Containerhus med grön energi

Containerhus med grön energi

Stylisten Daniella Witte har byggt tre containerhus på sin gård. Husen är på 20 kvm och är inredda med ett litet kök, toalett och dusch. Överbyggda uteplatser skapar ett extra rum under sommarhalvåret. Det första lilla huset i grönt är nu färdigt att flytta in i. Med färg och naturmaterial har Daniella skapat en avslappnad och lantlig oas med lyxig hotellkänsla.

Hus som utstrålar en grön energi

Projektet föddes när Daniella på en fest ”trillade över” tre stycken containrar som skulle säljas. Hon lade ett bud på containrarna och köpte dem samma kväll! Redan tidigare hade hon dock gått och tänkt att det skulle varit en spännande utmaning att bygga om sådana till mindre bostäder.
– När jag inrett det har jag hela tiden lyssnat till husets gröna energi. Resultatet blev väldigt behagligt och jag är säker på att de som kommer bo här i sommar kommer stortrivas, säger Daniella.

LADY 8469 Green Leaf

Ljusa askgolv möter matta grönmålade väggar. Väggen är målad med LADY Pure Color i kulören LADY 8469 Grean Leaf.

LADY 8469 Green Leaf är en grön mellanton för de som önskar mer djup. Sätt den gärna tillsammans med den ljusare 8252 Green Harmony för att understryka det gröna inslaget. Den fungerar fint till detaljer i såväl 1453 Bomull och 1001 Eggvit.

– Grönt är en nyans som jag tror de flesta gillar på något sätt. Grönt har alltid varit en favoritfärg och är det än mer nu efter det här projektet. En tacksam färg att leva med, säger Daniella.

LADY 8469 Green Leaf

Daniella Witte containerhus

Känslan som eftersträvats vid inredningen av huset är att ”vara som på hotell men ändå med en viss modernt lantlig ton”. Lyxiga sängkläder i linne från Himla klär sängen och skapar en mer avslappnad känsla. Det passar väldigt bra till det organiska gröna.

LADY 8469 Green Leaf

Köket är från Ikea och sprutlackerat i samma färg som väggarna, LADY 8469 Grean Leaf.

Monokrom färgsättning skapar lugn

Även matbordet är målat i samma gröna kulör. Allt för att lugna den lilla ytan som trots allt huset har. En monokrom färgsättning skapar lugn och harmoni, men om du ändå vill skapa kontraster kan du istället leka med olika glansgrader. Prova att måla väggen i den supermatta LADY Pure Color och detaljer som lister, dörrar och möbler i LADY Supreme Finish halvblank eller superblank.

Tycker du om 8469 Green Leaf men känner att den monokroma stilen inte är något för dig? Se färgtemat Reflections of Earth i LADY-färgkartan: A journey of colour an lifestyle. Här hittar du matchande kulörer som är vackra tillsammans med Green Leaf.
LADY 8469 Green Leaf
Även skåpet i fur fick kulören Green Leaf. Därinne gömmer sig en TV som man kan ta fram när den ska användas.

DEMIDEKK 1973 Antikgrå
Det stora glaspartiet längs huset går att öppna upp mot det överbyggda trädäcket så att känslan i huset upplevs som större och luftigare än vad den egentligen är. Man kan säga att uteplatsen i sig blir ett extra rum.

DEMIDEKK 1973 Antikgrå

DEMIDEKK 1973 Antikgrå

Husen har fasader i trä som är målade med DEMIDEKK Ultimate Täckfärg i 1973 Antikgrå, en klassisk ljusgrå fasadfärg. Det lugna monokroma färgtemat går igen även exteriört och utemöblerna är målade i samma färg som husväggen.

Daniella Witte containerhus Jotun
Utsikten från den överbyggda uteplatsen är helt magisk. Här får man njuta av kvällssolen ända till den går ner i horisonten. Det finns inget vackrare än skånska sädesfält som blir kyssta av solens varma ton.

PS – Om ni skulle vara sugna på att semestra i Lomma i sommar kan ni nu hyra Daniellas hus för en vecka. Maila i så fall till info@daniellawitte.se för mer info och bokning.

Foto | Daniella Witte

Emelie Nilsson
Emelie Nilsson

Emelie Nilsson – Digital projektledare

Emelie arbetar med projekt på marknadsavdelningen för både LADY, DEMIDEKK och JOTUN Yachting. Hon har ett stort intresse för färg och form och håller privat just nu på och inreder sitt fritidshus i vackra LADY-kulörer. Hon tycker också om att både skriva och fotografera.

Vinn gåvor från MENU

Den eleganta lilla lampan, Socket lamp från Menu, passar in överallt! Den vackra panelen är målad silkematt med LADY Supreme…

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY…

Våra vackraste röda färger

Rött ökar aptiten! Detta härliga kök har fått den smakfulla rödrosa färgen LADY 20120 Organic Red. Rött är passion Rött…

Äkta och naturligt med kalkfärg

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkfärgen är perfekt till den industriella stilen! Nu kan du få LADY Minerals kalkfärg i hela…

Våra vackraste gröna färger

LADY 8302 Lagerträd är en utmärkt grön färg att omge sig med i sovrummet. Sofistikerat och läckert med panel målad i…

Litet sovrum blir blått och mysigt

Karina valde LADY 4618 Kvällshimmel till sovrummet. Världens minsta sovrum? Inredaren Karina Lilleeng Holmen har kanske världens minsta sovrum, så när…

Go to top