FRÄSCHT HEM PÅ 2 DAGAR?

FRÄSCHT HEM PÅ 2 DAGAR?

Sommartid! Långa ljusa kvällar. Känner att jag helt klart är redo för några småprojekt nu. Mitt första är det otroligt snygga hylla som vår 11-åriga dotter stolt kom hem med från slöjden häromdagen. I lördags köpte jag en liter LADY Pure Nature 9044 Kolsvart. Hyllan ska jag och dottern lasera tillsammans. Jag har valt svart för att matcha vårt svarta kök. Det blir kanske en bra hylla att ha lite goda oljor på. Ska bli så skoj! Här kommer några fler förslag på enkla projekt som gör att du får ett fräscht hem på bara ett par dagar.

5 knep PÅ 2 DAGar

1. Detaljer som räknas:
Fönster- och dörrkarmar är som snyggast när de är kritvita och släta! Häng med i trenderna – nu är det högblankt som gäller. Så här gör du för att få ett perfekt resultat: Slipa lätt med slippapper korn 180 och måla sedan två gånger med LADY Supreme Finish i en vit kulör! OBS! Kolla vilken vita nyans som passar bäst hemma hos dig. Läs Ninas råd och tips om vilka vita toner som passar till vilka kulörer.

Jotun-LADY-Male-vinduskarmer-hvite

LADY Supreme Finish Halvblank (välj gärna Superblank) 7236 Chi (Vägg LADY Pure Color 7236 Chi).

LADY-Pure-Color-10341-Kalk-og-10429-Diskret

Eller varför inte välja en helt ny kulör på fodren?! Inte så illa med foder målade med LADY Supreme Finish 10429 Diskret mot väggen som är målad med LADY Pure Color 10341 Kalk

2. Snabba ryck med rollern:
Fondväggar i sovrum och kök målar du lätt med roller. De hetaste trendkulörerna just nu är dämpade rosa och blå toner som LADY 2602 Butterfly, LADY 2374 Bliss, och LADY 5362 Fusion. Ta gärna och måla några väggar när du ändå är igång. ;)

JOTUN_LADY_SS14_2374_BLISS_3

Själv tycker jag att LADY 2374 Bliss är en otroligt fräsch kulör.

3. Sätt din egen prägel:
Gör som världens bästa kockar – trolla med råvaran! IKEA har kanske designen, men LADY har definitivt kulörerna! Tavelramar, bord och stolar får en totalförvandling med blågröna nyanser som LADY 5397 Scooter eller LADY 5362 Fusion. Använd gärna en och samma kulör i olika glansgrader! Här kan du se hur vi trollat med den här rullvagnen från IKEA.

JOTUN_LADY_SS14_5362_FUSION_1

 

4. Ett första intryck som står sig:
Storslagna entréer är inte enbart något för filmstjärnor! Hallen fräschas snabbt upp med nya kulörer på väggar och skåpsdörrar. Använda produkterna LADY Wonderwall (extra tvättbar) och LADY Pure Color (extra matt yta). Vårens klara och pigga rosatoner och dämpade blåtoner gör sig också perfekt på golv – små ytor målas med LADY Supreme Finish och sedan med en klarlack för att få en slitstark och hållbar glans. Varför inte göra ditt alldeles egna mönster?

Male-gulv-Jotun-Lady

Det här snygga mönstret hittade jag i Annabelleas blogg.

5. Livets krydda:
Köket är hemmets hjärta – det är här vi älskar att samlas! Maximalt rent och luftigt intryck får du med LADY Tak i LADY 9918 Klassisk Vit (om den passar till kulörerna som redan finns i ditt kök, återigen – missa inte Ninas inlägg om vita kulörer : ) ).

Lady-10341-Kalkgraa

Väggen här är målad med LADY Pure Color 10342 Kalkgrå.

fjeldborg_utestue_120829-_DSC7637

Vill du ha stolar och bord som fungerar som blickfång? Ingrid målade de här stolarna i knalliga, läckra kulörer. Fantastiskt vad mycket energi man får av sådana kulörer. Kan rekommendera LADY Supreme Finish Superblank här.

Det här behöver du:
LADY färgkarta, Jotun Kvist- och spärrgrundning (då slipper du den tråkiga kvistlackningen), LADY Supreme Finish till trä och snickerier, LADY Pure Color till vägg, Jotun Penseltvätt (kan också användas för att ta bort fläckar på kläder), slippapper, bra pensel, bra roller med förlängningsskaft till väggar och tak, täckpapp och maskeringstejp.

Lycka till!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Så förnyar Emma Elwin sina möbler

Emma Elwins stora intresse för inredning och återbruk inspirerar oss! Vi lät henne förnya sina möbler med hjälp av vår…

Så gör du egna golvlister

Höga golvlister sätter en fin prägel på rummet. Färgsätt gärna listerna i en läcker kulör, så skapar du en fint…

Ännu mattare och vackrare finish till trä och panel med nya LADY Supreme Finish

Nu lanserar vi en ännu mattare glansgrad i vår snickerifärg. Nyheten LADY Supreme Finish Pure Matt är förbättrad med utvecklade…

Vacker förnyelse av hemmet med färg

Måla i en färg för harmonisk och sömlös förnyelse:  LADY 0280 Caravan är en gulbrun ockraton. Trappan är målad med…

Steg för till steg till släta väggar

Vi drömmer om rustika, släta väggar. Med LADY Minerals Revive är lösningen närmare än du tror. Väggen är målad med…

Fräscha upp hemmakontoret med ett nytt skrivbord

Få en bra start efter semestern med hjälp av en uppfräschning av hemmakontoret och med ett nytt skrivbord. Så här…