Så skapar du en konstnärlig vas

Så skapar du en konstnärlig vas

DIY: så gör du en konstnärlig vas med rå struktur. Detta inlägg är skrivet av Catrine Svellingen @mykindofstyling som ger enkla DIY-tips. Kolla in här! 

Så lätt skapar du ett konstobjekt

Den keramiska vasen Industriell från IKEA är väldigt fin – jag älskar dess form och handgjorda utseende. Men, för ett tag sedan ville jag göra min egna personliga twist och tolkning på den, berättar Catrine Svellingen.

Industriell vas innan förvandling. Foto: Mykindofstyling – Catrine Svellingen

Jag ville att vasen skulle få rå textur, så jag bestämde mig för att använda spackel från Jotun. Spackel är en bra produkt att jobba med och möjliggör många olika utseenden – allt beror på hur du påför spacklet. 

Jag använde kartong för att påföra spacklet.

Jag är så nöjd med resultatet, berättar Catrine. Älskar verkligen mixen av det råa och de mjuka texturerna.

Foto: Mykindofstyling – Catrine Svellingen

Bara genom att använda spackel fick vasen ett helt nytt utseende. Detta är ett enkelt sätt att sätta en personlig prägel på din inredning och dina detaljer. Det finns många sätt att förnya detaljer som denna vas på – antingen genom att använda Jotun-spackel, eller genom att måla spacklet eller helt enkelt genom att bara måla om vasen.

Du kanske har rester av LADY Minerals kalkfärg eller LADY Minerals Revive? Detta kommer också att ge ytan en vacker struktur. Det finns många sätt, så var inte rädd för att prova!

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levande kalkmatt yta
  • Unikt uttryck
  • Enkelt att lyckas
  • Täckgaranti

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

  • Naturlig, mineralisk väggrenovering
  • Levande yta med ett unikt färguttryck
  • Tidsenlig renovering
  • Kommer i utvalda LADY-kulörer

Kolla in Catrines fina DIY-hylla här!

Den enkla vasen har blivit till konst!  Foto: Mykindofstyling – Catrine Svellingen

Denna artikel är gjord av Catrine Svellingen. Hon är inredningsstylist och content-skapare. Se mer av hennes projekt på @mykindofstyling eller på hennes blogg.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Så gör du ditt egna soffbord

Gör ditt alldeles egna soffbord med några enkla steg.  Busenkelt soffbord Det är inte alltid lätt att hitta det perfekta…

Julens godaste dessert

Vår favoritefterrätt i jul är en läcker cheesecake med julsmaker. Så här gör du julens godaste dessert. Recept och foto:…

Så får du det vackraste julbordet

Gör säsongens vackraste julbord med hjälp av naturens juveler. Bordet är laserat med en strykning av LADY Pure Nature Interiörlasyr…

Årets finaste adventskalender

Låt förberedelserna till årets adventskalender bli en mysig familjestund. Men, låt inte familjen få veta vad som göms i paketen…

Så målar du om dina köksluckor

Har du tröttnat på dina köksluckor? Att köpa en ny köksinredning kan vara en dyr investering och det finns enkla…

Så gör du egendesignade hyllor

Letar du efter den perfekta hyllan, som du aldrig hittar? Hyllan som du vet precis hur den ska se ut…