City Motions – Så skapar du stilen

City Motions – Så skapar du stilen

En lägenhet – tre stilar

Vi målade en lägenhet i Oslo, inte bara en gång utan tre gånger, i färger från de olika färgpaletterna i den nya LADY-färgkartan. Detta gjorde vi för att illustrera hur enkelt man kan förändra stil och atmosfär i en lägenhet genom att välja olika färger.

City Motions-stilen

Bilderna och filmerna nedan visar den ena stilen som är hämtad från City Motions-paletten i den nya LADY-färgkartan. Stilen omfamnar en minimalistisk och kreativ trend och som har sin bas i blå nyanser. Djupa svala blåtoner, vackra grå och varma bruna nyanser med referenser till slitet grånat trä, skapar en palett som vittnar om en själfull enkelhet.

Dessa färger använde vi

Väggar målade med LADY Pure Color i färgen 1877 Vallmofrö

Alla väggar i vardagsrummet är målade med LADY Pure Color i färgen 1877 Vallmofrö.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

LADY 1877 Vallmofrö

En vacker, gyllene, mörk, grå ton. 1877 Vallmofrö gör sig bra till andra gyllene färger som de gyllene ockratonerna 10962 Sandy eller 10961 Raw Canvas, eller som tuff partner till de nya gyllene och friska rosa tonerna 20046 Savanna Sunset och 20047 Blushing Peach. Fungerar till vittoner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit, 1453 Bomull.

köksväggen är målad med den nya och ännu mattare LADY Pure Color i fargen 5044 Blåis

Köksväggen är målad med den nya och ännu mattare LADY Pure Color i färgen 5044 Blåis.

LADY 5044 BLÅIS

En dämpad och gråaktig blåton som upplevs som diskret och behaglig på väggen. Den har en liten grönaktig underton och passar därför speciellt bra ihop med andra kända grönaktiga blåtoner som 5030 St. Pauls Blue eller 5180 Oslo. Fungerar till vittoner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Kulörchefens tips

 

Allt listverk och fönster i vardagsrummet är målat i samma färg med LADY Supreme Finish Silkematt

Listverk och fönster i vardagsrummet är målat i samma färg med LADY Supreme Finish Silkematt. Väljer du samma färg och glansgrad på väggar och lister får du ett lugnt och enhetligt uttryck.

Skapa din egen färgpalett

Målat med LADY Supreme Finish Silkematt

Vardagsrummet är målat med LADY Pure Color i färgen 1877 Vallmofrö.

Stylingtips

Ofta behövs det inte så mycket för att skapa en ny stil. När väggarna målas i en ny vacker färg, förvandlas både stil och rumskänsla och med några nya saker, till exempel en ny tavla eller en ny kudde, så har du plötsligt ett helt nytt rum. Få stylistens tips på hur du skapar denna stil.

Stilen är inspirerad av City Motions färgpalett i färgkartan. Se hur detta rum blev i andra färger!

Målat med LADY 5200 Dusky Blue

I paletten hittar du också den helt nya vackra LADY 5200 Dusky Blue.

LADY 5200 DUSKY BLUE

En ljusare, dämpad gråblå ton. Också denna har en lite grön underton, och kan påminna om 4017 Pilasterblå, men kommer alltså att upplevas snäppet grönare. Den är dock inte lika grön som den för många välbekanta 5249 Linblå. 5200 Dusky Blue är också fin ihop med 4618 Kvällshimmel, 4468 Aladdin, eller som en ljusare blå kontrast intill de populära gråtonerna 1032 Grå Skiffer eller 1877 Vallmofrö. Fungerar till vita toner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Målat med LADY 10965 Hipster Brown och LADY 10961 Raw Canvas

LADY 10965 Hipster Brown och 10961 Raw Canvas är en tuff kombination.

Se hur du kan använda den nya LADY-färgkartan till att sätta ihop dina egna färgpaletter så att du kan skapa den stämning som du önskar hemma hos dig.

Så skapar du din egen färgpalett

Alla färgerna i City Motions-paletten

 

Se fler bilder från den här paletten

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti
Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…