Stringhyllan – En Modern Klassiker

Stringhyllan – En Modern Klassiker

Hur skapar man ett tidlöst hem som alltid känns rätt och modernt? Följ med här och se hur en av våra klassiker blev just en klassiker. Här med vägg målad i LADY 12076 Modern Beige.

Det börjar med en tävling…

Stringhyllan föds när Nils och Kajsa Strinning vinner en tävling, 1949, där man konstruerat ett bokhylle-system som är lätt att montera, installera och frakta. Hyllan blir snabbt en succé. Så småningom utvecklar man hyllsystemet med nya ideer som fällbara bord och skåp och den blir en smart och livslång investering som går att anpassa till sina behov. Idag, 70 år senare, uppskattas hyllan fortfarande för sin enkelhet och luftiga intryck, inte bara i Sverige utan runt hela världen.

Väggar målade i LADY Pure Color i färgen LADY 12076 Modern Beige.

Elegant enkelhet

Stringhyllan är ett luftigt hyllsystem som går att kombinera på en mängd olika sätt och som har vunnit många utmärkelser och erkännanden under åren. Hyllan känns elegant i sin enkelhet och kanske är det just det, att den är minimalistiskt och inte tar så mycket ”plats” i rummet, som gör den så omåttligt populär.

String hyllsystem i vitt på vägg målad med LADY Pure Color i färgen LADY 12076 Modern Beige skapar en avslappnad känsla och subtila kontraster. 

Modern Beige

Den genombrutna konstruktionen gör att väggen bakom syns betydligt mer än med en traditionell bokhylla vilket gör det tacksamt att måla väggen bakom i en vacker färg. Se hur man här har skapat en härligt avslappnad känsla och subtila kontraster med LADY 12076 Modern Beige, en ny varm neutral färg från den nya LADY- färgkartan Identity.

LADY 12076 Modern Beige

En dämpad beige ton. Färgen är lite mörkare än 12075 Soothing Beige och 1140 Sand, men ljusare än klassikerna 1929 Muskotnöt och 1623 Marrakesh. Dessa färger gör sig för övrigt mycket bra ihop.12076 Modern Beige är fin till 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

LADY Fargekart Identity

LADY 12076 Modern Beige. Läs mer om våra moderna neutraler här.

Kombinationer med LADY 12076 Modern Beige

LADY 12076 Modern Beige går att kombinera i många olika varianter men här är en fin kombination med persikofärgerna, LADY 10290 Soft Touch och LADY 12083 Devine. Det skapar en mjuk och harmonisk färgsättning.

Eller…

En annan kombination som är superfin är att kombinera LADY 12076 Modern Beige med några av de nya gula färgerna, LADY 12080 Soft Radiance och LADY 12082 Refined Yellow. Här får man också en mjuk och harmonisk färgsättning. Kanske för det tankarna till Indien och någon kryddig maträtt…

Stringhylla i vårens nya kulör ”beige” mot vägg målad i LADY Pure Color i färgen LADY 12076 Modern Beige.

Det tidlösa rummet

Möbler är en investering och det gäller att hitta saker som man inte tröttnar på, som håller stilmässigt över tid. String hyllsystem är just en sådan investering som alltid kommer kännas rätt och går att kombinera i det oändliga för det liv man lever just här och nu. Ihop med LADY 12076 Modern Beige blir det en ”perfekt match”, eller hur;)

Här kan du läsa om våra moderna neutrala färger.

Se Strings sortiment på String.se 

Samtliga String-bilder:@stringfurniture, Styling: @lottaagatoninteriors, Foto: @marcuslawett

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…

Lanseringsevent för LADY Minerals hemma hos Angelica Svanström

Vi har lanserat en ny färgkarta för LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive väggförnyare! Vad passar väl bättre än…

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…