Jotun donerar pengar till Röda Korset i Ukraina och avbryter sin verksamhet i Ryssland

Jotun donerar pengar till Röda Korset i Ukraina och avbryter sin verksamhet i Ryssland

Jotun är djupt oroad över situationen i Ukraina. Det pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina, samt de sanktioner som införts, har lett till att Jotun, utifrån en samlad bedömning, nu finner det rätt och nödvändigt att lägga ner sin verksamhet i Ryssland. Driftstoppet kommer att genomföras i enlighet med våra värderingar. Idag har vi mer än 300 anställda i landet. Under de kommande månaderna siktar Jotun på att ge ekonomiskt stöd till berörda medarbetarna.

Det finns ett akut behov av humanitärt stöd till civilbefolkningen i de drabbade områdena i Ukraina. Jotun AS har därför donerat 1 000 000 NOK till Röda Korsets humanitära arbete i Ukraina. Stödet kommer att inriktas på att upprätthålla viktiga samhällsfunktioner såsom grundläggande infrastruktur och sjukvårdsmaterial och utrustning. Dessutom finns det ett akut behov av vattenförsörjning, mat, varma kläder och grundläggande sanitära standarder.

– En del av vår Corporate Responsibility-strategi är att ta ansvar inom de områden där vi är verksamma och Jotun vill bidra ekonomiskt för att hjälpa krissituationen i Ukraina. Genom att välja Röda Korset som vår partner vet vi att pengarna spenderas enligt vår avsikt, säger Christian Espolin Johnson, Group Communications Director.

Läs mer om Jotuns ställningstagande här:
https://www.jotun.com/ww-en/about-jotun/media/news/jotun-suspends-operations-in-russia/

https://www.jotun.com/ww-en/about-jotun/media/news/donation-to-red-crossred-cresent-in-ukraine/

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Få bättre sömn i blå sovrum

Blå nyanser på sovrumsväggarna kan bidra till bättre sömn och mer lugn och ro. Varför inte prova en blå kulör…