Vårfint hemma med enkla grepp

Vårfint hemma med enkla grepp

Ett gnutta vårkänsla med den härliga, varma färgen LADY 12079 Gleam! Foto och styling: Elisabeth Heier. Skål AJ Otto/Frama, bilder från Ekaterina Koroleva/The Poster Club, skärbräda Ask och Eng/Houz, underlägg från Sakai/Kollekted by och sked från Table Noir.

Medan vi väntar på våren…

Julen är för länge sedan förbi och även om vintern fortsätter ett tag till är det härligt att ändra om lite hemma medan vi väntar på våren. Det behövs inte så mycket för att vardagsrummet eller köket ska upplevas lite annorlunda. En ny färg på väggen eller att flytta om de saker du redan har kan vara allt som behövs. Vi har pratat om både gröna färger och persikofärger som kommer denna vår men glöm inte de gula! De gula färgerna från årets färgkarta ger värme samtidigt som de upplevs uppiggande och de är fina i kombination med trä, sten och keramik.

Plats för konst

Favoritkonsten måste inte hänga på väggen. Den kan också stå lutad mot väggen på köksbänken som på bilden ovan. Oavsett upphängningsmetod ger det en fin stämning med konst i köket också. Har du en öppen planlösning som många har idag, upplevs rummen mer enhetliga när man gör på samma sätt i de båda rummen. Väggen bakom köksbänken är målad i LADY Pure Color 12079 Gleam, en dämpad, gråaktig ljus färg. Färgen är varm och passar fint ihop med 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull och den är fin både till vita och ljusa träkök.LADY 12079 Gleam

Vårfint hemma med enkla greppLADY 12079 Gleam – Träfat från Skagerak, Hario vattenkittel, sked från Table Noir (privat), kopp och assiett Frama, underlägg Sakai (alt Kollekted by), kökshanduk från Houz.Vårfint hemma med enkla greppLADY 1016 Blek Sand – både på väggar och listverk. Sidebord/pall från Karakter Copenhagen i massiv ask – Kollekted by, böcker, Pallo vas från Skrufs Glasbruk och tavla från Apropos Studio – privat.

Varma neutraler

De grå-beige färgerna är också med oss i vår och är fina neutraler som kan kombineras med mycket. De är varma samtidigt som de ger ett ljust intryck och ofta är ett bra alternativ till helt vita väggar som kan upplevas kyliga här uppe i nord. Väggarna på bilden ovan är målade i LADY Pure Color 1016 Blek Sand, fönsterkarmar och golvlister är målade med LADY Supreme Finish 1016 Blek Sand.

Tips! Samma färg på väggar och lister gör rummet större och ger ett enhetligt intryck. LADY 1016 Blek SandLADY 1016 Blek Sand är en gråaktig (greige) färg och är mindre varm än de traditionella beige färgerna. Ihop med färger som LADY 1233 Mohair och LADY 486 Silke är den särskilt fin. Tak och lister målade LADY 9918 Klassisk Vit eller LADY 1624 Lätthet är fint till.

Läs mer om våra bästa gråbeige färger här.

Tid att rensa!

Tiden innan våren är ofta synonymt med att rensa ut. Det ger också en ypperlig chans att flytta runt möbler och saker vi har och på så sätt uppleva rummet som nytt. Små möbler som sidebord, pallar och mindre bänkar kan användas på många sätt. Sidebordet på bilden ovan fungerar lika bra som ett sängbord, som en extra stol när det kommer gäster – eller som ett sidebord i vardagsrummet med plats för böcker och en tekopp. Tavlor stående på golvet är enkla att flytta på och med en vas med några snygga strån i, så har du ett nytt stilleben – som ett galleri med favoritföremålen.Vårfint hemma med enkla greppLADY Pure Color 12076 Modern Beige. Bord från Erik Jørgensen (privat), bok, skulptur/Yoon Young Hur och Vaporetto lampe från Houz.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

En samling med dina favoriter!

De mindre favoritföremålen kan samlas på en hylla eller ett bord. De behöver inte vara så många utan välj ut dem som betyder mest för dig. Väggen är målad med LADY Pure Color 12076 Modern Beige, en dämpad beige färg som är fin ihop med klassikerna 1929 Muskatnöt och 1623 Marrakesh. Av vita färger kan du tryggt välja 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull till 12076 Modern Beige.LADY 12076 Modern BeigeVårfint hemma med enkla greppLADY Pure Color 12080 Soft Radiance. Hylla och böcker/magasin privat, träask Kristina Dam/Houz, vas Apart/Kollekted By.

Soft Radiance ger värme och energi till inredningen, lite som att måla med solstrålar!

