Grön jul med Local Green och Mocktails

Grön jul med Local Green och Mocktails

Vi vill slå ett slag för att prova alkoholfria Mocktails i jul! Vår senaste gröna färg LADY 8546 Local Green är gyllene och frodig – och matchar de fräscha drinkarna!

Klassisk julfärg

Grönt är en klassisk och härlig julfärg! Även i trendbilden är grönt en färg som fler och fler använder interiört. Vår senaste gröna nyans LADY 8546 Local Green upplevs som närvarande och trygg samtidigt som den skapar en förbindelse med omgivningarna utanför hemmets varma väggar. Den frodiga Local Green ger associationer till det varaktiga och äkta – och detta är verkligen en stämning som vi vill skapa i våra hem till jul!

8546 Local Green - JUL

Väggen är målad supermatt med LADY Pure Color 8546 Local Green. Ljusstakar från H&M Home.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Den frodiga Local Green ger associationer till det varaktiga och äkta – och detta är verkligen en stämning vi vill skapa i våra hem till jul!

Frisk Mocktail till Local Green

En annan sak som är ”rätt” i trendbilden är Mocktails! Vi blev inspirerade att göra en frisk och ”julig” Mocktail med päron och rosmarin som tar upp det gröna temat från väggfärgen. Det är viktigt att ha det mysigt under högtiden och den här friska alkoholfria drinken blir vår favorit i år!

8546 Local Green - JUL

Enkelt pynt med tallkottar, kvistar och örter! Glasvaser / Svensk Tenn, linneduk/ Broste Copenhagen, glasen är från Normann Copenhagen /Hviit – och tårtfat i marmor / Lagerhaus. Väggarna är målade supermatta med LADY Pure Color 8546 Local Green.

LADY 8546 Local Green

En gulaktig grön färg som är gyllene och frodig med en viss gråaktighet i sig. Den kan också beskrivas som en kakigrön färg, naturlig och jordnära. Jämförelsevis är den mer gulaktig och gyllene i tonen än de kända gröna färgerna 8252 Green Harmony och 8469 Green Leaf. Årets gröna färger drar mer åt det naturliga hållet.

Vad är en Mocktail?

Mocktails är helt enkel drinkar som är mixade utan alkohol och många är cocktails utan alkohol. Ofta sätter man begreppet ”Virgin” före drinknamnet. Det är också vanligt för mocktails att man tillsätter en smakkomponent som ersättning för alkoholen om alkoholen har en smak som är distinkt för den ursprungliga cocktailen.

8546 Local Green - JUL

Hur skulle det vara med fräscha alkoholfria Mocktails till jul? Väggen är målad supermatt med LADY Pure Color 8546 Local Green.

Päron och rosmarin Spritzer

Detta behöver du till en drink:
4 cl päronjuice
1 cl rosmarinsirap (se recept nedan)
4 cl Mint & Lime soda från Schweppes (eller liknande soda med smak)
Lime
Club soda
Isbitar
Dekorera med päronskivor och färsk rosmarin

Så här gör du:
Fyll glaset med isbitar. Tillsätt juice, sirap och mint & lime soda. Toppa med Clubsoda och en skvätt lime. Dekorera med en päronskiva och en kvist rosmarin. Rör om innan du dricker. (Om du föredrar att drinkarna är mindre söta, använder du mindre mint & lime soda).

Rosmarinsirap

Detta behöver du:
1 dl vatten
1 dl socker
4 kvistar rosmarin

Så här gör du:
Häll vatten, socker och rosmarin i en liten kastrull. Koka upp blandningen, på medelvärme, under omrörning tills sockret är helt upplöst. Ta av kastrullen från värmen och låt blandningen dra i ca 10 minuter. Sila bort rosmarinen och låt det svalna helt. Förvara sirapen i stängd burk eller flaska i kylskåpet.

8546 Local Green - JUL

Päron och rosmarin Spritzer. Väggen är målad supermatt med LADY Pure Color 8546 Local Green.

Foto och styling: Annette Nordstrøm

Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Varma färger i funkishuset

Välkomna hem till Henriette Wolden som är eventplanerare och influencer. Hon provmålade flera färger innan hon hittade den rätta värmen…

Varmt och elegant i sovrummet

Marlene Zeiner Borthen, inredare och stylist, hittade den perfekta varma färgen till sitt sovrum i den nya LADY Wonderwall 11175…

Vitt är inte bara vitt

Vitt är inte vitt! LADY 7236 Chi är en kritvit nyans Vita nyanser Vitt. Kulören som aldrig blir inaktuell. Men…

Drömstuga i sommarparadiset!

Panelväggarna i stugan på Hvaler, Norge, målades med LADY Supreme Finish Matt 0394 Varmgrå. Stuga för en aktiv familj När…

Marianne Haga Kinder – en hängiven estet!

Marianne Haga Kinder, för många känd genom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i ett vackert funkishus på Ullern, Norge. Följ med och…

Ett barnrum växer med barnet

Med LADY Wonderwall får väggarna en hållbar yta. Få tips på hur du kan uppdatera barnrummet med enkla grepp! Måla…

Go to top