Idas färgval i ny lägenhet

Idas färgval i ny lägenhet

Ida Gran-Jansen vann realityserien Hela Norge bakar för några år sedan och blev känd i hela Norge som deltagare i ”Kändis Farmen”. Till vardags är Ida först och främst matbloggare och kokboksförfattare – och hon delar med sig av de läckraste kakor och frestande sötsaker på sin blogg. När hon skulle renovera den nya lägenheten föll hon för Jotuns fina färger! Se resultatet här.

Jag valde den mattaste färgen!

Det är verkligen en utmaning när man ska välja mellan så många fina färger. Grått är ju inte bara grått och vitt är faktiskt inte bara vitt. Det finns så många toner och nyanser för att inte tala om vilka glansgrader man kan välja emellan. Vi valde  LADY Pure Color supermatt i hela lägenheten, på alla väggar, oavsett färg. Jag älskar hur fin och matt den mattaste färgen är.

På alla lister och dörrar valde vi den också den mattaste färgen. Den heter LADY Supreme Finish Matt. Det du ska tänka lite på är att ju mattare väggfärg du väljer, ju mer syns fläckar men jag har ändå inte haft några problem med det, så jag säger ”kör på”. Många vill ha blanka lister och matta väggar men vi kände att vi ville att allt skulle vara matt. Jag tycker det ger ett elegant uttryck.

Ida Gran-Jansen

Den helblå hallen har fått färgen LADY Pure Color 4618 Kvällshimmel. Garderobsdörrarna är sprutmålade i LADY Supreme Finish matt 4638 Dunkelgrå.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Många vill ha blanka lister och matta väggar men vi föll för att allt skulle vara matt.

Färgval i lägenheten

Så, över till färgerna vi valde. Allt är noga antecknat, med färgkoder osv. Det gör att du får precis rätt färg om du önskar samma ”look” som vi har hemma.

I vardagsrummet så ville vi ha en lite dämpad grå färg. Vi landade i LADY Pure Color supermatt 9915 Morgondis. En fin och neutral grå färg som är ganska ljus men ändå grå. Jag upplever att denna färg förändrar sig lite över dagen. Den kan nästan få en hint av blått över sig i kallt ljus. Denna färg är otroligt fin till de kritvita listerna som är målade i LADY Supreme Finish matt 7236 Chi.

Ida Gran-Jansen

Ida Gran-Jansen

Taket har fått en helmatt finish med LADY Perfection takfärg i färgen 7236 Chi.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

Ida Gran-Jansen

LADY Pure Color supermatt 9915 Morgondis.

Sovrummet blev mitt favoritrum!

I Master bedroom gick vi på en lite ljusare färg, LADY Pure Color supermatt 8394 Vit Poesi. En vit färg med lite grått i. Jag ville att sovrummet skulle ha en ”frisk” känsla. Känslan av nytvättade sängkläder och friska sommarnätter. Jag är väldigt nöjd med valet och sovrummet är kanske ett av mina favoritrum.

Ida Gran-Jansen

Ida Gran-Jansen

Sovrummet har fått färgen LADY Pure Color 8394 Vit Poesi.

Helblått i hallen

Vidare så körde vi på blått i hallen. Jag är ”megahappy” med den blå hallen. Speciellt ihop med marmorplattorna. Här har vi målat väggarna med LADY Pure Color supermatt 4618 Kvällshimmel – och, ytterdörren i samma färg med LADY Supreme Finish matt. Garderobsdörrarna har vi fått sprutmålade i LADY Supreme Finish matt 4638 Dunkelgrå.

Ida Gran-JansenIda Gran-Jansen

Garderobsdörrarna är sprutmålade i LADY Supreme Finish matt 4638 Dunkelgrå.

Köksväggarna blev vita

Köket har fått färgen LADY Pure Color supermatt 7236 Chi. Det är samma vita färg som vi har på lister och tak. Vi tycker att köksskåpen och kaminen tog mycket av rummet, speciellt eftersom de är så mörka. Därför valde vi en helt vit färg på väggarna. Det är många som har frångått det vita och använder mer färger men på grund av alla färger i köket så avstod vi färg på väggarna.

Ida Gran-JansenIda Gran-Jansen

Supermatta väggar

Genomgående, i lägenheten, så har vi valt att måla med den mattaste (supermatt) färgen på alla väggar. All väggfärg är LADY Pure Color, en supermatt färg.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Alla lister i lägenheten är målade i LADY Supreme Finish matt, som är den mattaste snickerifärgen Jotun har.
Alla tak är målade med LADY Perfection matt 7236 Chi.

Jag är supernöjd med hur det har blivit. Det är ju alltid lite chansning när man ska måla. Eftersom väggarna i vardagsrummet är så pass ljusa har vi använt mörka möbler för att få den varma känslan.

Du kan få massor av hjälp på LADY inspirationsblogg. Jag fick mycket bra hjälp om vad som passar ihop osv. Absolut värt att kolla!

Text och bilder: Ida Gran-Jansen

LADYinspirationsblogg.se

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Hållbar och vacker möbelproduktion

Den norska möbelproducenten Ask og Eng har som grundfilosofi att använda hållbara och vackra naurmaterial i kombination med funktionalitet och…

Harmonisk och genomtänkt färgsättning

Hemma hos Barbro är färgerna genomtänkta och noggrant utvalda. Inte så överraskande, Barbro arbetar bland annat med utvecklingen av färgkartan…

Unik färgupplevelse med LADY Pure Color

LADY Pure Color 4863 Statement Blue, skapar en pigg och personlig interiör som osar av sofistikerat självförtroende. Den här kraftfulla färgen…

Bästa färgen till trä och panel

Vägg med rundpanel, målad med LADY Supreme finish matt 5490 Serene Blue, Slät vägg LADY Pure Color 5490 Serene Blue. Den här…

Historien bakom våra nya färger

Färger och känslor är tätt sammanknutna. Därför kan färgerna i ditt hem bidra till att skapa balans och fina upplevelser….

Inrednings- och designdagar i Oslo

LADY Minerals Revive i den nya färgen 11175 Adventure – visad hos Kollekted by i Oslo under Designers Saturday. Foto: Elisabeth…

Go to top