Artispelisse – återbruk av gamla franska skatter

Artispelisse – återbruk av gamla franska skatter

Artispelisse säljer vintagemöbler och inredning från Frankrike via deras onlineshop och nyöppnade butik i Varberg. Välkomna in och bli inspirerad av deras svunna skatter, och få en stark längtan till Frankrike på köpet. Väggen är målad med LADY Pure Color i 10963 Golden Bronze

Artispelisse

Artispelisse grundades av paret Lisa och Niclas som driver hotellet Villa Juli i södra Frankrike. Läs mer om Villa Juli här. Genom deras nya företag, Artispelisse, säljer de vintagemöbler och inredning online och via deras nyöppnade butik i Varberg. Företagsidéen om att börja sälja antika möbler och inredning kom i samband med pandemin. När Frankrike införde lockdown och reserestriktionerna ledde till att de fick stänga ner Villa Juli, blev de snabbt tvungna att börja tänka på alternativa inkomstkällor. Sedan starten av Villa Juli har merparten av hotellets gäster varit svenskar som har uppvisat stort intresse för hotellets möbler och inredning.

– Vi kom på idéen att om nu svenskarna inte kan ta sig till oss i Frankrike, så kan vi ta Frankrike till dem. Det kändes också fint att kunna stötta lokala företag och hantverkare i vår region i Frankrike. Enligt oss är antika möbler dessutom vackrare – även om vi gärna blandar gammalt med nytt, förklarar Lisa och Niclas.

Fina detaljer på Artispelisse. Väggen är målad med LADY Pure Color i 12120 Desert Pink

Ny butik

I mitten av april öppnade Lisa och Niclas upp portarna till deras första fysiska butik på Brukstorget i Varberg.  När paret kom till den lediga lokalen tog de den direkt. Lokalen har högt i tak, stora fönster och mycket ljusinsläpp. Dessutom var teglet i original och hela lokalen andas återbruk – precis som de önskade.

Läcker lokal! Väggen är målad LADY Pure Color i 10963 Golden Bronze

Franska skatter

Lisa och Niclas insåg i tidigt skede att Provence, som har mängder av fantastiska loppmarknader och antikaffärer, var rena rama guldgruvan för högkvalitativa och prisvärda vintagemöbler. När paret letade efter golv till Villa Juli kom de över en hemsida, som sålde återvunna hexagonplattor från ett gammalt slott i norra Frankrike. När de såg plattorna insåg de snabbt, att de aldrig skulle kunna tänka sig något annat typ av golv. Dels för att det var så otroligt vackert, men också för att det är en bättre och mer hållbar lösning att köpa återvunnet. Det var här igenom som idéen till Artispelisse startade.

Vackra kombinationer. Väggen är målad med LADY Pure Color i 10963 Golden Bronze

Läckra skatter intill 10963 Golden Bronze

Kulörval

Den nyöppnade butiken i Varberg är målad i vackra jordnära och varma kulörer. Likadant arbetar de mycket med textilier som hänger från taket i matchande toner. Känslan i butiken är mjuk, varm och välkomnande – precis som i Provence.

Gillar du färgskalan i butiken? Få mer inspiration här. 

Väggen pryds av läckra 20167 Welcoming Red. Väggen är målad med LADY Pure Color

2021

– Med vår nyöppnade butik vill vi inspirera våra kunder och få dem att känna glädje, inspiration och en längtan till Frankrike. Vi hoppas att så många som möjligt kan besöka oss och vackra Varberg. Vi ser mycket positivt på återvinningstrenden. Det ligger i tiden att tänka på miljön. Det har även varit populärt länge med vintagekläder och antika möbler, och det har nästan blivit en sport att kunna ropa hem sina favoritobjekt på auktion idag. Vi ser verkligen fram emot att få introducera våra återvunna golv och kakel på marknaden, då vi inte sett så mycket av den varan än, förklarar Lisa och Niclas.

Väggen är målad med LADY Pure Color i 12120 Desert Pink

Brunt mot brunt! Väggen är målad i 12127 Earthy Brown med LADY Pure Color

Få mer inspiration här.
Foto: Erica Oskarsson

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…

Inspireras av kärlekens färg

Den 14 februari är det alla hjärtans dag och då vill vi uppvakta någon vi tycker om! Det kan man…

Detta är kulörerna för 2023

Härligt sovrum med nymålade väggar i kulören 1520 Cheerful Peach! Drömmer du om att måla om i år och är…

Nordisk elegans hos Catrine och Per Ove

Det vackra hemmet tillhörande inredningsstylisten Catrine Svellingen kännetecknas av egendesignade lösningar, greige kulörval och nordisk design. Välkommen in! Catrines eleganta…

Inbjudande hall hos @houseofekman

Inspireras av Emma Ekmans nymålade hall och korridor! Att måla taket i en mörkare kulör än väggen ger en spännade…

Hemma hos Fanny Hamlin

Välkomna hem till inredningsstylisten Fanny Hamlin. Kolla in hennes nya och platsbyggda bokhylla som är målad med LADY Supreme Finish…