7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras av vackra kombinationer till 7686 Mindful Green och lär dig mer vad ett rum i en grön färg har för effekt på oss människor.

Bilden ovan: Harmonisk matplats med 7686 Mindful Green på väggarna! Få ett exklusivt och supermatt utseende med LADY Pure Color. Bordet är målat med LADY Supreme Finish Pure Matt i 7685 Subtle Green.

Gröna nyheter från CANVAS

I vår globala färgkarta för 2024, CANVAS, har vi extra fokus på just gröna färger. Grönt är en viktig färg som många helt enkelt behöver! Jotuns kulörchef Birgit Torkildsby berättar om tankarna bakom de gröna tonerna.

– Grönt är naturens viktigaste färg, och naturen är för de flesta något man upplever som välkänt och tryggt. Gröna färger har därför en lugnade effekt. I en orolig omvärld söker många just trygghet och en lugn oas hemma, säger Birgit.

Vacker kulörkombination i grönt! Listen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt 7686 Mindful Green och väggen med LADY Pure Color 7685 Subtle Green.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Grönt är naturens viktigaste färg – kanske är det inte så konstigt att gröna färger har en lugnande effekt på oss människor. Låt den gröna kulören komma till sin rätt med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color som ger en unik kulörupplevelse och ett supermatt, exklusivt utseende. Väggen är målad med LADY Pure Color i 7686 Mindful Green.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Inspirerat av naturen

De nya kulörerna i färgkartan CANVAS hämtar sin inspiration från naturen och landskapet som finns omkring oss. Ute i naturen är vi ju vana att se många olika färger tillsammans – förutom olika nyanser av grönt förekommer ju även gult från solen, blått från himmelen och rödrosa från vackra solnedgångar. Likt hur färger kombineras i naturen kan vi applicera det i interiören, eftersom vi är vana att se sådana nyanser ihop.

På det sättet är naturen till stor hjälp när gäller att välja färgkombinationer du kommer att vilja leva med länge.

Birgit Torkildsby, Regional Kulörchef Jotun

Jotuns kulörchef Birgit Torkildsby tipsar om att ta inspiration från naturen när du ska välja kulörer till ditt hem. Till höger ser vi ett urval härliga kulörer från CANVAS

7685 Mindful Green passar till det mesta

Vår nya gröna favorit 7685 Mindful Green är en vacker och väldigt användarvänlig kulör. Användarvänlig eftersom det är enkelt att kombinera den med många andra färger och material, som till exempel både ljusa och mörka träslag. Det är en förhållandevis mörk och lite kallare grön färg som kan skapa stämningsfulla rum med karaktär.

Att ha olika nyanser av grönt i ett kök kan ge en avslappnande och harmonisk känsla. På väggen ser du 7685 Mindful Green målad med LADY Pure Color och på bordet är det målat med LADY Supreme Finish Pure Matt i 7685 Subtle Green. En färg som är extra bra för kök, pga av dess smutsavvisande effekter, är LADY Wonderwall.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Långvarigt vackert, matt utseende
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

Färgkombinationer till 7685 Mindful Green

7685 Mindful Green är en balanserad, vacker mörkgrön ton som ger rummet en lugn och behaglig känsla. Att kombinera mörkgröna väggar med vitt tak och vita snickerier kan skapa en alltför stor kontrast – ett tips är därför att hitta en mjukare färgövergång. Den lite ljusare gröntonen 7685 Subtle Green är en utmärkt kulör att kombinera med 7685 Mindful Green, om man vill åt en monokrom färgsättning (ton-i-ton).

Vill du jobba med monokrom färgsättning i ditt hem, tänk ton-i-ton från samma färgfamilj. Här ser vi ett härligt exempel på ton-i-ton med mörkgröna 7685 Mindful Green på listerna tillsammans med ljusgröna 7685 Subtle Green på väggen.

Vill du inte måla taket i en avvikande kulör, testa samma kulör som väggarna! Här ser vi vackra 7685 Subtle Green målat med LADY Pure Color på väggarna och LADY Perfection i taket. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Silkematt 7686 Mindful Green. Väggen bakom är målad med LADY Pure Color 7386 Pistachio.

Den dämpade gula nyansen 8583 Earthy Yellow eller den mer intensiva 0288 Mexico blir också väldigt fina ihop med 7685 Mindful Green – det skapar lite mer uppmärksamhet och ger ett personligt uttryck.

7685 Mindful Green passar även bra med varma, neutrala toner som till exempel den nya favoriten 12290 Antwerp Beige och klassikern 12075 Soothing Beige.

Fler gröna LADY-kulörer

Har du blivit inspirerad till att måla om i en grön färg hemma? Härligt! På Jotun LADY har vi massor av vackra gröna kulörer att välja mellan. Se några av våra favoriter nedan, eller läs mer om våra vackraste gröna färger här.

Harmoniskt med varma grå och gröna toner i sovrummet! Panelen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt 8493 Green Tea, väggen med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey och taket med LADY Perfection 7685 Subtle Green.

Vacker grön helhet med både skåp, vägg, tak och övriga snickerier i samma ton – 7038 Dusk Green. Skåpen och övriga snickerier är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt, väggen med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection.

En mjuk och varm grön färg skapar ett harmoniskt lugn. Väggen är målad med LADY Pure Color 8575 Natural Green.

En ljusare pastellgrön ton ger frisk energi till rummet. Väggen är målad med LADY Pure Color 7386 Pistachio.

Jotuns kulörtrygghet

Alla våra kulörer utvecklas med unika recept anpassade för våra färger. Vi garanterar därför korrekt kulöråtergivning och kvalitet endast vid användning av färg och kulör från Jotun blandad med Jotun Multicolor Kulörblandningssystem. Det först när du väljer både en Jotun LADY-färg och en Jotun LADY-kulör från oss som du verkligen kan vara säker på att det blir den kulör du vill ha. Läs mer om Jotuns kulörtrygghet här.

Mer inspiration

Är du nyfiken på fler kulörer från vår färgkarta? Se hela färgkartan CANVAS här. Om du vill ha nyheter och inspiration från oss direkt till din inkorg kan du prenumerera på våra nyhetsbrev här. Du kan också följa oss på Facebook och Instagram!

Styling: Kråkvik/DÓrazio
Foto: Anders Schønnemann

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…