Här är färgerna för våren 2020!

Här är färgerna för våren 2020!

Gyllene möjligheter våren 2020

Nytt år och nya möjligheter! Kanske har du planer på att byta färger och fräscha upp hemma under vintern? Vi har tittat på färgtrenderna som gäller in i det nya årtiondet. Jotuns Skandinaviska kulörchef menar att de gyllene färgerna kommer vara viktiga och helt rätt våren 2020!

Bilden ovan: LADY Minerals kalkfärg i färgen 11174 Curious Mind, på den krökta väggen, i kombination med samma färg i den nya LADY Wonderwall på väggen till höger.

Få de bästa tipsen på vilka färger som syns mest i trendbilden denna vår.

Optimistiska färger

Gult är sol, värme och energi. Detta är ledord som känns rätt i det nya årtiondet!

Fina och kända LADY-färger som de dämpade gula 10245 Ginseng och 10246 Velvet men också kraftigare senapsfärger som 10428 Masala och 10001 Dijon Yellow, kommer alla att göra sig påminda under 2020.

Glöm inte heller kamelhårsfärgen 10961 Raw Canvas eller de gulaktiga färgerna som går mer mot brunt, som 10963 Golden Bronze. Detta är alla färger som känns rätt under 2020.

Klicka på bilderna för att se färger och produkter.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Upplev världen!

Vi reser, upplever och låter oss inspireras av en hel värld. Många har säkert lagt märke till att det den här säsongen florerar av vackra textilier, mattor och mönster från den afrikanska kontinenten. De färgrika, levande och kontrastfyllda afrikanska mönstren sätter även sin prägel på färgtendenser den här våren.

Vi älskar brända färger. Vill du ha denna varma, exotiska och inte minst vackra färgpaletten rekommenderar vi att titta närmare på den brända orange färgen LADY 11175 Adventure, i kombination med persikofärgen LADY 12083 Devine.

För er som vill ha lite piggare persikofärger går det bra att byta ut 12083 Devine mot den gladare varianten LADY 12074 Peachy.

Man får in djupet i paletten genom att tillföra en djup grå eller svartaktig färg som LADY 1434 Elegant och 9938 Naturligt Svart. Vi kommer också att se mycket brunt framöver både i färger och material, till exempel i köket. Detta är också färger som fint kan kombineras med de brända färgerna nämnda ovan.

Paletten blir varm, mjuk, inbjudande och naturlig. För att förstärka känslan av det råa och naturliga, rekommenderar vi kalkfärgen LADY Minerals.

De rustika och råa ytorna som kalkfärgen ger kommer att vara lika aktuella under 2020!

LADY-Minerals farger

Med kalkfärg kan du skapa ett unikt uttryck. LADY Minerals 1877 Vallmofrö

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Ödmjuka nyanser

Under året som kommer kommer vi att se mycket gult och gyllene – i alla varianter! LADY 11173 Humble Yellow och 11174 Curious Mind blir båda viktiga och trendiga färger 2020. Se även hur läcker paletten blir när vi kombinerar de gyllene färgerna med brända orange färger som 11175 Adventure och klassiska grå färger som LADY 1352 Form. Ödmjukt, varmt och vackert!

GRÖNT förblir en stark färg våren 2020

Grönt är en färg som har hängt med oss en stund nu. Varför är den fortsatt så viktig? Kanske för att gröna nyanser är så användbara och behagliga att omge sig med.

Grönt är en härlig blandning som är lugnande, frodig och levande på en och samma gång. Färgerna kan ge olika atmosfärer i ett rum. En blåaktig nyans av grönt kan vara sval och lugnande medan en mer gyllene variant kan ge en varm och naturlig atmosfär.

Bland LADYs färger hittar du grönaktiga färger som sträcker sig från den gyllene 8546 Local Green, den djupa 8994 Organic Green, via den lekfulla blågröna 5489 Free Spirit, till den delikata mintgröna färgen 7637 Exhale.

Här är ett exempel på en palett med de friska blågröna färgerna ihop med senapsfärgen 10001 Dijon Yellow och 11175 Adventure. En frisk och ny palett som fungerar utmärkt 2020!

Grön bas

Jag tror att många har upptäckt vilken bra basfärg grönt kan vara i inredningen. Grönt fungerar till så många olika färger, både till de mer kulörta såväl som till de neutrala nyanserna. På så sätt blir grönt lite ofarligt.

Samtidig är det nog också så att vi blir mer påverkade av trender och tendenser än vi vill. Det råder inget tvivel om att en grön våg sköljer över oss just nu, där klimatfrågan lyfts och sätter fokus på lokala, närproducerade och ekologiska produkter. Generellt så försöker vi fokusera på att göra ett grönare avtryck. Vi blir lätt utsatta för mycket grönt i allt från profilering till trender. Detta måste ju trots allt vara den finaste trenden det går att följa!

Läs mer om färgen Local Green här!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Användning av färg växer

Det råder inget tvivel om att användning av färg har ökat de senaste åren – och det kommer fortsätta under våren 2020. Med paletterna som vi har visat och färgerna som är nämnda i detta inlägg, hoppas vi inspirera dig till att våga prova några nya härliga och vackra färgkombinationer, som kanske är lite vågade!

LADY 4863 Statement Blue – är en härlig och fin representant för de mer färgstarka nyheterna och denna färg kommer också följa oss genom hela 2020!

Statement Blue

Kanske lite mer vågad under det nya årtiondet? LADY 4863 Statement Blue är en fantastisk och energisk blå färg! Läs mer om färgen här.

Nina
Nina

Nina – Nina Klæbo Mørkve | Skandinavisk Kulörchef Jotun

Nina har alltid full koll på de senaste trenderna. Hon trollar fram de allra vackraste färgkombinationerna och hennes kulörråd är alltid träffsäkra. Tillsammans med LADY-teamet tar hon gång på gång fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…