Hemma hos Filippa Agaton

Hemma hos Filippa Agaton

Hemma hos Filippa Agaton möts man av skandinavisk elegans och en härlig känsla för detaljer. Kolla in Filippas läckra sekelskifteslägenheten!  

Filippa Agaton

Filippa Agaton är 24 år gammal och tog i somras examen från Beckmans Designhögskola i Stockholm, där hon studerade modelinjen. Efter examen har det gått snabbt för Filippa – hon har börjat arbeta i designteamet på det svenska modemärket Totême och i höstas köpte även hon sin första lägenhet. En sekelskiftesetta på 30 kvm högst upp i huset. Under vintern har Filippa renoverat lägenheten med hjälp av sin familj och vänner. Och resultatet är så läckert…

Välkomna hem till Filippa! Väggarna är målade med LADY Pure Color1928 Sommarsnö.

Drömmen om sitt egna hem

Sedan jag var liten har det varit en dröm att få göra iordning mitt egna hem. Det har varit fantastiskt roligt att äntligen få förverkliga denna dröm, förklarar Filippa.

Filippa har alltid haft ett intresse för mode och inredning, och har med stor sannolikhet blivit influerad av sin mamma Lotta Agaton. Lotta driver inredningsstudion Lotta Agaton Interiors. För Filippa så kommer inspirationen dagligen.

Jag ser på inspiration som en konstant, pågående process som drivs av allt det vi omges av. Min inspiration grundar sig i dagliga intryck och upplevelser. Om jag aktivt söker inspiration vänder jag mig ofta till konst, film eller design inom andra områden än mode, berättar Filippa.

Med ett öga för detaljer… Väggarna är målade med LADY Pure Color1928 Sommarsnö.

Kulörvalen

När det var dags att göra kulörvalet utgick Filippa från sina möbler och textilier.

Jag satte ihop ett typ av ”färgkort” för lägenheten som jag skulle förhålla mig till. Sen tog jag mina kulörprover från Jotun och testade mig fram, och mot de toner som jag visste skulle finnas i lägenheten, förklarar Filippa.

Kulörvalet föll på den ljusa greigetonen 1928 Sommarsnö.

– Det jag älskar med 1928 Sommarsnö är att den är ganska ordentligt bruten, men upplevs ändå som vit när den väl är på väggen – och fantastiskt nog är den ändå väldigt neutral i sin ton. Färgen slår varken i varmt eller kallt, och just därför var det som att den kunde knyta samman min färgkarta. Jag har ganska många nyanser av beige i möbler och textilier, och alla dessa nyanser skiljer sig givetvis åt och slår alltid åt det ena eller andra hållet. Så när jag målade in väggar, tak och snickerier i 1928 Sommarsnö var det som att väggfärgen kunde möta alla andra nyanser i lägenheten – både de varma och de kalla, och därför blev det bryggan i hela min färgkarta! berättar Filippa.

Vackra originaldetaljer! Snickerierna är målade med LADY Supreme Finish i 1928 Sommarsnö.

Aldrig målat tidigare

Jag är otroligt nöjd med resultatet! Jag var också så positivt överraskad över hur tacksam färgen var att måla med. Ska ärligt säga att jag var lite nervös över att måla allting själv, i och med att jag inte har någon tidigare erfarenhet. Jag blev därför orolig att det skulle bli flammigt, men färgen var så täckande och förlåtande att resultatet blev perfekt ändå, berättar Filippa.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Jag har drömt så länge om att få renovera min egna, första lägenhet och nu när det har förverkligats ser jag mest av allt fram emot att bara få bo här och njuta av vardagsliv i mitt drömhem. 

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Så överraskar du din kärlek på alla hjärtans dag

Den 14 februari är det alla hjärtans dag. Den dag vi uppmanas att visa vår kärlek extra mycket till andra….

Daniella Wittes nya hemmakontor

Välkomna hem till kreatören Daniella Witte. Med sin passion för vackra platser och miljöer som andas trivsamhet har Daniella nyligen…

Nu lanseras 20–30 – ett nytt co-living koncept

I städer som New York och Los Angeles är co-living spaces vitt etablerat, men trenden har ännu inte tagit fart…