Stilfullt kontor med själ

Stilfullt kontor med själ

Kreativt kontorslandskap i nya, fina omgivningar . I denna lokal sitter designbyrån Bielke&Yang, Edited och fotografen Lasse Fløde. 

Kreativt kontorslandskap

När Bielke&Yang var på jakt efter ett nytt kontor letade de efter en lokal med själ och identitet för att matcha deras egna stil av estetik och kvalitet. På Akersgata i Oslo hittade de tillslut vad de letade efter. Bielke & Yang delar även kontoret med byrån Edited och fotografen Lasse Fløde. Edited är en grupp härligt kreativa människor som arbetar med grafisk design, foto, text och konceptutveckling.

Edited

Konferensrummet är målat med kalkmålningen LADY Minerals i kulören 1877 Vallmofrö.

Lång renoveringsprocess

– Vi hade varit på jakt efter en ny lokal i ett halvår när detta dök upp, berättar Christian Bielke från Bielke&Yang. Tidigare höll Centralteaterns kostymavdelningen till på tredje våningen, men under de senaste åren har lokalerna stått tomma. Det var otroligt slitet här! Vi ägnade två månader åt att öppna upp rum och ta bort väggar, tapeter och tre lager av linoleumgolv. Samt att dra ut cirka 10.000 spikar, lägger Christian till och ler.

– Vi slipade golven och fick fram alla de råa, fina detaljerna i byggnaden. Många kontor i den här storleken saknar själ och identitet, men vi såg potentialen i denna lokal som ligger över den gamla teatern på Akersgata. Idag är vi cirka tio stycken här, och det finns plats för några till.

Edited

Vi föll direkt för trappan upp till köket och de fina mässingshandtagen till fönstren – så några detaljer har vi låtit vara kvar.

 

Neutral bas

Taken bakom det stora arbetsrummet var att skapa ett luftigt och öppet rum med flera olika zoner, berättar Christian. Vi har ett stort mötesrum som är målat i LADY Minerals kalkmålning i kulören 1877 Vallmofrö. Vi ville ha en färgpalett i mötesrummet som inte skulle konkurrera för mycket med material som visas på skärmar eller på papper. En rörig bakgrund kan störa under till exempel presentationer till kunder. Vi ville ha en färg som skapar en lugn och bra stämning. Material som sten, plantor, trägolv, svarta spotlights och kalkmålning, passar otroligt bra tillsammans, menar Christian.

Se fler kulörer från Lady Minerals här

Edited

I kontoret är väggarna målade med LADY Pure Color 1024 Tidlös, och den grå väggen bakom designerna är målad med kalkmålningen 1877 Vallmofrö. Både designerna och fotografen Lasse Fløde ville ha neutrala färger i sitt arbetsrum.

Lugn färgpalett

För att skapa en lugn bakgrund, blev det bestämt att måla en neutral bas av kulörer. Valet blev de gulaktiga grå-kulörerna 1024 Tidlös och 1877 Vallmofrö. Den friska, gyllene rosa-tonen 20047 Blushing Peach blev ett passande inslag av färg i köket.

Friskt och rosa i köket

Köksväggarna är målade i 20047 Blushing Peach, eftersom vi ville en mjuk och lekfull kulör i kontrast till det svarta köket. Det är otroligt fascinerande hur rummet ändrar färg från timme till timme beroende på hur solen står eller om det är molnigt ute, säger Christian Bielke.

Edited

Edited

LADY 20047 Blushing Peach mot det svarta köket ger en mjuk och fin kontrast.

Foto: Inger Marie Grini. 

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Nyrenoverad stugdröm

I samarbete med Hytteliv och inredningsdesignern Siv Munkeberg Brenne har Jotun / LADY tagit del av ett spännande renoveringsprojekt i norska Kragerø,…

Ett rent och naturligt hem

Trappan är gjord av kinesik poppel och det är kärestan till Nadia som har ritat och byggt den. – Egentligen…

My Scandinavian home – makeover av hemmakontor

Arbetar du hemifrån och vill ha tips på hur du kan göra din arbetsplats lite roligare? Följ med här… Niki,…

Perspective Studio – En konceptbutik

Inte vilken konceptbutik som helst. Läs här om grundarduons tankar kring konceptet och hur de har tänkt kring valet av…

My Scandinavian home – sovrums-makeover

Vem har inte drömt om ett stämningsfullt, varmt, fluffigt och rosa sovrum? Följ med till just ett sådant. Sovrums makeover…

Downtown Camper – en urban oas

Ska du åka till Stockholm eller bor du kanske redan där? Då kan vi tipsa dig om ett av Stockholms…

Go to top