REDESIGN – FRÅN MATBORD TILL KONSOLBORD

REDESIGN – FRÅN MATBORD TILL KONSOLBORD

DIY Redesign
Jag erkänner – jag älskar redesign. Faktum är att jag har älskat det länge, långt innan det hade ett namn. Redan på den tiden då vi kallade det ”den-här-kan-vi-nog-göra-något-smart-utav” eller ”jag-hittar-inte-en-möbel-som-passar-så-jag-får-göra-en-egen”. Det sistnämnda var det som var aktuellt den här gången. Jag har länge varit på jakt efter en passande möbel till det här projektet. En smal hall, en bred väggyta och högt till tak kräver sin möbel. De flesta möblerna på marknaden var antingen för djupa, för smala eller passade inte alls ihop med det vägghängda elementet. Lyckligtvis fann jag lösningen på problemet med hjälp av finn.no och några timmars jobb med verktyg och färg.

Redesign-konsollbord-DIY_2

Matbord av den här typen finns det många till salu för bara några hundralappar, och det blev en bra utgångspunkt. Konsolbordet skulle passa till en stor spegel med matt, svart yta, och därför gjorde jag rent det och målade det med LADY Supreme Finish Matt. Därefter mätte vi ut djupet och rotade fram cirkelsågen, och VOILÀ – två konsolbord! Det ena monterades med två vinkeljärn mot väggen under spegeln, och äntligen fick jag min hallmöbel.

Det andra? Det kan bli till ett litet arbetsbord, toalettbord eller kanske ett skrivbord i något av barnrumme? Hmm … ska bara komma på vilket projekt det ska bli först, och inte minst, i vilken kulör. Ska bli så kul. : )

Redesign

Den här snygga redesign-bilden har vi lånat från Redesign.

Avatar
Avatar

Adele

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Vasastan i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…

Inspireras av kärlekens färg

Den 14 februari är det alla hjärtans dag och då vill vi uppvakta någon vi tycker om! Det kan man…

Detta är kulörerna för 2023

Härligt sovrum med nymålade väggar i kulören 1520 Cheerful Peach! Drömmer du om att måla om i år och är…

Grönt och festligt med Local Green och Mocktails

Vi vill slå ett slag för att prova alkoholfria Mocktails! En av våra populäraste gröna kulörer är 8546 Local Green…