Ombonad atmosfär med varma nyanser

Ombonad atmosfär med varma nyanser

Den röd-rosa färgen LADY 2856 Warm Blush ger en unik karaktär till vardagsrummet. Stolen är Siesta Classic från IK Hjelle och spegeln är från Muuto.

Färgvalet – en viktig process

När Nilani och Didrick skulle renovera sin lägenhet var färgvalet en viktig del av processen.

– Vi har hämtat mycket inspiration från Instagram, bland annat från Jotun LADY ‘s profil. Vi sökte på många annorlunda hashtags om färger för att se exempel på färger. Vi var också inne här på bloggen för att få färgråd, berättar det unga paret.

– Och så provmålade vi många annorlunda färger och vi målade dem på flera väggar för att se hur de blev i alla ljusförhållanden i lägenheten. Vi provmålade också olika nyanser vid sidan av varandra för att se hur de passade ihop, berättar de vidare.

Nilani och Didrick

De rosa nyanserna skapar en varm atmosfär och ger en unik karaktär till lägenheten som Nilani och Didrick delar.

Färger skapar karaktär

Många tänker kanske att vita eller neutrala färger framhäver fina inredningsdetaljer bäst men bilderna från lägenheten återspeglar i stor grad det motsatta. Färgerna lyfter fram detaljerna på ett fint sätt. – Vi tycker att rosafärgen LADY 2856 Warm Blush är väldigt varm och skapar ett lugn i rummet. Det är en ny upplevelse för oss men vi tycker faktiskt att vi känner oss lugnare med denna färg runt omkring oss. Dessutom är den en fin kontrastfärg till de färger vi valt på våra möbler, berättar paret.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Alla rum målades med den nya och ännu mattare LADY Pure Color.

– I sovrummet använde vi LADY 5030 St. Pauls Blue för den passar så bra till färgen i vardagsrummet. Den är också lugn och fin och framhäver sänggaveln mycket mer än till exempel en vit vägg hade gjort.

Tips! Det är mycket klokt att provmåla innan du målar hela rummet. Genom att se färgen i olika ljus i det rummet som du ska måla, kommer du att få ett bra beslutsunderlag.

Vågade färgval

Det råder inget tvivel om att det är ganska modigt att välja ett rosa vardagsrum i en så pass liten lägenhet. Många hade nog valt en trygg, neutral färg. Så vad säger besökare om det vågade rosa färgvalet? – De första gästerna vi hade tyckte att färgen i vardagsrummet var så fin att de fick ta med sig våra färgrester hem så de kunde måla en vägg i sitt eget vardagsrum, ler Nilani och Didrick. – Och andra har blivit överraskade över att det fungerar så bra med alla fyra väggar i en så pass vågad färg.

Varmt soffhörn

Det lilla vardagsrummet har nya möbler som passar ihop och den skulpturala vägglampan, Mantis, kommer till sin rätt! Soffan är från Bolia, Christina Lundstens kudde, Fly bord från &tradition och Circuspuff från Norman Copenhagen.

Matplats

Det nya golvet, fiskbenslaminat från Maxbo, binder ihop rummen. Multi lite lampan från Gubi,  svart Thonet stol nr 14 och In between chair från &tradition.

Noga utvalda möbler

Paret har gjort några klara val och prioriteringar för att få det uttryck som de önskat sig. Måttbandet blev en bra  hjälp för att noggrant beräkna hur stor plats varje möbel behövde. Det estetiska är viktigt men det måste också fungera praktiskt Det blir inte minst viktigt när man har begränsad golvyta.

För att behålla den rena och strama stilen har paret gjort ett medvetet val att inte hänga upp så mycket på väggarna. – I vår lilla lägenhet skulle en tavla på väggen lätt hamnat bakom eller vid sidan av en lampa eller hylla och det hade sett rörigt ut, berättar de.

Vi tycker detta är ett bra tips – också för den som har lite mer plats! Låt ögonen vila på en vacker, nymålad vägg i supermatta LADY Pure Color – det skapar garanterat lugn och harmoni i rummet.

Gubi lampa

Vi fick ta mycket mycket hänsyn till storleken på vår lägenhet eftersom den är så pass liten så det blev många rundor med måttbandet.

Köksbord

Blågrönt i sovrummet

Med färgen LADY 5030 St. Pauls Blue, har sovrummet fått ett behagligt lugn och en bra atmosfär. Färgen är också perfekt i kombination med skinn och framhäver den fina handgjorda sänggaveln på bästa sätt.

5030 St. Pauls Blue

I sovrummet använde vi LADY 5030 St. Pauls Blue eftersom den passar så bra till färgen i vardagsrummet.

Sänggavel i skinn

Den fina sänggaveln i skinn är från danska byThornam och kan beställas i deras nätbutik. Den är handgjord men inte specialgjord till just denna lägenhet. Morgonrocken är från Zara.

Kimono

Bästa renoveringstipset

Många drar sig för att ge sig i kast med en renovering första gången. Har ni några råd till andra som ska renovera? – Ta allt eller så mycket som möjligt samtidigt, rekommenderar Didrick och Nilani. – Då slipper du bo i en byggarbetsplats över en längre tid och du får ett hem som du kan vara 100% nöjd med. I små lägenheter lönar det sig också att göra en bra plan så man får ut det mesta möjliga av det utrymme man har. Som nämnt ovan är Instagram en bra källa till inspiration både vad gäller färger och inredning.

Vi är imponerade över vad de har fått till på sina få kvadratmeter – och tackar för att vi fick komma på besök och för bra tips som vi gärna delar vidare!

Köket

Köket i vitt

Flower pot lampa från &tradition.

Detaljer från köket

Foto: Bjørn Johan Stenersen, styling Hege Barnholt.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

De viktigaste färgerna 2018

LADY 6352 Evening Green är en av de nya, gröna nyanserna från Jotun. Dessa färger har en naturligt avslappnande effekt som…

Våra bästa röda färger

Vackra färgpaletter med rött Våra färgrådgivare har satt ihop flera vackra färgpaletter med våra bästa röda färger. Rött står för…

Inredare med känsla för fina färgnyanser

Inredaren Karina Lilleeng Holmen har haft ansvar för inredningen i Siri Løining och Kristian Kjellings hem. Köket från Sigdal har…

Ett hem med värme och praktfulla detaljer

Vår önskan var att rummen i vårt hus skulle upplevas som mörka, intima och inte minst varma – fast med…

Stor färgguide

Bra kombinationer och rekommenderade vita färger till detaljerna Vi har designat den nya LADY-färgkartan så att du snabbt och enkelt kan skapa…

Färgsätt taket och få ett ombonat rum

Ett vackert tak är pricken över i och kan göra rummet både större och ljusare. De flesta väljer vitt tak…

Go to top