BARNRUM MED FAVORITFÄRGEN

BARNRUM MED FAVORITFÄRGEN

 

Hej, Elisabeth här igen! Den sista tiden har vi hållit på med en liten makeover på barnrummen här hemma. I det här rummet använde vi den vackra gröntonen LADY 7163 Minty Breeze som utgångspunkt och utifrån den valde vi övriga kulörer och inredningsdetaljer.

Rummet i övrigt går i svart/vitt, och väggarna var sedan innan målade med LADY Pure Color i kulören 9918 Klassisk vit som ger ett bra utgångsläge för att välja fritt mellan varma och kalla färgtoner. LADY 7163 Minty Breeze är en behaglig grön kulör men en aning blått, en perfekt nyans för ett sovrum. För att få in ett naturmaterial till alla de målade ytorna valde jag att använda plywood av furu till bordsskiva och hylla.

 

Elisabeth-Heier_Barnerom_Minty-Breeze_1

 

Ett barnrum ska ofta ha rum för mycket, både lek, skolarbete och sömn. Det ska finnas plats att förvara leksaker, böcker och kläder, så här gäller det att hitta smarta och funktionella lösningar. Därför har jag valt möbler som kan täcka flera behov. Hyllan på hjul kan fällas ut och fungera som lekyta, butik och läkarmottagning – här sätter bara fantasin gränser. När den skjuts intill väggen finns det gott om plats på golvet för tågbanan. Sängen är både koja och båt på dagtid, på natten blir den till en varm och skön bädd med det lilla taket över. Och skrivbordet är redo för skolstart men fungerar minst lika bra att sitta vid och rita eller bygga lego.

 

Elisabeth-Heier_Barnerom_Minty-Breeze_2

 

Taket över sängen har vi satt ihop av mdf-skivor, och lådorna är praktiska köksmoduler från Ikea. Skorstenen och molnet har jag målat direkt på väggen med en slatt färg jag hade stående i kulören LADY 9938 Naturligt Svart. Denna kulör använde jag också till leklådorna i den hemsnickrade hyllan. Hyllan är gjord av furuplywood och blir ännu snyggare med ett lager vit lasyr på, tycker jag. Både hyllan och skrivbordet är laserade två gånger med LADY Pure Nature Interiörlasur i 9036 Vitkalkat. Trästrukturen syns väl igenom två strykningar och jag slipper gulningen av träet som annars kommer med tiden.

 

Elisabeth-Heier_Barnerom_Minty-Breeze_3

 

Elisabeth-Heier_Barnerom_Minty-Breeze_5

 

Elisabeth-Heier_Barnerom_Minty-Breeze_H_gammel

 

Med svarta detaljer i övrigt i rummet var det ett naturligt val att också måla den gamla barnstolen svart. Jag använde LADY Supreme Finish i 9938 Naturligt Svart, en trevlig färg att använda eftersom den flyter ut fint och ger en jämn och fin yta. Den finns att få i flera olika glansgrader, men just här ville jag ha en silkematt finish. Här är både mor och barn riktigt nöjda med resultatet, och med så lyckade målningsprojekt så är det kanske dags att gå lös på någon av de andra vita väggarna i huset med?

 

Avatar
Avatar

Elisabeth – Inredningsdesigner och stylist

Elisabeth Heier-Werner är gästbloggare hos oss. Hon arbetar som inredningsdesigner och stylist och är alltid på jakt efter smarta lösningar och något vackert att vila ögonen på. Hennes blogg är en av Norges största inspirationsbloggar inom inredning.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…