FORMEX 2016

FORMEX 2016

 

I januari var det återigen dags för ett spännande besök på Formex. Temat denna vår var Nordic Kicks där vårt nordiska designarv blandades med nya infallsvinklar.

Vi möttes av Oddbirds utställning i entréhallen, där temat var Japan möter modernismen, det svenska kulturarvet och hantverket. Kulörerna LADY Kvällshimmel (4618), Rustik Terracotta(2771), Warm Blush (2855) Retroblå (5159), Balans (6325), Oker (1987) och Green Marble (8422) förhöjde utställningen tillsammans med alla vackra produkter.

dukning

 

I Ceannis monter fick vi se fantastisk färgexplosion. Sommarsol (10235), Pion (3185), Retroblå (5159) och även ett tema med dovare naturliga pasteller Regnsky (4627), Svalka (5262), Fjäder (3037) och Magnolia (254) som kompletterade kollektionen med hemtextilier och accessoarer.

ceannis

ceannis2

 

Vi gick vidare till montern där formgivaren och kalligrafen Ylva Skarp och keramikern Kajsa Cramér delade en inspirerande monter. Ylvas konstnärligt grafiska print passade perfekt ihop med Kajsa Cramérs vackert skira porslin. Ylva hade valt att måla sin monter i kulören Vallmofrö (1877) som stod sig perfekt till kulören Mjuk (2588) i Kajsa Cramérs monter.

Cramer

tavlor

 

I A-hallen besökte vi Chamois monter, harmoniskt inredd av stylisten Eva Lindh. Kulören Naturligt Svart (9938) framhävde Chamois handtryckta textilier som tillverkas i Indien.

Chamois

 

I restaurangen hade Jan Rundgren stylat den stora trendutställningen.  Där kunde besökarna hämta andan en stund och samtidigt inspireras av utställningen som var integrerad i restaurangmiljön. Temat var Det dukade bordet, där besökarna kunde njuta av kulörerna Eggvit (1001), Marrakesh (1623), Sand (1140), Kokos (1931), Palmetto (125), Nordiskt hav (4625), Rosenrot (2115), Sommarsol (10235), Sjöglimt (5225) och Trolldamm (3115).

restaurang

restaurang1

restaurang2

restaurang3

 

Jan Rundgren berättade om vårens tre trender som fick fokus i utställningen:

Urbant bohemiskt:

En kreativt stökig inredningsstil där väggar målas i blå och grå toner. Ljust och mörkt trä blandas med metaller som mässing, koppar och silver och borstat stål.

Modern funktion:

Här mixas enstaka slitna delar in i det moderna möblemanget för att skapa en ny stil. Rent och avskalat blandas med romantiskt, industriellt och retro. Den viktigaste färgen är blått, även terracotta och tegel och mörkare lädertoner.

I kontrast mot detta står stilen Havanna 63:

En retro-romantisk stil med pasteller i centrum. Inspirationen är ett bedagat Kuba, en dröm om 60-talet när framtiden verkade ljus. Vi ser en hel del spetsdetaljer och broderie anglaise.

Avatar
Avatar

Kristina Tunegård

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…