HÄRLIGA ROSA NYANSER

HÄRLIGA ROSA NYANSER

Rosa nyanser

Frågar du mig så finns det inget som ger så mycket vår- och sommarkänslor, som härliga rosatoner! Rosa är nämligen en av de allra hetaste kulörerna för tillfället. Rosa inte bara är rosa, utan det finns ett brett spektra av nyanser.

Jag har doppat penseln i den otroligt fräscha och frestande LADY 2602 Butterfly, den ljuvliga och behagliga LADY 2374 Bliss, och den tuffa, kontrasterande LADY 2846 Bordeaux. Du hittar garanterat också en ny rosa favorit i den här nya kulörkollektionen!

Jotun-LADY-Rosa-farger2

De här kulörerna gör sig utmärkt för sig själva eller tillsammans med någon av de kulörer du har sedan innan, men här har jag valt att sätta alla mina nymålade prylar tillsammans för att verkligen framhäva samspelet mellan dem. Koppar har jag ännu inte tröttnat på, och tillsammans med de rosa nyanserna kommer den varma metalltonen verkligen till sin rätt.

Jotun-LADY_springsummer2014_Rosafarger_3

Den grå kulören på väggen med ”fjälltopparna” är LADY Pure Color 1032 Grå Harmoni, en kulör som utan tvekan stramar upp det rosa och enligt min mening gör att det inte blir alldeles för sockersött.

Jotun-LADY_springsummer2014_Rosafarger_4

Efter en rejäl ommöblering hyser det här hörnet nu en liten kontorsplats, helt möblerad med loppisfynd. Skrivbordet har hängt med länge och behövde milt sagt ett par lager färg efter att ha vart skrudat i äggskalsvitt sedan mitten av 00-talet. Jag gillar verkligen det nya uttrycket det har fått med en skinande vit bordsskiva (LADY Supreme Finish Superblank 7236 Chi) och färgglatt underrede i LADY Supreme Finish Superblank 2602 Butterfly.

Jotun-LADY_springsummer2014_Rosafarger_5

Den lilla pallen fungerar perfekt som en extra sittplats eller ett avlastningsbord till kaffemuggen. Den blev otroligt tuff med ny färg, LADY Supreme Finish Superblank LADY 2846 Bordeaux, som en vacker kontrast till de nättare rosa nyanserna, till exempel den väna, söta LADY 2374 Bliss som nu har gett min favoritpinnstol nytt liv (också den målad med LADY Supreme Finish Superblank). Den höga ryggen gör faktiskt den här gamla stolen överraskande skön att sitta på.

Hoppas att du tar dig tid att kolla in den här kulörkollektionen! Jag blev i alla fall superinspirerad av kulörerna och kombinationerna, och kommer bli förvånad själv om jag klarar av att hålla mig från att måla något mer …

Det trekantiga fototrycket på finsk björkfanér ”You & Me” och kopparkärlen med marmorlock kommer från www.fjeldborg.no. Kopparfärgad paljettkudde från H&M Home (www.hm.com). Ljusgrön kopp, ”Mano” från Kähler. Vit Jieldelampa från Nr9 i Sandefjord.

Avatar
Avatar

Ingrid – Interiörbloggare

Ingrid är idag gästbloggare hos oss. Hon är superkreativ och älskar små DIY-projekt. Hon har en fantastisk förmåga att sätta ihop vackra kulörer och trolla fram den bästa ur en gammal stol, hylla eller byrå. Ingrid gillar glada kulörer! Och så tar hon så vackra bilder!

Vacker greige palett hemma hos Ask och Eng

Kine Ask Stenersen och Kristoffer Eng startade köks- och möbeldesignföretaget Ask og Eng 2016 efter att ha byggt hållbara kök…

Cheerful Peach – en fräsch persikofärg

Ett ljust och behagligt uttryck skapas med LADY Pure Color i den fräscha nyansen 1520 Cheerful Peach. Detta är en…

Inspireras av kärlekens färg

Den 14 februari är det alla hjärtans dag och då vill vi uppvakta någon vi tycker om! Det kan man…

Naturlig färginspiration till fjällstugan

Vem älskar inte den naturliga fjällstugan med varma och rustika inslag? Jag vill bara till stugan på en gång! Och,…

Jasmine älskar beige tonen Sand

Gillar du beige toner? Då kommer du garanterat att älska Jasmines hem! I denna lugna och fridfulla Malmö-lägenhet är varje…

Dusk Green – en härlig grönton för frodiga rum

Vi bara älskar frodiga rum i mjuka gröntoner – och speciellt denna lite djupa, men ändå fräscha 7038 Dusk Green! …