Delightful November blues

Delightful November blues

November är den tid på året då vi nordbor helst vill krypa ihop i mörkret med stearinljus, en tekopp och en brasa i spisen. Och den perfekta inramningen för allt det här skandinaviska mysandet, kan väl inte vara något annat än väggar målade i kulören St. Pauls Blue …? De blågröna nyanserna återspeglar naturen: himmel, hav och växtlighet i en skön förening. Det är nog därför många av oss helt enkelt älskar dessa kulörer! Kulörerna i den här färgskalan upplevs som trygga och nära, och i och med att trenderna dragit åt det mörkare hållet på sista tiden, har 5030 St. Pauls Blue blivit en stor favorit. På bara två år har den blivit en av de verkligt stora favoriterna från Jotun!

Det verkar som om inredningsjournalister, bloggare, stylister, instagrammare – och inte minst en massa husägare – helt enkelt inte kan få nog av den vackra, gråtonade blågröna nyansen. Tusen, tusen tack för att ni delar bilder med oss på Instagram och i andra sociala medier. Det sätter vi stort värde på!

LADY 5030 St. Pauls Blue

Den gråaktiga blågröna tonen LADY 5030 St. Pauls Blue i supermatta LADY Pure Color, här stylat av Jannicke Kråkvik & Alessandro D’Orazio och fotograferat av Siren Lauvdal. Bilden är tagen i Framas lokaler i Köpenhamn.

Blått i sovrummet

Hemma hos Karoline Solberg på Grunerløkka i Oslo har sovrummet blivit varmt och blått med hjälp av LADY Minerals i St. Pauls Blue.
– För oss var det naturligt att sovrummet skulle vara mörkt för att vi skulle sova bättre, berättar Karoline. Hon hade länge drömt om ett blått sovrum, och till slut blev drömmen verklighet!

LADY 5030 St. Pauls Blue

Med LADY Minerals Kalkfärg i 5030 St. Pauls Blue blir sovrummet varmt. Foto: Karoline Solberg

Det är ingen tvekan om att många fallit för kalkfärgen LADY Minerals och det rustika uttrycket som färgen ger. Det öppnar upp för fler stilar i interiören, och gärna åt det naturliga och lite tuffare hållet. Med en futoninspirerad säng och naturliga sovrumstextilier i tvättat linne, blir stilen både minimalistisk och ombonad.

PS. Som du kanske har lagt märke till så framstår kulören lite olika från bild till bild. Det har med ljussättningen att göra. Vi rekommenderar alltid att du målar upp ett kulörprov i det rum du ska måla för att se kulören i rätt ljus vid olika tider på dagen. Och tänk på att den bara är Jotuns produkter som har ett unikt kulörrecept för just den här kulören. Läs mer om Jotuns Kulörtrygghet här.

LADY Minerals Kalkfärg 5030 St. Pauls Blue

Lene Orvik valde också LADY Minerals i kulören 5030 St.Pauls Blue till sitt sovrum. Tanken var att mjuka upp väggarna med lite struktur, och valet föll på Minerals för den betongliknande ytan. Kulören passade perfekt till de kulörer hon valt i de övriga rummen i lägenheten. Med en genomtänkt palett där kulörerna på ett vackert sätt glider över i varandra, får hemmet en härlig harmoni. Det är nog inte något problem att finna ro för natten i det här underbara rummet!

LADY 5030 St. Pauls Blue

Väggar: LADY Minerals kalkfärg i 5030 St. Pauls Blue. Tak: LADY Perfection 9918 Klassisk Vit. Fönster: LADY Supreme Finish halvblank 9918 Klassisk Vit. Foto: Lene Orvik / leneorvik.no

Tack för alla Instagrambilder!

Det är många som taggar @jotunlady och våra kulörer och färger på Instagram! Det är verkligen kul att ni blir så glada och nöjda med resultatet att ni delar med er till os! Se bara här hur snyggt det har blivit med favoriten #stpaulsblue

”This kitchen makes me rethink my life” (!!) är en av kommentarerna @kontrast har fått om det här snygga köket.

Snygg kombination med blå väggar och tavlor ovanför sängen i sovrummet hos @olssonjasmine

St. Pauls Blue är en kulör som också passar utmärkt på träpanel! Se bara här hos @nommemari

Life is a joke! 🌱💀 #rom123stue #boliosdk #interior #livingroom

A photo posted by Mari Nomme (@nommemari) on

Vi är eniga med @interior_by_linda om att det gör skillnad med lite färg! Så fint det blev med blått som kontrast till vitt!

Inspiration från Köpenhamn

Visste du att namnet St. Pauls Blue är hämtat från ett apotek i Köpenhamn? Kulören uppstod faktiskt då Framas designers skulle fräscha upp sina egna lokaler som tidigare varit ett apotek som hette St. Pauls! Framas designers ville ta fram en kulör som var unik och som passade perfekt till deras stil. Jotun blev kontaktade, och vi tände omedelbart på idén och hjälpte till att utveckla kulören tillsammans med Frama.

LADY 5030 St. Pauls Blue

Frama utvecklar produkter och design i ett tidlöst och rent uttryck. Produkterna har ofta en grafisk prägel, som stolen 9.5° på bilden. Den har snabbt blivit något av en ikon – i mötet mellan konst och möbel.

LADY 5030 St. Pauls Blue

Så beskriver vår kulörchef kulören St. Pauls Blue:

”En perfekt kombination av blått med en underton av grått. Du finner också en liten antydan av grönt i den – det är just det som gör att den är så läcker till minttoner som 7163 Minty Breeze, 7555 Soft Mint, eller till gröna blåtoner som 5249 Linblå. Prova gärna St. Pauls Blue till varma grå favoriter som 1024 Tidlös, 1391 Ljus Antikgrå, 1973 Antikgrå, 1032 Grå Harmoni, 1877 Vallmofrö och 1462 Grå Skiffer, eller till de varmare grå tonerna som 10679 Washed Linen, 0394 Varmgrå eller till den mycket omtalade 8470 Smooth White.
Undvik St. Pauls Blue tillsammans med varma blåtoner som Dunkel eller Kvällshimmel, och även till Deco Blue – där kommer den gröna undertonen i St. Pauls Blue att slå igenom och skapa obalans. Fungerar annars fint till både 1001 Eggvit och 1453 Bomull – samt till 9918 Klassisk Vit, 7236 Chi och 1624 Lätthet.”

Om du känner att de här novemberblå bilderna träffar ditt hjärta mitt i prick – då är det bara att sätta fart så hinner du gott och väl att måla vardagsrummet innan jul! Sedan är det bara att tända ljusen och ta fram pepparkakorna och glöggen så är du garanterad en varmt och mysig stämning i ditt hem!

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…