REDESIGN – FRÅN MATBORD TILL KONSOLBORD

REDESIGN – FRÅN MATBORD TILL KONSOLBORD

DIY Redesign
Jag erkänner – jag älskar redesign. Faktum är att jag har älskat det länge, långt innan det hade ett namn. Redan på den tiden då vi kallade det ”den-här-kan-vi-nog-göra-något-smart-utav” eller ”jag-hittar-inte-en-möbel-som-passar-så-jag-får-göra-en-egen”. Det sistnämnda var det som var aktuellt den här gången. Jag har länge varit på jakt efter en passande möbel till det här projektet. En smal hall, en bred väggyta och högt till tak kräver sin möbel. De flesta möblerna på marknaden var antingen för djupa, för smala eller passade inte alls ihop med det vägghängda elementet. Lyckligtvis fann jag lösningen på problemet med hjälp av finn.no och några timmars jobb med verktyg och färg.

Redesign-konsollbord-DIY_2

Matbord av den här typen finns det många till salu för bara några hundralappar, och det blev en bra utgångspunkt. Konsolbordet skulle passa till en stor spegel med matt, svart yta, och därför gjorde jag rent det och målade det med LADY Supreme Finish Matt. Därefter mätte vi ut djupet och rotade fram cirkelsågen, och VOILÀ – två konsolbord! Det ena monterades med två vinkeljärn mot väggen under spegeln, och äntligen fick jag min hallmöbel.

Det andra? Det kan bli till ett litet arbetsbord, toalettbord eller kanske ett skrivbord i något av barnrumme? Hmm … ska bara komma på vilket projekt det ska bli först, och inte minst, i vilken kulör. Ska bli så kul. : )

Redesign

Den här snygga redesign-bilden har vi lånat från Redesign.

Avatar
Avatar

Adele

Så förnyar Emma Elwin sina möbler

Emma Elwins stora intresse för inredning och återbruk inspirerar oss! Vi lät henne förnya sina möbler med hjälp av vår…

Så gör du egna golvlister

Höga golvlister sätter en fin prägel på rummet. Färgsätt gärna listerna i en läcker kulör, så skapar du en fint…

Hemma hos Fanny Hamlin

Välkomna hem till inredningsstylisten Fanny Hamlin. Kolla in hennes nya och platsbyggda bokhylla som är målad med LADY Supreme Finish…

Hemma hos Filippa Agaton

Hemma hos Filippa Agaton möts man av skandinavisk elegans och en härlig känsla för detaljer. Kolla in Filippas läckra sekelskifteslägenheten!  …

Steg för till steg till släta väggar

Vi drömmer om rustika, släta väggar. Med LADY Minerals Revive är lösningen närmare än du tror. Väggen är målad med…

Fräscha upp hemmakontoret med ett nytt skrivbord

Få en bra start efter semestern med hjälp av en uppfräschning av hemmakontoret och med ett nytt skrivbord. Så här…