Sköna, vackra stugkulörer

Sköna, vackra stugkulörer

Tre vackra kulörpaletter till stugan

Jag har satt ihop tre kulörpaletter som jag hoppas kan ge dig inspiration när du ska lasera och/eller måla inne i stugan. Det krävs inte så mycket – lite interiörlasyr och färg, och vips så har du fått en helt ”ny” stuga!

Många av oss väljer varma kulörnyanser när vi ska inreda stugan. Kulörer som är naturliga och varma att omge sig med. Bruna och beige toner står högt på listan, kanske utspädda med lite traditionella stugkulörer som rött och inte minst större inslag av naturmaterial såsom träverk. I dag ser vi många fjällstugor med denna kulörpalett. Nedan hittar du förslag på både lasyrkulörer och enskilda täckande kulörer som fungerar fantastiskt ihop i en härlig och varm stugpalett.

Om paletterna

Kulörpaletterna är en blandning av interiörlasyrer och täckande kulörer. I några av paletterna visar vi samma kulör laserad i en strykning och två strykningar. Om du inte vill ha det så mörkt räcker det med en strykning. En del väljer t.ex. två strykningar på väggen och en i taket. Välj själv vad som passar din stuga bäst.

Glödande brun lasyr med dämpade röda och bruna toner

LADY Pure Nature Interiörlasyr i kulören 9048 Mocka en strykning, 9048 Mocka två strykningar, 2995 Dusty Red, 1623 Marrakesh, 1359 Macchiato, 0471 Lys Antik.

Färger till stugan

Vackra färger till stugan

LADY Pure Nature 9048 Mocka är en djup, varm brun lasyrton. LADY Pure Color 2995 Dusty Red är en dämpad, behaglig mjuk röd ton.

Rå och rustik stil på stugan

Naturligt med interiörlasyr

LADY Pure Nature är en interiörlasyr som färgsätter, förskönar och bevarar det naturligt vackra träverket. En naturlig matt och transparent finish skapar en varm och fin atmosfär. Den skänker djup och spel till träverket och passar perfekt i stugan. LADY Pure Nature interiörlasyr är fin på nya panelväggar. Gulnade paneler måste först tvättas ordentligt med Jotun Specialrengöring Gulnat Trä. 

Kombinera gärna LADY Pure Nature interiörlasyr med vackra målade ytor för ett vackert och enhetligt resultat. Då kan du skapa läckra kontraster mellan täckande kulörer och varma laserade strukturer. Många vill bl.a. måla köksluckor, fönster, dörrar eller gamla möbler i en starkare kulör för att sätta mer färg på interiören. Då rekommenderar vi LADY Supreme Finish. Den är enkel att stryka ut och ger ett hållbart och fint resultat.

Gyllenbrun lasyr med naturliga gröna toner

9049 Valnöt två strykningar + Valnöt en strykning + 8469 Green Leaf + 8252 Green Harmony + 1108 Lotus + 1001 Eggvit

Snygga stugfärger

 

Vackra färger till sommarstugan

Härliga gyllene lasyrkulörer i kombination med naturliga gröna toner. Till vänster LADY Pure Nature 9049 Valnöt, till höger den populära gröna tonen LADY Pure Color 8469 Green Leaf.

Dämpad gråbrun lasyr med brända toner i terrakotta och brunt

9036 Vitkalkat/9043 Sjösand (kombinationskulör) + 2771 Rustik Terracotta + 1929 Muskotnöt + 1140 Sand + 1931 Kokos + 1624 Lätthet

Snygga färger till sommarstugan

 

Vackra färger till sommarstugan

Kombinationskulören LADY Pure Nature 9036 Vitkalkat+ 9043 Sjösand (en strykning) är en av våra populäraste kulörer – den MÅSTE ses! Till höger ser du den dämpade beige tonen LADY 1140 Sand.

Hittade du en palett som passar din stuga? Se även den här vackra stugan på Hadeland – mycket bra inspiration att hämta från den.

Jotun Nina
Jotun Nina

Jotun Nina – Nina Klæbo Mørkve | Skandinavisk Kulörchef Jotun

Nina har alltid full koll på de senaste trenderna. Hon trollar fram de allra vackraste färgkombinationerna och hennes kulörråd är alltid träffsäkra. Tillsammans med LADY-teamet tar hon gång på gång fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

Färgsätt taket och få ett ombonat rum

Ett vackert tak är pricken över i och kan göra rummet både större och ljusare. De flesta väljer vitt tak…

Black Friday – inspiration till inredningen!

I dessa dagar går alla ut för att försäkra sig om att hitta godbitar i samband med Black Friday. Varför…

Årets bästa bruna och gyllene färger

Bruna och gyllene nyanser skapar värme i ett kök med rena linjer. Väggen närmast är målad med 10965 Hipster Brown…

Hemtrevligt kafé i urbana omgivningar

Välkommen hem! Här kan du njuta av din frukost i en varm och mysig miljö! Alla foton: Inger Marie Grini….

Arkitektens danska drömvilla

Arktitekten har verkligen fått fram husets fantastiska detaljer efter renoveringen! Genom att använda samma färg på vägg och dörrlist, får ögat…

Nya, vackra blå färger

Har du länge tänkt att det hade varit fint med ett rum (eller flera) i en blå färg? Vi ser…

Go to top