Hemtrevligt kafé i urbana omgivningar

Hemtrevligt kafé i urbana omgivningar

Välkommen hem! Här kan du njuta av din frukost i en varm och mysig miljö!

Alla foton: Inger Marie Grini.

Känn dig som hemma!

Ska du åka till Oslo snart? Då har vi ett tips till dig som är mysigt, tryggt och hemma. Det är ledorden för det nya kaféet Heimatt som öppnar på Jens Bjelkesgate i Grünerløkka den här veckan. Kaféet vänder sig först och främst till studenter i storstan. Det är många som inte har så stort boende – eller så saknar de kanske ett mysigt vardagsrum att känna sig hemma i. Studenttillvaron kan vara tuff för många och då kan det vara bra att ha ett ställe att komma till där man kan koppla av. Till Heimatt ska du kunna gå som du är, slappna av och äta en bit mat. Precis som om du var hemma i ditt eget vardagsrum!

Rosa i taket

Nya och gamla IKEA-möbler i skön förening skapar en härlig hemkänsla – och hur coolt blir det inte med rosa tak! Färgen är 20047 Blushing Peach från LADY. Läs mer om att välja färg till taket.

Ett hem utanför hemmet

Det är IKEA och TINE som har samarbetat med kaféet. Tillsammans ville de skapa en unik mötesplats där alla ska känna sig hemma och omhändertagna. – Det är fullt av trendiga kaffeställen runt om i stan och vi vill vara motvikten till detta. På Heimatt erbjuder vi en avslappnad och hemtrevlig miljö där du kan hänga, snacka eller jobba. Vi serverar frukost hela dagen och vill att alla ska kunna komma hit precis som de är. – Så till oss kan du promenera ner i pyjamasbyxor klockan två om du så vill, säger TINEs Innovationschef, Hege Homlong.

20047 Blushing Peach

Med ruffa murade väggar, gamla trägolv, varma mattor och supermatta väggytor, har IKEA skapat en varm och trygg hamn för sina gäster.

Färgpaletten skapar en varm stämning

Det råder inga tvivel om att färgerna betyder otroligt mycket för vilken stämning och harmoni ett rum får. När IKEA skulle inreda kaféet, var de extra noga med att hitta de rätta färgnyanserna till de olika rummen. Färgerna skulle ge en bra känsla av trygghet och ro. Vi på Jotun tyckte att det var väldigt spännande att bli tillfrågade om färgråd för att välja de rätta färgerna till konceptet. Jotuns globala kulörchef, Lisbeth Larsen, antog utmaningen och har satt ihop en bra och harmonisk färgpalett. Den tuffa, rödbruna 10981 Norwegian Wood är fin i kombination med den puderrosa 20047 Blushing Peach. Dessa har blivit kombinerade med två helt nya blåfärger från LADY, den gråblå 5200 Dusky Blue och den djupblå 5455 Industrial Blue.

 

Harmonisk palett skapad speciellt för Heimatt.

Läsplats

Den rödbruna färgen 10981 Norwegian Wood i supermatta LADY Pure Color, passar perfekt i kombination med den grova murade väggen bakom den här läsplatsen. Här kan du ladda både dina egna batterier och telefonens i en fin miljö.

Rum att studera i

Ökande lägenhetspriser, mindre bostäder och fulla lässalar är ett känt problem i studentstäder. Detta går ut över arbetsmiljön för studenterna som i slutändan ofta sitter med sina studiegrupper på kaféer. Därför vill Heimatt erbjuda ett eget grupprum som kan reserveras för grupper mot köp av kaffe och en matbit. – Vi ser att många unga människor inkluderar mer än själva boendet när de pratar om sitt hem. Stammiskaféet, grannskapet och till och med gymet blir i högre grad än någonsin en del av det utvidgade hemmet. Därför är det både viktigt och spännande att ordna goda studiemöjligheter och skapa en känsla av att vara hemma också på kafé, säger IKEA Norges kommunikations- och inredningschef, Jøril Korperud Johnsen.

10981 Norwegian Wood

Att krypa upp i en mysig fåtölj med en bok, kan vara ett mer frestande alternativ än den fulla lässalen.

Titta in i stugan!

Heimatt erbjuder eget grupprum mot att studenterna köper mat och kaffe.

myshörna

Supermatta väggar med LADY Pure Color i färgen 10981 Norwegian Wood är fin ihop med persiska mattor. Se också hur fint det blir när fönstret är målat i samma färg som väggen. LADY Supreme Finish ger perfekt finish till fönstren.

5200 Dusky Blue

Gröna plantor och krukor från IKEA skapar extra trivsel! Den dämpade, gråblå färgen 5200 Dusky Blue är en ny och läcker färg från LADY den här hösten.

Hemlängtan

Många studenter som flyttar hemifrån saknar hemmet de har vuxit upp i och inte minst sin familj. De vill ha ett ställe dit de kan komma och känna sig som hemma. Hemkänslan speglas därför också i valet av personal, kaffet serveras bland annat av seniorer. – Vi har valt att anställa seniorer som kommer ha tid till mer än att servera kaffe och frukost, t ex att prata lite. Vi hoppas att detta kommer skapa möten mellan unga och gamla, som ger en trygg och mysig miljö. Precis som det ska vara i ett hem, säger Homlong.

Kafé i blått

Heimatt är ett pilotprojekt som håller öppet t o m februari, med möjligheter att förlänga i Oslo och att utvidga till andra studentstäder.

Blått på köket

Här kan du bli serverad av seniorer som också har tid att prata lite. Färgen på köket är 5455 Industrial Blue.

Vi tycker att kaféet har blivit superfint och tror att konceptet kommer tilltala de unga i området. Kom in när du känner för att slappna av i en hemtrevlig miljö!

Alla foton från Heimatt: Inger Marie Grini.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Vinn gåvor från MENU

Den eleganta lilla lampan, Socket lamp från Menu, passar in överallt! Den vackra panelen är målad silkematt med LADY Supreme…

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY…

Våra vackraste röda färger

Rött ökar aptiten! Detta härliga kök har fått den smakfulla rödrosa färgen LADY 20120 Organic Red. Rött är passion Rött…

Äkta och naturligt med kalkfärg

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkfärgen är perfekt till den industriella stilen! Nu kan du få LADY Minerals kalkfärg i hela…

Våra vackraste gröna färger

LADY 8302 Lagerträd är en utmärkt grön färg att omge sig med i sovrummet. Sofistikerat och läckert med panel målad i…

Litet sovrum blir blått och mysigt

Karina valde LADY 4618 Kvällshimmel till sovrummet. Världens minsta sovrum? Inredaren Karina Lilleeng Holmen har kanske världens minsta sovrum, så när…

Go to top