker. Tänk då på att använda den supermatta LADY Pure Color.

Glöm inte belysningen!

Stämningsbelysning och flera ljuspunkter är viktigare än downlights. Allt för många använder downlights där det borde varit smålampor. Och även om man har dimmer så glömmer många att använda den – och strålkastare är sällan särskilt stämningsskapande.

Less is more

Ha inte för mycket bilder och tavlor på väggarna. Den största lyxen du kan ha i ditt hem är en naken vägg.

Less is more

Se så vackert det är med rena, vita väggar. Väggarna här är målade med LADY Pure Color i kulören LADY 1624 Lätthet.

Inspirerad till att göra en liten förändring? Läs om flera vackra LADY-kulörer i vår digitala färgkarta.

PS – Du har väl inte missat den vackra kulören LADY 10683 Cashmere? (se det översta bilden). Den är till exempel en perfekt matchning till LADY 4477 Deco Blue. Den tillför en touch av textur och mjukhet som hjälper till att göra kombinationen än mer spännande. LADY Cashmere har samma effekt ihop med gråtoner som 10429 Diskret, 1032 Grå Harmoni och 1462 Grå Skiffer.

Tanja
Tanja

Tanja – Digital inspiratör Jotun

Tanja ger LADY en helhetlig närvaro på webben, och ser till att trender, tips och aktuella nyheter hittar vägen från vår interiöravdelning och ut till er som följer oss i den digitala sfären. Hittar hon något som kan vara till inspiration eller nytta är det er hon först delar sina tips med.

Våren och sommarens färger!

Kombinationen av kulörerna 8302 Lagerträd och 20047 Blushing Peach ger en härlig vårkänsla! Förnyelse med våren och sommarens färger Nu kommer vårens…

Sätt färg på tillvaron!

Färdig med vita rum! Vi färgsätter många hem och upplever att de flesta önskar sig färg nu. Många av oss…

Andrummet

Hege Barnholt och Bjørn Johan Stenersen som bland annat står bakom bloggen nyanser.no har delat med sig av bilder från sin vackra…

Våra bästa grå färger

Jotuns bästa gråfärger Grått har gått som en farsot genom landet och ersatt många Eggvita väggar under de senaste åren…

De viktigaste färgerna 2018

LADY 6352 Evening Green är en av de nya, gröna nyanserna från Jotun. Dessa färger har en naturligt avslappnande effekt som…

Ombonad atmosfär med varma nyanser

Den röd-rosa färgen LADY 2856 Warm Blush ger en unik karaktär till vardagsrummet. Stolen är Siesta Classic från IK Hjelle och…

Go to top