Så förnyar Emma Elwin sina möbler

Så förnyar Emma Elwin sina möbler

Emma Elwins stora intresse för inredning och återbruk inspirerar oss! Vi lät henne förnya sina möbler med hjälp av vår snickerifärg, LADY Supreme Finish. Se resultatet och lär känna Emma här. 

Emma Elwin

Emma Elwin har ett stort intresse för hållbarhet och är en av medgrundarna till hållbarhetsplattformen Make it Last. Plattformen specialiserar sig på hållbart mode, liksom konsultation och innehåll inom ämnet. Emma arbetar även som AD med inriktning på just hållbarhetsfrågor. Att Emma alltid har haft ett stort driv och fokus kring ämnet, är inte konstigt och det blev hennes lösning för en fortsatt karriär inom modebranschen.

– Vi startade Make it Last i 2014 för att vi såg en lucka i rapporteringen om hållbart mode. Vi kände att vi behövde hitta en ny vinkel om vi skulle kunna fortsätta att arbeta inom modeindustrin. Att ta vara på det man redan har känns idag mer som en självklarhet, men när vi började så var det väldigt få som investerade tid och pengar till att bli mer cirkulära i sina affärsmodeller. Jag älskar att lösa problem och att hitta nya sätt att använda det man redan har, och att måla om möbler är ett perfekt exempel på hur man kan göra det och ge det ett nytt liv, förklarar Emma.Omvandling av möbeln! Genom att måla om dina gamla skatter, så förlänger du dess liv. Möbeln är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1376 Froströk.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Suverän utflytning
  • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Så här gör du!

Inredningsstil

Emmas inredningsstil går helt i linje med hennes fokus – den är tidlös och hållbar.

Jag har varit väldigt konsekvent med min inredningsstil sen jag var tonåring. Jag föll tidigt för ofärgade beige linnetyger i kontrast till matta svarta och bruna färger. Jag får ofta inspiration från tidlös design, former och färger som aldrig går ur tiden. Jag har alltid varit förtjust i former och vackra saker – att få skapa ett rum som ger ett lugn, men som också ger energi. Jag älskar att blanda Japanska element med avskalat skandinaviskt. Jag är väldigt förtjust i det man kallar Ma på Japanska, att varje utrymme runt om är lika viktigt som objektet själv, förklarar Emma.

Även panelen målades om med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1376 Froströk.

Läckert resultat! Panelen och möbeln är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1376 Froströk.

Voilá! Allt är målat med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1376 Froströk.

Kulörval

När det var dags för kulörvalen, så utgick Emma från sin grund.

Det här kommer kanske inte låta jättekul, men jag har valt de nyanser som jag alltid återvänder till och som jag vet att jag trivs med. Dessa kulörer passar även mina möbler som jag redan har. 1376 Froströk kan vara den bästa varma, off-white beige-nyansen! Den målade jag alla snickerier, lister och dörrar med. Jag låter 1376 Froströk möta en sval-vit vägg och träinslag i rökig ek. Jag gillar kulörer som finns naturligt i den skandinaviska naturen. En vitton som går åt snödroppens blad, brända toner av brunt och svart som får mig att tänka på tjärade båtar i sommarsol, förklarar Emma.

Jag är otroligt nöjd med resultatet, 1376 Froströk var så fin att jag även måla in min sons platsbyggda säng i den. LADY Supreme Finish har en perfekt matt-finish som känns slittålig.

Stolarna fick nytt liv

Emma passade även på att måla om sina stolar med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1259 Rusty. Den brända terrakottatonen är superläcker på stolarna!

Stolen är målad med LADY Supreme Finish i 1259 Rusty.

Få mer inspiration av Emma här!

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…

Grönt och festligt med Local Green och Mocktails

Vi vill slå ett slag för att prova alkoholfria Mocktails! En av våra populäraste gröna kulörer är 8546 Local Green…

Årets juldrink och naturligt julpynt

Här får du massor av inspiration till naturligt julpynt och ett härligt recept på årets juldrink! I bakgrunden ser du…

Så får du det vackraste julbordet

Pynta julbordet med dova färger! Vi hjälper dig göra säsongens vackraste julbord med hjälp av naturens juveler. Läs mer nedan!…

Så målar du Halloween-pumpor

Årets kusligaste högtid är här och det är dags att spöka ut sig själv och sitt hem. Om man vill….

Upptäck vår nya färgkarta STORIES från LADY

LADY lanserar ny global färgkarta för 2023! Färgkartan, som bär namnet STORIES, består av tre inspirerande kulörpaletter som bidrar till…