Dämpade, vackra, naturliga färger i rustik harmoni

Dämpade, vackra, naturliga färger i rustik harmoni

Att vi nordbor gillar att rusta upp finns det inga tvivel om! Vi renoverar som aldrig förr, vi målar om, och vi målar om igen … vi ändrar kulör för att skapa ett behagligt hem där vi kan trivas.

LADY Minerals är en kalkfärg som går att få i flera läckra, naturliga toner. Att måla med kalkfärg är dessutom ett nytt, kul sätt att förändra på. Vi frågade Ingrid Karstensen, som är ansvarig för LADY-färgerna, om tankarna bakom utvecklingen av LADY Minerals, och inte minst bakom kulörerna som valts ut.

LADY Minerals 2500 Kryddor

Här är det målat med LADY Minerals i kulören 2500 Kryddor.

Vår kulörchefs rekommendation: 2500 Kryddor är kulören för dig som letar efter en varm, lite rödaktig brunton med ett litet inslag av grått. Kalkfärgen ger dig ett varmt och rustikt uttryck i den här kulören. Lyft fram de varma tonerna med hjälp av 10587 Misty Shadow, (fungerar bäst till Klassisk Vit – inte till Eggvit och Bomull) eller lägg till en feminin touch med 2024 Senses. För dig som önskar ett mer beigetonat uttryck så är 1140 Sand också ett bra alternativ. Önskar du två olika kalkfärger så är LADY Minerals 1623 Marrakesh en perfect match till 2500 Kryddor. 2500 Kryddor fungerar fint ihop med Eggvit och Bomull.

Snabba och stora förändringar

Färg är ett fantastiskt sätt för att göra en förändring –  och det är snabbt gjort dessutom. Vad för typ av färger vi vill ha hemma varierar lite från tid till tid. Se här hur du får personliga väggar i 3 steg.

– När vi arbetade med att ta fram kalkfärgen var det viktigt för oss att hitta en utgångspunkt i de populära, fina och trygga kulörerna som folk redan hade en relation till, berättar Ingrid.
– För oss har det varit viktigt att LADY Minerals-kulörerna ska utstråla lugn och ro, att det ska vara varma och behagliga kulörer där kalkstenen ger en naturlig struktur och ett vackert färgspel i färgen, säger hon.

LADY Minerals 0394 Varmgrå

LADY Minerals 0394 Varmgrå

Vår kulörchefs rekommendation: LADY Minerals 0394 Varmgrå är en varm gråton. Det är en kulör som absolut står sig fint på egen hand, men du kan också para ihop den med de läckra och lite ljusare tonerna LADY 8470 Smooth White och 10679 Washed Linen. På det sättet får du matta, släta väggar som ger en fin kontrast till mer grova väggar som målats med kalkfärgen LADY Minerals. Gröna kulörer som 8302 Lagerbär, 8252 Green Harmony och 8469 Green Leaf är också riktigt snygga ihop med Varmgrå.

LADY Minerals kommer i vackra, naturliga färgtoner som kan framstå som både grova och industriella, men också mjuka och varma – kulörer som passar in i den

3 vackra, spännande kulörpaletter

Natural Minerals

• Natural Minerals – äkta, ärlig och varm

Denna kulörpalett ger väggar med ett unikt färguttryck. Hämta värmen från den brända rödtonen LADY 2771 Rustik Terracotta, eller ta in naturen och ge rummet en diskret frodighet med LADY 8469 Green Leaf, som är äkta, ärlig och jordnära.

Soft Minerals

• Soft Minerals – varm, mjuk och sensuell

Ger väggar med mjuka strukturer där ögonen kan få vila. Diskreta jordfärger som skapar en sensuell interiör och framhäver äktheten och närheten. Tidlösa toner för värme och en behaglig känsla.

Elegant Minerals

• Elegant Minerals – maskulin, tidsriktig och sofistikerad

LADY Minerals ger de eleganta kulörerna en lite grövre attityd, och rummet får en tidsriktig, maskulin elegans.

Alla paletterna innehåller 5 olika kulörer, och dessutom hittar du ytterligare kulörer på jotun.se.

LADY Minerals + LADY Pure Color = sant

Om du tycker att det blir lite mycket att måla alla väggar med kalkfärg så är den perfekta lösningen att kombinera den med LADY Pure Color – och du hittar samma kulörer där. Kombinationen ger ett spännande uttryck.

Vi måste ju också fråga experten: vad är Ingrids favorit?
– Jag tycker att St. Pauls Blue är otroligt vacker. Det är en elegant kulör med en tuff edge. Den fick det där lilla extra när den kom som kalkfärg, avslutar Ingrid.

LADY Minerals 5030 St. Pauls Blue

LADY Minerals 5030 St.Pauls Blue

Vår kulörchefs rekommendation: Detta är en otroligt tuff blå för dem som gillar de dämpade blåtonerna med en liten aning grönt i. I kalkfärg blir detta en mer industriell och grov färg. Prova den ihop med matta väggar i den ljusa gråtonen LADY Pure Color 8470 Smooth White, eller den varmare 10679 Washed Linen. Vill du ha en lite grövre och svalare stil är kulörer som 1462 Grå Skiffer, 1032 Grå Harmoni och 1973 Antikgrå också läckra ihop med 5030 St. Pauls Blue. Önskar du blanda in minttoner så är 7163 Minty Breeze och 6325 Balans supersnygga alternativ. 5030 St Pauls Blue fungerar till Eggvit och Bomull.

Här har @karolinevsolberg testat LADY Minerals i kulören St. Pauls Blue.

Nu har vi ordnat ytterligare 12 nya kulörer som går att få i kalkfärgen. Det betyder att det nu är hela 33 kulörer som finns tillgängliga i LADY Minerals. Se alla här.

Vilken LADY Minerals-kulör är din favorit?

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…