Vackra stugfärger – vid vattnet

Vackra stugfärger – vid vattnet

Här är fyra färgpaletter som passar till sommarhuset vid vattnet.

Ljusa, vita färgtoner

De flesta som målar sommarhuset invändigt vill ha en ljusare stuga. Eggvit är förstavalet för många, en gulaktig vitton som fungerar utmärkt till andra färger med gula undertoner, till exempel gulaktiga beigtoner. Om du vill ha en vitare färg än LADY 1001 Eggvit, väljer du Jotuns vitaste färg, LADY 7236 Chi, en lite kyligare, kritvit ton, eller LADY 1624 Lätthet, en svagt gulaktig vitton som är vitare och mindre gul än LADY 1001 Eggvit. Vill du ha ett gråare och mer dämpat uttryck med gråaktiga vittoner, är följande färger fina val: LADY 1622 Reflektion, en varm gråaktig ton, LADY 1024 Tidlös, en svagt gulaktig gråton eller LADY 0486 Silke, en svagt gråbeige vitton. Möjligheterna är många!

Färgförslag på stugfärger
Denna stuga i Kragerø fick en helt egen färgpalett. Se hela stugan och färgerna här.

Klassisk palett

Om du är på jakt efter ett klassiskt vitt, beige och blått uttryck, kan följande palett passa: LADY 1624 Lätthet eller LADY 1001 Eggvit som vit bas, gärna ackompanjerat av beige toner som LADY 1875 Sans och LADY 1140 Sand. I kombination med blå toner som LADY 4017 Pilasterblå och LADY 4625 Nordiskt Hav, har du en vacker och klassisk palett till sommarstugan.

Bli inspirerad av kulörchefens sommarstuga

Grå och rustik palett 1

För ett rustikt och dämpat uttryck, som ligger i trendbilden, kommer färger som LADY 9918 Klassisk Vit och LADY 1622 Reflektion vara fina basfärger i kombination med mer gråbeiga varianter som LADY 10341 Kalk och LADY 10342 Kalkgrå. Om du vill ha lite djupare färger, är LADY 10249 Sober fin till denna palett. Det här är fina färger för dig som gillar det grå och rustika. Här passar det också med ett blått inslag, som den dämpade blågrå LADY 4629 Skuggblå, som ger ett svalt och behagligt uttryck.

Grå och rustik palett 2

En annan fin palett inom det grå och rustika området är kombinationen LADY 0486 Silke, LADY 1016 Blek Sand och LADY 1233 Mohair.

För ett piggare inslag rekommenderas turkostoner som LADY 5262 Svalka, LADY 5225 Sjöglimt och LADY 6084 Sjösmaragd. Använd gärna alla tre. Det ger ett friskt och härligt intryck. I kombination med textilier i naturmaterial som lin blir den här paletten lätt som en dröm.

Köket blev totalt förvandlat

Det här köket är från en sjöbod i Langesund. För inte så länge sedan förändrade vi den ganska så mycket, i samarbete med Home & Cottage.

1. All panel, listverk och köksfronter grundades med Jotun Kvist- och Spärrgrundning – JA – du behöver inte längre kvistlacka! Nu kan du grunda och kvistlacka på samma gång.

2. Panelen på väggar och tak målades med 2 strykningar LADY Supreme Finish Silkematt i färgen LADY 1624 Lätthet

3. Listverk och dörrar målades med 2 strykningar LADY Supreme Finish Halvblank i färgen LADY 1624 Lätthet

4. Köksfronterna målades med 2 strykningar LADY Supreme Finish Halvblank i färgen LADY 5225 Sjöglimt

Klassiska gråtoner

Sommarhuset vid vattnet passar också i en grå interiör: Den svaga gråtonen LADY 1024 Tidlös i kombination med LADY 1973 Antikgrå, LADY 1032 Grå Harmoni och den läckra djupa gråtonen LADY 1462 Grå Skiffer. Detta är alla gulaktiga gråtoner som kommer framstå som klassiska gråtoner som varken blir kalla eller blåaktiga som många fruktar. Dessa gulaktiga gråtoner kan kombineras med listverk i LADY 1001 Eggvit. De som däremot älskar den svalare atmosfären, bör kika på gråtoner som LADY 9904 Ljusgrå, LADY 9915 Morgondis och LADY 9930 Frostdis. Här blir LADY 9918 Klassisk Vit rätt färg på listverk och detaljer.

Lycka till!
PS. Har du läst våra artiklar om hur du väljer rätt vitfärger och gråfärger?

Jotun Nina
Jotun Nina

Jotun Nina – Nina Klæbo Mørkve | Skandinavisk Kulörchef Jotun

Nina har alltid full koll på de senaste trenderna. Hon trollar fram de allra vackraste färgkombinationerna och hennes kulörråd är alltid träffsäkra. Tillsammans med LADY-teamet tar hon gång på gång fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

Samma panel – tre olika färger

Se hur samma rum ändrar uttryck med olika färger! Färgsätt panelen En färgförändring kan verkligen göra underverk för ett rum!…

Våra vackraste kulörer – ny färgkarta!

Djupblå och läcker! LADY 5455 Industrial Blue har fått plats i vår nya färgkarta. Vi vet att många älskar färgkartan ”Våra vackraste…

Matt eller blankt – vilken glansgrad bör du välja?

Läcker färgsymfoni på en exklusiv panel! Rummet i förgrunden är målat med LADY Supreme Finish Silkematt 7629 Antique Green. Dörren…

Moderna neutrala färger

Med en härlig touch av persika! LADY 10290 Soft Touch är en av de nya, vackra neutrala nyanserna. De nya neutrala…

Så använder du färgkartan – LADY IDENTITY

Vi har designat denna färgkarta så att du snabbt och enkelt kan skapa din personliga färgpalett. Färgkartan består av accentfärger,…

Stor färgguide till LADY IDENTITY färgkarta!

LADY 12085 Rural är en ny, rödbrun persikonyans. Se hur fin den är i kombination med varma, grå fönster i 12078 Comfort…

Go to top