Grön jul med Local Green och Mocktails

Grön jul med Local Green och Mocktails

Vi vill slå ett slag för att prova alkoholfria Mocktails i jul! Vår senaste gröna färg LADY 8546 Local Green är gyllene och frodig – och matchar de fräscha drinkarna!

Klassisk julfärg

Grönt är en klassisk och härlig julfärg! Även i trendbilden är grönt en färg som fler och fler använder interiört. Vår senaste gröna nyans LADY 8546 Local Green upplevs som närvarande och trygg samtidigt som den skapar en förbindelse med omgivningarna utanför hemmets varma väggar. Den frodiga Local Green ger associationer till det varaktiga och äkta – och detta är verkligen en stämning som vi vill skapa i våra hem till jul!

8546 Local Green - JUL

Väggen är målad supermatt med LADY Pure Color 8546 Local Green. Ljusstakar från H&M Home.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Den frodiga Local Green ger associationer till det varaktiga och äkta – och detta är verkligen en stämning vi vill skapa i våra hem till jul!

Frisk Mocktail till Local Green

En annan sak som är ”rätt” i trendbilden är Mocktails! Vi blev inspirerade att göra en frisk och ”julig” Mocktail med päron och rosmarin som tar upp det gröna temat från väggfärgen. Det är viktigt att ha det mysigt under högtiden och den här friska alkoholfria drinken blir vår favorit i år!

8546 Local Green - JUL

Enkelt pynt med tallkottar, kvistar och örter! Glasvaser / Svensk Tenn, linneduk/ Broste Copenhagen, glasen är från Normann Copenhagen /Hviit – och tårtfat i marmor / Lagerhaus. Väggarna är målade supermatta med LADY Pure Color 8546 Local Green.

LADY 8546 Local Green

En gulaktig grön färg som är gyllene och frodig med en viss gråaktighet i sig. Den kan också beskrivas som en kakigrön färg, naturlig och jordnära. Jämförelsevis är den mer gulaktig och gyllene i tonen än de kända gröna färgerna 8252 Green Harmony och 8469 Green Leaf. Årets gröna färger drar mer åt det naturliga hållet.

Vad är en Mocktail?

Mocktails är helt enkel drinkar som är mixade utan alkohol och många är cocktails utan alkohol. Ofta sätter man begreppet ”Virgin” före drinknamnet. Det är också vanligt för mocktails att man tillsätter en smakkomponent som ersättning för alkoholen om alkoholen har en smak som är distinkt för den ursprungliga cocktailen.

8546 Local Green - JUL

Hur skulle det vara med fräscha alkoholfria Mocktails till jul? Väggen är målad supermatt med LADY Pure Color 8546 Local Green.

Päron och rosmarin Spritzer

Detta behöver du till en drink:
4 cl päronjuice
1 cl rosmarinsirap (se recept nedan)
4 cl Mint & Lime soda från Schweppes (eller liknande soda med smak)
Lime
Club soda
Isbitar
Dekorera med päronskivor och färsk rosmarin

Så här gör du:
Fyll glaset med isbitar. Tillsätt juice, sirap och mint & lime soda. Toppa med Clubsoda och en skvätt lime. Dekorera med en päronskiva och en kvist rosmarin. Rör om innan du dricker. (Om du föredrar att drinkarna är mindre söta, använder du mindre mint & lime soda).

Rosmarinsirap

Detta behöver du:
1 dl vatten
1 dl socker
4 kvistar rosmarin

Så här gör du:
Häll vatten, socker och rosmarin i en liten kastrull. Koka upp blandningen, på medelvärme, under omrörning tills sockret är helt upplöst. Ta av kastrullen från värmen och låt blandningen dra i ca 10 minuter. Sila bort rosmarinen och låt det svalna helt. Förvara sirapen i stängd burk eller flaska i kylskåpet.

8546 Local Green - JUL

Päron och rosmarin Spritzer. Väggen är målad supermatt med LADY Pure Color 8546 Local Green.

Foto och styling: Annette Nordstrøm

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Våra bästa tips på förnyelse med färg!

Skapa magi i inredningen genom att använda färger! LADY Pure Color 5489 Free Spirit är en optimistisk färg som är vacker i…

TED SPACE – Vår framtida bostad?

I utställningen Ted Space, under Stockholm design week, visade Hanna Nova hur hon tror att vi kommer leva och bo…

Naturligt vackert i stugan

Ta in naturen i inredningen och skapa den härliga stämning du vill ha i stugan. Familjestuga i fina omgivningar Denna…

Modern stuga i vackra färger!

De stora fönsterdörrarna kan skjutas helt åt sidan och skillnaden mellan ute och inne suddas ut. Inte konstigt att familjen…

Vårigt hem i grönt och blått!

Hemma hos Henriette Aaberg-Hansen lyser vintersolen in och kastar skuggor på de nymålade väggarna, ett litet hopp om att våren inte…

Nya stugpaletter från LADY!

Vi glädjer oss åt att inspirera dig med tre nya, vackra färgpaletter till din stuga, från LADY. Bilden ovan är…

Go to top