Små grepp ger stora förändringar!

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY Pure Color 20119 Transparent Pink.

Jag tror inte jag är ensam om att ständigt vilja ha lite förändring hemma! Några gånger blir det små justeringar i samband med ändrade behov i familjen eller så dyker det kanske upp nya planer när vi går in i en ny årstid. Men, måste vi alltid köpa nya SAKER? Jag tror att många känner ett ökat behov av att stanna upp och tänka till innan man handlar nytt och i stället väljer man att återanvända och ta tillvara det man redan har.

Oavsett om orsaken till att du vill köpa färre nya saker är av hänsyn till miljön eller till din egen plånbok, är det bra med några tips! Se hur du kan göra stora förändringar hemma – med lite bättre samvete.

Vad har vi sen tidigare?

Innan du köper något nytt är det smart att noga gå igenom det du redan har! Gör en skattjakt i källaren – eller hemma hos din mamma? Kanske hittar du några gamla, fina saker som kan få nytt liv med lite färg? Kanske skåpet i det ena rummet kan flytta över i ett annat rum och därmed lösa förvaringsbehovet utan att köpa nytt? Eller, kanske kan den gamla stolen kan fungera fint i ett annat rum, om bara färgen passar?Små grepp - stor förändring!

Färg kan bidra till att vi väljer att ta till vara på gamla och använda saker. Detta skåp har vi målat med LADY Supreme Finish 7163 Minty Breeze och stolen till höger har fått nytt liv med färgen 7555 Soft Mint

Små grepp - stor förändring!

Dessa stolar var tidigare knallrosa – och fick nytt liv med en vit nyans som passade bättre till den gula väggen. Stolarna är målade halvblank och matt med LADY Supreme Finish i 1624 Lätthet. Den dämpade gula färgen är 10246 Velvet – målad med LADY Balance.

Välj återbruk!

I dag är det tack och lov lätt att hitta allt från använda möbler till de finaste vintageskatterna. Det mesta kan hittas på nätet, till exempel på Blocket och Tradera, genom lokala Facebook-grupper, i secondhand-butiker eller på auktioner och loppisar. Det fantastiska med återbruk är att det bidrar både till hållbarhet men även till att skapa en unik och personlig inredning!Litet sovrum - blått och mysigtSkapa en personlig inredning genom att återanvända! Läs mer om Karina Holmens fina sovrum här. Foto: Filippa Tredal. (Färgen på väggen är LADY Pure Color 4618 Kvällshimmel.)

Byt rum eller skapa nya zoner

Byte av rum kan vara roligt och ger snabbt en förändring. Kanske har behoven i familjen ändrat sig så att barnen kan byta rum eller kan man använda de olika rummen på ett annat sätt? Har du till exempel både matsal och vardagsrum så kan kanske dessa byta plats.

Få har ju hur många rum som helst att välja bland… Men, kanske kan du skapa förändringar med hjälp av ommöblering eller genom att dela in rummet i nya zoner? Små grepp - stor förändring!

Detta rum har fått en egen arbetszon. Här har den vita väggen (7236 Chi) fått ett markerat fält med färgen LADY Balance 5362 Fusion. 

 LADY Balance

LADY Balance

  • Vackra matta väggar
  • Bra inomhusmiljö
  • Luktar minimalt
  • Täckgaranti

Snabb förändring med ny färg

Om du vill ha en snabb och stor förändring är målning av väggarna det allra enklaste du kan göra! Du kan skapa magiska förändringar med en helt ny färg som bakgrund till de saker du redan har. Det är helt enkelt otroligt hur stor förändring ett lager färg kan ge.

Samma soffa, bord och hylla – men ändå som ett helt nytt universum!Små grepp - stor förändring!

Grön oas med en sval väggfärg. LADY Pure Color 6350 Soft Teal
Små grepp - stor förändring!Samma möbler i ny miljö. Väggen har fått färgen LADY Pure Color 1877 Vallmofrö.

Samla småsakerna i vackra stilleben

I stället för att ha småsaker stående överallt, något som ofta framstår som rörigt, kan du sätta ihop sakerna i vackra grupper. Genom att gruppera småsakerna du redan har på nya sätt, kan du skapa vackra stilleben. I stället för att lägga till och lägga till, är det bättre att ta rensa bort! Du behöver ju inte ha allt framme hela tiden. Varför inte byta lite? Kanske du återupptäcker något du redan har, genom att sätta ihop sakerna på ett annat sätt!Små grepp - stor förändring!Framhäv dina vackra saker i små stilleben. Vår fasta stylist, Jannicke Kråkvik, är en expert på detta och hennes kombinationer av vackra föremål blir till små konstverk i sig själva! Färgen på väggen är den fina , gröna nyansen LADY 7628 Treasure.  

När väggen blir ett konstverk

Det är inte nödvändigt att dekorera överallt eller fylla väggarna med bilder. – Den största lyxen i ett hem är en naken vägg, har stylisten Jannicke Kråkvik tidigare sagt i en intervju med oss. Vi kan bara hålla med i detta! Sätt din personliga prägel på en vägg målad med kalkfärg – och låt den bli rummets konstverk!
Små grepp - stor förändring!LADY Minerals i den vackra grå-bruna färgen 2500 Kryddor.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…