Detta är årets färger 2021!

Detta är årets färger 2021!

Årets kulörer 2021 kommer utan tvivel att präglas av året som vi lämnar bakom oss. Jotuns skandinaviska kulörchef, Nina Klæboe Mørkve, förklarar vilka kulörer som gäller under 2021. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 12124 Natural Clay – en kulör som vi kommer att se mer av. 

2021

Vi lämnar ett annorlunda år bakom oss och ser med stor glädje fram emot 2021. Vi längtar efter att få träffa vänner och familj, vara social, gå på konsert, teater, uppleva nya städer och resa. Vi längtar att få tillbaka vår frihet och fylla våra liv med allt som vi har saknat och allt som betyder något för oss. Leva fritt, men under ansvar.

Årets kulörer kommer att reflektera vår längtan efter det positiva. Vi vill uppleva kulörer som för med sig det lilla extra i våra hem och liv. I 2021 kommer därför färgerna att poppa mer de kommer vara mer kulörta och lekfulla, både i tonerna liksom i dess kombinationer.

2021 kommer färgerna att poppa mer de kommer vara mer kulörta och lekfulla!

Lisbeth Larsen, Jotuns globala kulörchef och Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk kulörchef, jobbar med att utveckla Jotuns kulörer. Läs mer om den senaste färgkartan LADY REDISCOVER.

Glada gultoner

I 2021 kommer vi att se gult i alla olika varianter. Från de dämpade grågula tonerna, till de gula pastellerna och de kulörstarka, energifyllda nyanserna. Kraftiga ockratoner kommer att ge oss impulser och fånga vår uppmärksamhet. Liksom orangetoner, som är perfekt för sociala zoner i hemmet och i framförallt köket.

Tre gula riktningar i 2021:

Sofistikerat och dämpat

Klicka på bilderna för att se kulörerna och produkterna. 

Visste du att gult ofta nämns som en ”antidepressiv kulör”? Gult påminner oss nämligen om sol och värme, och kulören påverkar kroppen till att producera mer hormoner av det som gör oss glada och positiva. Det är därför en bra kulör att ha i rum där du ska vara social, kreativ och aktiv.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Modern och cool

 

Gult kommer att bli väldigt populärt i år.

Varmt och tillmötesgående

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Friska och närvarande gröntoner

Grönt är också en kulör som kommer att följa med oss in i våren 2021, då vi känner en längtan efter att ta in naturen och skapa ett lugn i hemmet. I samma sekund som julgranen och dekorationen åker ut känner flera av oss en längtan efter just vår, vackra blommor och harmoni, vilket de gröna tonerna förmedlar.

Det finns en uppsjö av gröna nyanser och paletten är bred. De kulörstarka blågröna tonerna kommer som en frisk vind, och som vi även kommer att se mer av under hösten 2021. Som kontrast hittar vi de mjuka, naturliga, gulbeige och gyllengröna tonerna som uppmuntrar till en organisk och naturlig palett. Vi ser även mjuka, närvarande neutraler under det kommande året, som kombineras läckert med grönt.

Tre gröna riktningar:

Frisk start

 

Klicka på bilderna för att se kulörerna och produkterna.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Närvarande och naturlig

 

 

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Gyllene och pigg

 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Inkluderande och sprudlande

Vi behöver färgglada nyanser mer än någonsin och vad passar inte bättre än att omge sig med rosa? Rosa är inte vad det var tidigare. Paletten har exploderat och sträcker sig från de starka rosa nyanserna, till koralltoner, persika, bränd orange och rött. I vår möter vi dessa tillmötesgående och inkluderande kulörerna som överraskar oss med massa härlig energi. Kulörerna är mjuka och skapar en interiör som är välkomnande och positiv.

Vi kommer att se att några koralltoner kommer att poppa rejält, men på väggarna hittar vi fortsatt varianter som är mer nedtonade, men samtidigt positiva och sprudlande. Sakta men säkert kommer vi också att se svalare toner som går mer mot det blålila rosa hållet, samt toner som lavendel på väggarna.

Tre rosa riktningar:

Sofistikerad persika

 

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

Eleganta kombinationer

 

Dagdrömmar

 

Mjuk känsla

De härliga och lugna neutralerna kommer att följa med oss även detta år. Neutralerna tolkas ofta som lugna, rena och prydliga. Detta är kulörer som inte skriker efter uppmärksamhet, men som vi möter på ett diskret och taktfullt sätt. Här finns ett brett spektra av undertoner, både svala liksom lugna och gyllene. Kulörerna kan gärna användas i ton-i-ton, vilket ger en mjuk och behaglig variation.

När du ska kombinera flera vita och ljusa toner är det viktigt att du går igenom alla kulörer som du har hemma, så att du får ett behagligt helhetsintryck. Vita toner och dess nyanser är viktigare än vad man kan tro.

Tre neutrala riktningar:

Tidlös och diskret grå

Varm och inbjudande

 

Modern och gyllene

 
Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…