Det är bra att rensa bland böcker och tidskrifter som tas in och ut eller högar som växer i hyllorna. Sortera, lägga i fina högar och ge bort – det är alltid någon annan som kan ha glädje av dem! Väggen är målad med LADY Pure Color 12080 Soft Radiance, en dämpad gul färg. Färgen är avslappnad och varm med ett svagt gråaktigt intryck. Den kan påminna om 10245 Ginseng som många känner igen sedan tidigare. 12080 Soft Radiance fungerar fint ihop med 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Vårfint hemma med enkla greppLADY 12080 Soft Radiance. Träask Kristina Dam/Houz och bok från Houz. Vas privat.

Att ta in grenar från trädgården eller bakgården måste vara det enklaste sättet att ta in våren – lite i förskott. Inne i värmen kommer små ljusgröna skott titta fram mycket snabbare än utomhus.Vårfint hemma med enkla greppLADY 12080 Soft Radiance ger värme och energi till inredningen, lite som att måla med solstrålar! Foto: Line Klein, styling; Kråkvik & D’ OrazioVårfint hemma med enkla greppLADY 10678 Space. Pall Design Studies/Dinesen (privat), doftljus Ann Ringstrand/Kollekted By, klädhängare från IKEA.

Röj i garderoben

Samma princip följs i garderoben som i bokhyllan. Sortera ut, ge bort, lägg i fina högar eller häng det som används mest på ett stativ i sovrummet. Det ger mer utrymme i garderoberna men, akta så du inte fyller på med för mycket. Hur härligt är det inte att ha översikt och ordning i garderober och skåp!

LADY 10678 SpaceVäggen är målad med LADY Pure Color 10678 Space, en ljus och dämpad, lite gråaktig beige färg. Den är varken för röd eller för gyllene. En perfekt, lugn beige färg som gör sig fint ihop med en mängd färger. Vill man ha en lugn, harmonisk atmosfär av beige och bruna färger är de nya 12075 Soothing Beige och 12076 Modern Beige fina intill. Klassiker som 1931 Kokos och 1929 Muskatnöt eller den mörka 10249 Sober är också fina kombinationer. Ihop med den varma grå färgen 1352 Form kommer den dra sig åt ett mer dämpat håll, en en bra allsidig färg! 10678 Space fungerar fint med 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.Vårfint hemma med enkla greppLADY Pure Color 10678 Space.

Redo för vår!

Gör dig redo för vår – med nymålade väggar, klok rensning och nytt uttryck bara genom att flytta runt och omorganisera dina favoriter!Vårfint hemma med enkla grepp

LADY Pure Color 10678 Space och LADY 9918 Klassisk Vit

Tips! Är du osäker på färgen kan det vara en bra ide att måla upp några prover på väggen innan du målar hela rummet. Har du en MDF-platta eller liknande att måla på, kan du flyttar runt den och se färgen i olika typer i ljus. En färg som är fin i ett nordligt rum behöver inte se likadan ut ett rum mot söder – en provmålning kan spara dig tid och målarburkar. Köp hellre en liten provburk! Jotun Kulörprov Interiör finns i alla färger.

Foto och styling: Elisabeth Heier

Elisabeth
Elisabeth

Elisabeth – Inredningsdesigner och stylist

Elisabeth Heier-Werner är gästbloggare hos oss. Hon arbetar som inredningsdesigner och stylist och är alltid på jakt efter smarta lösningar och något vackert att vila ögonen på. Hennes blogg är en av Norges största inspirationsbloggar inom inredning.

Grön jul med Local Green och Mocktails

Vi vill slå ett slag för att prova alkoholfria Mocktails i jul! Vår senaste gröna färg LADY 8546 Local Green är gyllene…

En festkväll i magiska färger

Julstämning med ett fint dukat bord – och den djupa, vackra LADY 20145 Wisdom på väggarna! Magisk julstämning Dekorationer på ett…

Jul i varma färger hos Vibeke

Med den dämpade vackra färgen LADY 20120 Organic Red, skapas en varm julstämning i ett nafs! Se det fina julrummet…

LADY Minerals Kalkfärg – nu i fler färger

Nya färger i LADY Minerals Kalkfärg! Den krökta väggen är målad med 11174 Curious Mind. – Livet är fullt av möjligheter – utforska…

Mjukt och harmoniskt med kontraster

Inredningsbutiken Asplund är målad i den vackra LADY Minerals i kulören LADY 10342 Kalkgrå och LADY Pure Color i S8010-G50Y. Färgerna skapar en…

Enhetlig och lugn känsla med kalk

Layereds showroom är målat i en enhetlig och monokrom färgskala som ger ett modernt och lugnt intryck. Väggar målade med…

Go to top