Villa Juli Guesthouse

Villa Juli Guesthouse

Välkomna till vackra Villa Juli Guesthouse i södra Frankrike. Det färgglada bed and breakfast ligger vackert beläget mitt i en olivlund med en fantastisk utsikt över medelhavet och dalen nedanför. En ljuvlig tillflyktsort för alla som letar efter lugn och ro. Här får du träffa grundarna och höra om deras resa. 

Villa Juli Guesthouse

Villa Juli Guesthouse grundades av paret Lisa och Niclas. Lisa är utbildad dekoratör och har ett stort intresse för sång och musik. Niclas har jobbat inom bank och försäkringar, och är självlärd inom byggverksamhet samt renoveringar. Utöver det har han stort intresse för mat.

I 2015 var de båda föräldralediga med deras två månader gamla dotter Juli och passade då på att ta en välförtjänt resa till soliga Frankrike. En resa som förändrade deras liv.

Rofyllt sovrum på Villa Juli Guesthouse som är målat med LADY Pure Color i 10580 Soft Skin

Under deras vistelse i Frankrike arbetade de som working guests på ett bed and breakfast. Det innebär att man som gäst arbetar under en längre period på ett bed and breakfast. Lisa och Niclas föll pladask för livsstilen. Paret har alltid varit nyfikna och drömt om att bli egenföretagare, men vad de skulle starta har aldrig varit en självklarhet då de har många intressen att välja mellan. Efter denna vistelse insåg de att det var ett bed and breakfast som de skulle starta och driva.

– Vi har så många intressen att välja mellan – mat, musik, kläder, inredning. Efter en del tankar och diskussioner valde vi att starta ett bed and breakfast, eftersom vi kunde samla alla våra intressen under ett och samma tak. Mat, inredning, service, förklarar grundarna Lisa och Niclas.

Väggarna är målade med LADY Pure Color i 10580 Soft Skin och taket med LADY Perfection i samma kulör.

Efter deras tid som working guests sökte de efter områden runt Rivieran och hittade parfymorten Grasse. Besöket i Grasse var lyckosamt, då de hittade drömhuset som blev till Villa Juli Guesthouse och som döptes efter deras dotter. Utöver det startade de även inredningsbutiken Artispelisse, där de säljer unika vintagemöbler och återvunna stengolv online. Inredning som även återfinns på hotellet.

Vackra detaljer på Villa Juli Guesthouse. Inredningen kommer från deras butik Artispelisse. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 2771 Rustik Terracotta

Det bästa med Frankrike

Solen såklart! Klimatet gör en stor skillnad. Vi är väldigt förtjusta i maten, vinerna, marknaderna, sötsakerna, de små pittoreska byarna med sina torg och den vackra kusten med sagolika stränder. Det är så vackert här!

Läcker utsikt från Villa Juli Guesthouse. 

Som nyanländ i ett främmande land får man verkligen bryta sig loss från sin ”comfort zone”. Vilket Lisa och Niclas tyckte var väldigt nyttigt.

Det som vi svenskar kan uppfatta som bråk kan vara en vardaglig fransk högljud konversation, förklarar Lisa och Niclas.

Vackert badrum som är målat med LADY Aqua i 10678 Space.

Deras baby

Villa Juli är vår baby. Det är vårt stora livsverk som helt reflekterar oss. Här ska man känna sig som hemma, njuta av god mat och härligt sällskap. Stämningen ska alltid vara på topp, berättar Lisa och Niclas. Se så läckra kontraster det blir med det vita kaklet mot de gröna tonerna. Här är väggen målad med LADY Aqua i 6325 Balans

Kulörval

Kulörerna på Villa Juli Guesthouse är klassiskt provensalska. Den färgglada villan har en orangegul fasad och turkosgröna fönsterluckor. Lisa och Niclas kulörval hedrar den franska traditionen och deras egna kärlek till kulörer. Likadant har Lisas stora intresse för musik speglats i rummen, då alla rum har musikteman.

LADY Aqua i kulören 10580 Soft Skin kombineras läckert mot kakelplattorna i terrakotta. 

Kulörvalen på Villa Juli Guesthouse hedrar den franska traditionen. I detta sovrum pryder 2771 Rustik Terracotta både väggar och tak. 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

  • Enkel att påföra – utan dropp och spill
  • Vackert och jämnt resultat
  • Täckgaranti

Spännande projekt

Framtiden för Villa Juli Guesthouser är ljus och de har flera spännande projekt på gång. Nu håller de även på att bygga ett större soldäck där det finns plats för yoga, meditation och massage. Framöver kommer de därför att arrangera yoga-, mat- och loppisresor med mera.

Läckert badrum i 6325 Balans.

 LADY Aqua

LADY Aqua

  • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
  • Fuktbeständig
  • Täckgaranti

Läs mer om Villa Juli Guesthouse här.
Få inspiration från Artispelisse här.

Villa Juli Guesthouse

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Möt Emma Johansson @whatdecoratesmyday

Välkomna hem till Emma Johansson som driver kontot @WhatDecoratesMyDay. Låt dig inspireras av hennes hem, stil och nymålade snickerier i…

Hemma hos inredningsdesignern

Välkomna hem till inredningsdesignern Christina Pettersen Skjevik. Hemma hos Christina går kulörvalen i en behaglig skala som ger lugn och…

Hemma hos Ida Gran-Jansen

Välkomna hem till mat- och bakexperten Ida Gran-Jansen! Här kombineras dämpade toner i en läcker harmoni. Väggarna är målade med…

Så lyckas du med bredspackling av väggar

Nu kan alla få ett jämnt och vackert resultat betydligt enklare än tidigare! – Läs om våra nya, suveräna rullspackel…

Vårlika pasteller

Välkomna hem till Annette Nordstrøms personliga hem! Gör dig redo för en rejäl dos av vårkänslor och pasteller.  Ny energi…

Ett drömkök i dämpade nyanser

Ett drömkök i tidlös design. – Kristin och Borgar Lindhjem bygger nytt gårdshus på Lindhjem gård, och det vackra köket…