Festbord i härliga maj

Festbord i härliga maj

Maj är en tid för konfirmation, nationaldag (i Norge) och andra trevliga sammankomster. Inredaren och stylisten Elisabeth Heier har bjudit in oss till sitt hem för att berätta hur hon vill dekorera sit matbord nu i maj.

Ingenting är så trevligt som att samla familj och vänner runt matbordet för en gemensam måltid. 17 maj är en fin anledning att träffas och att dekorera bordet extra fint! De vackra blommorna i rött, vitt och blått får spela huvudrollen på mitt bord, ihop med naturligt linne, glas och porslin.

Härligt 17 maj-bord

Furuplank laserade med LADY Pure Nature White, två strykningar. Olov, justerbara bordsben från Ikea. Frosta pall från Ikea målad med två lager LADY Supreme Finish 1928 SommarsnöVäggen är målad med LADY Pure Color 1928 Sommarsnö, golvlist med LADY Supreme Finish Matt 1928 Sommarsnö.

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

  • Enkel att påföra, droppar inte – perfekt till tak
  • Ger ljust och vackert trä
  • Bevarar utseendet över tid
  • Till obehandlat trä

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank

LADY 1928 SommArsnö

En ljus greige färg. Inte beige och inte grå utan någonstans mitt emellan. Varm och behaglig i tonen. Rekommenderas ihop med rena vita färger som 9918 Klassisk Vit, inte ihop med gulaktiga färger som Bomull och Eggvit. Sommarsnö är däremot läcker till Kalkgrå.

Använd din kreativitet

För att få plats med några extra gäster vid sitt bord har Elisabeth tänkt kreativt och skapat ett litet extra bord för att sätta på ena änden av långbordet. Med extra pallar tillgängliga finns det alltid plats till fler gäster. Det lilla bordet har hon byggt av enkla furuplank från bygghandeln och fyra höga metallben från Ikea. Även om jag har täckt bordet med en duk den här gången så är bordet laserat med Jotun LADY Pure Nature White så att bordet har fått en fin ljus färg som passar bra till mitt marmorbord, berättar hon. Och, jag kan använda det vid olika tillfällen. Duk är det trots allt inte så ofta jag lägger på. Benen är enkla att skruva av och på så att bordet kan förvaras i förrådet när jag inte använder det.

LADY Pure Nature interiörlasyr finns i många fina och naturliga färger. Du hittar med säkerhet en som passar din hem!

Härligt 17 maj-bord

Pallarna är också från Ikea och har fått två lager LADY Supreme Finish i färgen 1928 Sommarsnö. De står vanligtvis i barnrummet och på vinden har Elisabeth fler som hon tar ner vid behov. Det extra bordet kan göras så stort som man vill och är ett superbra alternativ när det finns behov av extra sittplatser runt ett bord. Det finns plats för 12 gäster runt bordet nu och hennes uppfattning är stämningen bara blir bättre när man sitter lite tätt i köket, runt långbordet, i stället för att dela upp borden.

Naturligt pynt

På 17 maj-bordet är det fint med blommor i nationalfärgerna och Elisabeth har använt röda pioner ihop med dämpade blå tistlar och grenar med vita små blommor. Elisabeth berättar att hon har hittat en del i butik och annat är från bakgården. Vid varje kuvert har hon också lagt en liten gren ihop med servetten. Jag tycker om när buketterna är osymetriska och kombinerar blommorna utan att tänka så mycket på hur mycket av varje utan hellre att de ska ha karaktär och personlighet. Prova dig fram och ha roligt!

Härligt 17 maj-bord

Bordet är dukat med Iittala 24H servis, glas från Holmegaard och Granit bestick från Table Noir och Ikea. De fina vaserna heter Kolonn och är lånade från Kollekted by och Houz.  Servetter och duk i linne från Himla. Stolarna i metall och skinn är Eames Wire Chair DKR från Vitra.

 

– Då är det snart klart för att ropa högt, ”hurra”! Tack för ett inspirerande festbord, Elisabeth!

Avatar
Avatar

Elisabeth – Inredningsdesigner och stylist

Elisabeth Heier-Werner är gästbloggare hos oss. Hon arbetar som inredningsdesigner och stylist och är alltid på jakt efter smarta lösningar och något vackert att vila ögonen på. Hennes blogg är en av Norges största inspirationsbloggar inom inredning.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…