Nu lanseras 20–30 – ett nytt co-living koncept

Nu lanseras 20–30 – ett nytt co-living koncept

I städer som New York och Los Angeles är co-living spaces vitt etablerat, men trenden har ännu inte tagit fart i Stockholm. Den växande bostadsbristen i staden fick startupbolaget  20–30 att ta saken i egna händer. Kolla in deras första lägenhet som är målad i läckra kulörer. 

I Solna kan du numera hyra ett rum i en lägenhet med fyra stycken andra. Lägenheten är vackert inredd med exklusiva möbler och vackra kulörer. Här är väggen och skänken målad i 4894 Ocean Air med LADY Pure Color.  

2030

Co-living konceptet 2030 grundades av Markus Linhardt och Marcus Waserbrot. Idéen bakom 20-30’s co-living-koncept växte fram efter att de själva förstod boendesituationen i Stockholm. När deras vänner blev erbjudna sitt första jobb, efter flera års studier, kunde de inte täcka de orimliga andrahandshyrorna med deras ingångslöner. Andra lade större delen av sin inkomst på otrygga kontrakt och tvingades flytta var fjärde månad, vilket inte är en hållbar livssituation.

Vi ville med hjälp av delningsekonomi erbjuda ett konceptboende, där vi gör hållbara val enkla. Vi delar på kvadratmeter för att kunna erbjuda rimliga hyror i centrala lägen, och låter hyresgästerna dela på resurser för att få tillgång till en livskvalité som de annars inte haft råd med. Nu är det verklighet, vilket är otroligt kul! förklarar Markus.

Nu står det första co-living-boendet klart. Det är en etagevåning på 4 rok på 143 kvm i Solna. Genom att låta hyresgästerna dela på resurser och yta kan de få ett boende och en livskvalitet som de annars inte haft råd med, i form av exempelvis städservice och exklusiva möbler.

På mindre än 15 timmar fick 20–30 över 60 intresseanmälningar till de fem privata rummen som skall hyras ut. Väggen är målad med LADY Pure Color i 4894 Ocean Air.

Studio In

För att effektivisera ytan och samtidigt erbjuda en interiör som är exklusiv och hållbar tog  20–30 hjälp av inredningsstudion Studio In. Studion är grundad av tvillingsystrarna Maja Furenberg Ring och Atta Ring. När Maja och Atta fick uppdraget var målet att skapa en fusion mellan ett hem och hotell. Detta skulle speglas i allt – från val av möbler, detaljer och kulörer. Och som de lyckades!

Vacker matsal. Här pryder kulören 4894 Ocean Air väggarna. 

För att skapa en hotellkänsla var det viktigt för dem att måla väggarna i de sociala utrymmena. Matsalen ville de göra rofylld, men samtidigt uttrycksfull. Valet föll på den dämpade mellanblå kulören 4894 Ocean Air.

– Vårt favoritrum är matsalen. Kanske för att vi själva älskar att umgås kring mat, sitta länge och samtala med vänner och familj. Möblering och färgsättning i det här rummet ger verkligen möjlighet till både större middagar men också en kopp te och plugg. Underbart tycker vi, berättar Maja och Atta.  

Loungen

Loungedelen ligger på ovanvåningen och har mycket ljusinsläpp, samt en luftig känsla. Det ville Maja och Atta behålla, men samtidigt skapa en mer sofistikerad stämning utan kritvita väggar. Resultatet föll på kulören 12118 Hummus, som gav ett lugnt och sobert uttryck.

Möblerna kommer från Nordiska Galleriet. Loungerummet på ovanvåningen är målat med LADY Pure Color i kulören 12118 Hummus.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

12118 Hummus utgör en perfekt bas till både varma kulörer och vitt, berättar tvillingsystrarna.

Läcker lounge som är målad i kulören 12118 Hummus med LADY Pure Color.

Detaljer som gör skillnad

När man kommer in i lägenheten möts man av en stor hall. I detta rum var det viktigt att göra ett tydligt avtryck och få en hotellkänsla. Hallen var mörk och saknar helt dagsljus, vilket Studio In omfamnade genom att använda en mörk kulör som skapade en effekt- och stämningsfull entré med en stor dos nyfikenhet. Kulörvalet föll på 12119 Vintage Brown.

Se så läcker kulören 12119 Vintage Brown är. Kolla in även hur den kombineras lekfullt med 4894 Ocean Air

Studio In och 2030 hade även som målsättning att knyta an rummen med varandra.

– I hallen har vi valt att måla insidan av garderoben i 4894 Ocean Air som återfinns i matrummet, berättar Markus.

Kulör- och produktval

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Framtiden

Framtiden kommer att bli spännande! Vi vet att vi behövs och det finns goda möjligheter för oss att skala upp. Detta projekt är ett första steg och vi har för avsikt att rita in fullskaliga koncept i kommande nyproduktioner. Vi antar oss utmaningen att skapa bostäder för tusentals unga vuxna fram igenom, berättar Markus.

Läs mer om 2030’s Co-living-konceptet här.
Följ Studio In här.
Bilder: Henrik Nero
Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…

Inspireras av kärlekens färg

Den 14 februari är det alla hjärtans dag och då vill vi uppvakta någon vi tycker om! Det kan man…

Detta är kulörerna för 2023

Härligt sovrum med nymålade väggar i kulören 1520 Cheerful Peach! Drömmer du om att måla om i år och är…

Nordisk elegans hos Catrine och Per Ove

Det vackra hemmet tillhörande inredningsstylisten Catrine Svellingen kännetecknas av egendesignade lösningar, greige kulörval och nordisk design. Välkommen in! Catrines eleganta…

Inbjudande hall hos @houseofekman

Inspireras av Emma Ekmans nymålade hall och korridor! Att måla taket i en mörkare kulör än väggen ger en spännade…

Hemma hos Fanny Hamlin

Välkomna hem till inredningsstylisten Fanny Hamlin. Kolla in hennes nya och platsbyggda bokhylla som är målad med LADY Supreme Finish…