My Scandinavian home – makeover av hemmakontor

My Scandinavian home – makeover av hemmakontor

Arbetar du hemifrån och vill ha tips på hur du kan göra din arbetsplats lite roligare? Följ med här…

Niki, a London girl living in Sweden, driver inredningsbloggen, My Scandinavian Home, om skandinaviskt-inspirerad inredning. Här visar hon hur hon ”hottade” upp sin arbetsplats med färgen LADY 10981 Norwegian Wood, från Jotun.

En mer inspirerande arbetsplats

– Det var egentligen inget fel på min arbetsplats, säger Niki. Det började bara kännas tråkigt och jag satt mer och mer i köket och arbetade eller på ett café i närheten. Det var dags att ta tag i detta och skapa en mer inspirerande arbetsplats där man vill vara.

Hon och maken, designern Genevieve Jorn, gjorde först en original-moodboard för att ha något att utgå ifrån, med varma bruna, kastanjiga och neutrala toner. – Jag ville skapa en markerad plats för arbete men ville ändå att den skulle smälta in i rummet, berättar Niki.

Hemmakontor i LADY 10981 Norwegian Wood

Niki’s arbetsplats på 3,4 kvadratmeter fick ena väggen målad i LADY 10981 Norwegian Wood.

Niki’s arbetsplats ryms i ett hörn i hennes sovrum. Det är inte mer än 3,4 kvadratmetrar som hon kan använda som arbetsplats så här behövde hon tänka smart. Hon behövde också ta hänsyn till övriga färger i sovrummet t.ex. LADY 20047 Blushing Peach för att få en sammanhängande och harmonisk känsla.

Läs mer om Niki’s sovrums-makeover och LADY 20047 Blushing Peach.

LADY 10981 Norwegian Wood

Niki har äntligen fått en bra moodboard så hon kan ha sin inspiration framme. Den mörka färgen, LADY 10981 Norwegian Wood, lyfter verkligen fram bilderna.

Träiga, varma toner

– Jag var lite nervös innan jag provade men jag älskar de träiga, varma tonerna i LADY 10981 Norwegian Wood berättar Niki. Hon provmålade, vilket är bra så man ser hur färgen blir i ens egna ljusförhållanden och mot övriga färger, och – hon tyckte den var superfin!

LADY 10981 Norwegian Wood

LADY Pure Color och färgen LADY 10981 Norwegian Wood

LADY 10981 Norwegian Wood

En ny brunfärg med klara röda inslag som ger en helt egen värme. Den är solid, tuff och modern. För många är detta en ny variant av bruntoner men vi kan garantera att detta är färger man kommer se mycket av framöver. Rödbrända och bruna färger, ihopsatta med kallare färgtoner kommer ge nya och spännande kontraster. Se den intill våra färger som 20046 Savanna Sunset, 20047 Blushing Peach eller 10580 Soft Skin for en spännande puderrosa harmoni – eller intill mjukare greige toner som 10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, 0553 Ascott, 0552 Tudor, 10679 Washed Linen, 1376 Froströk, 0394 Varmgrå eller 1352 Form. För de som gillar de varmare beige tonerna är 1931 Kokos, 10678 Space och 1140 Sand fina intill. Fungerar till vittoner som 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit, 1453 Bomull.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

LADY 10981 Norwegian Wood

Niki’ nya arbetsplats i kulören LADY 10961 Norwegian Wood

Hoppas du gillar hur det blev, säger Niki. Och ja, det gör vi verkligen. Så snyggt! Arbetsplatsen är väl markerad men harmonierar fint med Niki’s sovrum. Well done!

– Det var ett kul projekt men det bästa av allt är att jag har fått en helt ny arbetsplats!

Foto: Niki Brantmark

My Scandinavian home

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Elisabeth Heiers drömlägenhet

Det nya köket har fått färgen LADY 1928 Sommarsnö. Elisabeth Heier, en av Norges största inredningsbloggare, har totalrenoverat sin drömlägenhet i…

Färgrik och charmerande sommarstuga

Med fin sjöutsikt och härliga sommarfärger, har stugan blivit familjens nya drömställe. Stugdröm nära Oslo Elisabeth Gathe hade vuxit upp…

Vackra stugfärger – vid vattnet

Här är fyra färgpaletter som passar till sommarhuset vid vattnet. Ljusa, vita färgtoner De flesta som målar sommarhuset invändigt vill…

Nyrenoverad stugdröm

I samarbete med Hytteliv och inredningsdesignern Siv Munkeberg Brenne har Jotun / LADY tagit del av ett spännande renoveringsprojekt i norska Kragerø,…

Ett rent och naturligt hem

Trappan är gjord av kinesik poppel och det är kärestan till Nadia som har ritat och byggt den. – Egentligen…

Perspective Studio – En konceptbutik

Inte vilken konceptbutik som helst. Läs här om grundarduons tankar kring konceptet och hur de har tänkt kring valet av…

Go to top