FORMEX 2016

FORMEX 2016

 

I januari var det återigen dags för ett spännande besök på Formex. Temat denna vår var Nordic Kicks där vårt nordiska designarv blandades med nya infallsvinklar.

Vi möttes av Oddbirds utställning i entréhallen, där temat var Japan möter modernismen, det svenska kulturarvet och hantverket. Kulörerna LADY Kvällshimmel (4618), Rustik Terracotta(2771), Warm Blush (2855) Retroblå (5159), Balans (6325), Oker (1987) och Green Marble (8422) förhöjde utställningen tillsammans med alla vackra produkter.

dukning

 

I Ceannis monter fick vi se fantastisk färgexplosion. Sommarsol (10235), Pion (3185), Retroblå (5159) och även ett tema med dovare naturliga pasteller Regnsky (4627), Svalka (5262), Fjäder (3037) och Magnolia (254) som kompletterade kollektionen med hemtextilier och accessoarer.

ceannis

ceannis2

 

Vi gick vidare till montern där formgivaren och kalligrafen Ylva Skarp och keramikern Kajsa Cramér delade en inspirerande monter. Ylvas konstnärligt grafiska print passade perfekt ihop med Kajsa Cramérs vackert skira porslin. Ylva hade valt att måla sin monter i kulören Vallmofrö (1877) som stod sig perfekt till kulören Mjuk (2588) i Kajsa Cramérs monter.

Cramer

tavlor

 

I A-hallen besökte vi Chamois monter, harmoniskt inredd av stylisten Eva Lindh. Kulören Naturligt Svart (9938) framhävde Chamois handtryckta textilier som tillverkas i Indien.

Chamois

 

I restaurangen hade Jan Rundgren stylat den stora trendutställningen.  Där kunde besökarna hämta andan en stund och samtidigt inspireras av utställningen som var integrerad i restaurangmiljön. Temat var Det dukade bordet, där besökarna kunde njuta av kulörerna Eggvit (1001), Marrakesh (1623), Sand (1140), Kokos (1931), Palmetto (125), Nordiskt hav (4625), Rosenrot (2115), Sommarsol (10235), Sjöglimt (5225) och Trolldamm (3115).

restaurang

restaurang1

restaurang2

restaurang3

 

Jan Rundgren berättade om vårens tre trender som fick fokus i utställningen:

Urbant bohemiskt:

En kreativt stökig inredningsstil där väggar målas i blå och grå toner. Ljust och mörkt trä blandas med metaller som mässing, koppar och silver och borstat stål.

Modern funktion:

Här mixas enstaka slitna delar in i det moderna möblemanget för att skapa en ny stil. Rent och avskalat blandas med romantiskt, industriellt och retro. Den viktigaste färgen är blått, även terracotta och tegel och mörkare lädertoner.

I kontrast mot detta står stilen Havanna 63:

En retro-romantisk stil med pasteller i centrum. Inspirationen är ett bedagat Kuba, en dröm om 60-talet när framtiden verkade ljus. Vi ser en hel del spetsdetaljer och broderie anglaise.

Avatar

Kristina Tunegård

Elegant och gyllene sovrum

Vi spenderar en hel del tid i sovrummet. I år kanske det är dags att förnya ditt sovrum? Detta läckra…

Somrigt och svalt i gästrummet

Med en ny färg blev gästrummet ett fräscht och somrigt rum. De gamla vävväggarna fick nytt liv med väggförnyaren LADY…

Våra vackraste kulörer – din guide

LADY-färgkartan Våra Vackraste Kulörer ger dig tips på bra och trygga interiörkulörer. Här presenterar vi årets nyheter i färgkartan. Väggen…

Hemma hos Alek Modin

Hemma hos Alek Modin står vackra och färgstarka kulörer i centrum. Aleks kärlek till inredning, design och färgsättning är tydlig…

Elegant och stilsäkert hem

Hemma hos Elisabeth Ønseth är det stilsäkert och minimalistiskt, samtidigt som det är ombonat och gästvänligt. Kolla in och bli inspirerad…

Detta är årets färger 2021!

Årets kulörer 2021 kommer utan tvivel att präglas av året som vi lämnar bakom oss. Jotuns skandinaviska kulörchef, Nina Klæboe…

Go to top