Gult är vårens – och årets – färg!

Gult är vårens – och årets – färg!

I år kommer vi att se gult i alla olika varianter. Från de ljusa pastelltonerna till kraftfulla ockratoner. Kolla in våra tre gula kulörteman som piggar upp tillvaron! 

Gult – för optimism och hopp!

Årets kulör reflekterar vår längtan och vårt behov efter optimism. Vi vill uppleva och se kulörer som för med sig det lilla extra i våra hem, liksom i våra liv. Årets kulörer kommer att poppa mer, de kommer att vara mer färgstarka och lekfulla. Både i tonen liksom i kombinationerna. Livet blir helt klart mer spännande med nya kulörer som för med sig energi och ny syn på tillvaron. LADY 1392 Gul Antikk 1392 Gul Antik är en lugn gulton som är tillmötesgående och behaglig. Den är vacker själv och en läcker partner till en rad andra kulörer – från de gyllene vita tonerna till de lugna bruna. Äggen är målade med färgrester av LADY Supreme Finish matt i kulörerna 12123 Contemporary White och 0394 Varmgrå. 

Brett spektrum av gula nyanser

I år kommer vi att se gult i flera olika varianter –  från de dämpade grågula tonerna, till mjuka gula pasteller och kulörstarka toner som tillför mycket energi. Kraftiga ockragula toner och orange kommer att ge oss impulser och fånga vår uppmärksamhet. Dessa är perfekta kulörer till zoner i hemmet där vi är sociala, så som matsal och kök.

Varma och tillmötesgående gultoner

Väggen är målad med LADY Pure Color12118 Hummus. Detta är en ljus och lugn gulton. Den upplevs som varm och tillmötesgående, dämpad, behaglig och elegant.

12124 Natural Clay är en dämpad men samtidigt glad orangeton. Detta är en bra kulör till zoner i hemmet där vi är sociala, då orange stimulerar dessa sinnen. 

Väggen är målad med LADY Pure Color och bordet med LADY Supreme Finish matt.

Visste du att gult ofta benämns som en ”antidepressiv” kulör? Kulören påminner oss om sol och värme, och tydligen ska gula toner få kroppen till att producera mer av det som gör oss glada och positiva. Gult är därför bra att ha i rum där du ska vara social, kreativ och aktiv.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Modern och edgy

Jotun Lady 12123 Contemporary White_10246 VelvetVägg: 12123 Contemporary White är en dämpad, gyllene och gulaktig vitton. Bordet är målat med LADY Supreme Finish Matt i 10246 Velvet.

Tips! Genom att måla trädetaljer med LADY Supreme Finish Matt och väggarna med supermatta LADY Pure Color, kommer rummet att framstå som sobert och mjukt. Supermatt färg ger ingen reflektion och man får ett lugnt, vackert uttryck.

LADY 10246 VelvetVägg: LADY Pure Color 10246 Velvet är en lugn och dämpad, men samtidigt markant gulton. 

Med den supermatta finishen i LADY Pure Color, kommer varje kulör till sin rätt. LADY Pure Color ger rummet en härlig och speciell atmosfär. Väggarna får ett supermatt, mjukt och exklusivt utseende. Färgen är slitstark och du har täckgaranti efter bara två strykningar. Om du ska måla väggarna i kulöstarka toner, bör du använda denna färg.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Vägg: LADY Pure Color 10001 Dijon Yellow – detta är en stark, ockragulton för de som önskar energi. Fönster: LADY Supreme Finish 5489 Free Spirit.

Tips: Blanka ytor framhäver det som du är riktigt stolt över. Ex. en gammal dörr eller fina detaljer. Genom att måla fönster i samma färg som väggen, men i olika glansgrader, får du ett spännande och enhetligt uttryck i rummet.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank
 

Gult är den ljusaste kulörta tonen och den kulör som vi ser bäst samt uppfattar snabbast.

Sofistikerat och dämpat

12079 Gleam är en fräsch, ljus gulton. Kulören är svagt gul och varm i tonen. Vita väggar: LADY Pure Color 1622 Reflektion.

12080 Soft Radiance är en dämpad gulton. Kulören är avslappnad, lugn och har ett grått skimmer över sig. 

Jotun LADY Fargekart 2019LADY Pure Color 12083 Refined Yellow är en dämpad gulton. Kulören är behaglig och avslappnad i uttrycket.

 

Se våra vackra och vårfräscha SENS-kulörer här.

Gula solstrålar

Släpp in vårljuset! LADY Pure Color i 10245 Ginseng. Detta är en dämpad gulton. 

10428 Masala är en stark, ockragulton. Denna kulör får oss att tänka på doftande kryddor och mat från sydligare breddgrader. Vit vägg: 12123 Contemporary White. Väggen närmast: LADY 6378 Iconic

LADY 10245 Ginseng.LADY 10428 Masala.
 
Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…