Annettes nya vardagsrum

Annettes nya vardagsrum

Annette Nordstrøm är resefotograf, stylist och trendkonsult. Efter några år i utlandet har hon nu sin bas hemma på gården i Vestby. Efter en härlig sommarledighet var Annette motiverad att renovera sitt vardagsrum.

Grundligt förarbete lönar sig

Under tapeten, som bara var häftad på väggen, fanns det en gammal bubblig väv. Efter rivning av lister slipades och tvättades ytorna innan det var dags att måla dem. För att få ett jämt resultat mellan takbrädorna använde Annette målarfog i sprickorna. Till taket valde hon  LADY Supreme Finish Matt i färgen 9918 Klassisk Vit. Samma färg använde hon även på bröstpanelen.

LADY Supreme Finish

Annette målar taket med LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Vit.

Färgen är otroligt bra att arbeta med. Det blir ett väldigt jämt resultat och så älskar jag den matta, läckra ytan som kommer fram efter torktiden.

LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

JOTUN Kvist- och spärrgrundning

JOTUN Kvist- och spärrgrundning

 • Kvistlack och grundning i ett
 • Isolerar kvistar och missfärgat underlag
 • Spärrar nikotin, sot och kvistar

Förnyelse av vävtapeten

Det som överraskade Annette under renoveringen var den nya väggförnyaren LADY Minerals Revive. Den gamla väven i vardagsrummet var bubblig och ojämn, berättar hon. – Eftersom underlaget var så ojämnt var jag lite spänd på hur det skulle bli med den nya produkten men jag följde Jotuns rekommendationer till punkt och pricka. Redan efter en första strykning såg jag att det blev en matt yta som var lite betongliknande. Finishen är helt underbar!

Färgvalet föll på LADY Minerals Revive 10961 Raw Canvas.

LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive påförs med roller rätt på väggen och slätas sedan ut med en spackelskrapa. Se LADY Minerals Färgkarta här.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

LADY Minerals Revive

Efter att färgen lagts på med roller används spackelskrapa. Se hur du går till väga när du målar med LADY Minerals Revive här. 

Jag är så nöjd med resultatet. Det här är en produkt som kan hjälpa oss alla att få bort vävväggarna i våra hem, och den är ett alternativ till vanlig färg om du vill ha ett betongaktigt utseende.

Äntligen färdig

Rummet fick nya tak- och fönsterlister innan golvet målades med Trestjerner Golvfärg. Därefter återstod bara den roligaste delen av renoveringen – inredningen. – Och, detta var redan planerat och klart. Det är skönt att bli färdig efter flera dagar med renoverings-kaos, säger Annette.

LADY Minerals Revive

Pianot har Annette ärvt av sin farmor och det skulle självklart vara med framöver. Pallen har fått ett nytt överdrag i tyget Tarbouche från Osborne&Little. Väggar målade med LADY Minerals Revive i färgen 10961 Raw Canvas.

LADY Minerals Revive

Läcker inredning; vintage-matta från Marrakesh, stol från Granit, soffa från Broste Copenhagen. Väggar målade med LADY Minerals Revive i färgen 10961 Raw Canvas.

LADY Minerals Revive

Kakelugn från Gabrielsen Kakelugnar.

LADY Minerals Revive

För Annette är det viktigt med blommor i inredningen och det är så läckert mot den mineraliska väggen. Väggvaser från Objekt etc. Väggen målad med LADY Minerals Revive i färgen 10961 Raw Canvas.

LADY Minerals Revive

Vackra och frodiga detaljer mot nymålade väggar. Väggen är målad med LADY Minerals Revive i färgen 10961 Raw Canvas.

Här kan du se vilka färger som går att få i LADY Minerals Revive.

Se Annettes egen film om vardagsrumsprojektet

Så såg rummet ut innan renoveringen startade

 

Så här såg rummet ut före renoveringen!

LADY Minerals Revive

Nu blir det härligt att gå vintern till mötes på gården. Detta vardagsrum inbjuder till mycket mys! 

Läs mer om projektet på Annette Nordströms blogg!

Film&Foto: @Annette Nordstrøm

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Så målar du med LADY Minerals Revive

Väggförnyaren LADY Minerals Revive förvandlar ojämna underlag, som till exempel strukturtapet, glasfiberväv, puts och tegel till ett kalkmatt, mineraliskt utseende….

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…