Harmonisk och genomtänkt färgsättning

Harmonisk och genomtänkt färgsättning

Hemma hos Barbro är färgerna genomtänkta och noggrant utvalda. Inte så överraskande, Barbro arbetar bland annat med utvecklingen av färgkartan hos Jotun.

Varmt välkomnande

Barbro bor i Larvik och i hennes hem möts du av behagliga och snygga färger när du går in i det tidigare tvåfamiljshuset. Familjen har renoverat och gjort om huset under flera år och även om den ursprungliga planlösningen är totalt förändrad är originaldetaljer bevarade. Med noggrant utvalda färger är hemmet både personligt och inspirerande. Här bor det utan tvivel en kvinna med bra känsla för färg och form!

LADY Minerals Revive 10961 Raw Canvas

Väggfärg entré, LADY Minerals Revive 10961 Raw Canvas. Trappan är målad med LADY Supreme Finish Matt 1024 Lätthet. Bänk och bord från Home & Cottage, Pallo vas från Skrufs Glasbruk/Kollekted by.

I entrén har Barbro målat med den nya LADY Minerals Revive, färgen som förvandlar ojämna underlag till vackra betongaktiga väggar. Färgen 10961 Raw Canvas är en dämpad gyllene färg som passar bra med 1024 Lätthet. – Och, mest av allt skapar den ett behagligt och varmt välkomnande in i det vitmålade huset i Larvik.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

Ton-i-ton

Effekten av en tvådelad vägg i trappan är vacker! På andra våningen är väggarna målade med LADY Wonderwall 10678 Space. Färgen 10678 Space är en ljus, dämpad och gråaktig beige färg, en allsidig färg. På första våningen är väggen till vänster målad med den nya LADY Wonderwall och delen till höger med LADY Minerals Revive; båda i färgen 10961 Raw Canvas.

LADY Wonderwall 10678 Space

LADY Wonderwall 10678 Space på andra våningen mot LADY Wonderwall och LADY Minerals Revive 10961 Raw Canvas på första våningen. Alla vitmålade detaljer är LADY Supreme Finish 1624 Lätthet. Lägg märke till panelen i taket som är målad med LADY Pure Nature White 

Läs mer om den nya LADY Wonderwall – lika robust men nu i vacker matt glans!

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

 • Enkel att påföra, droppar inte – perfekt till tak
 • Ger ljust och vackert trä
 • Bevarar utseendet över tid
 • Till obehandlat trä

Varm beige i vardagsrummet

Värmen fortsätter in i vardagsrummet där Barbro har valt den vackra färgen Almond Beige på väggarna. Färgvalet är inte en slump, den varma beige färgen gör sig fint till den blå soffan.

LADY Pure Color 10966 Almond Beige

Väggfärg LADY Pure Color 10966 Almond Beige. Soffa och bord från Søren Lund/Borgen möbler och stol från IKEA. Den lilla tavlan på väggen är gjord av yngsta sonen när han gick på förskola, den andra ett tryck av Astrid Skaaren Fystro. Kuddar och pläd från Texidiors/Houz Oslo.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

LADY Pure Color 10966 Almond Beige

Vägg LADY Pure Color 10966 Almond Beige, soffa från Søren Lund, kuddar och pläd Texidiors/Houz Oslo, böcker och ljusstake från Houz Oslo.

Vackra övergångar mellan färgerna

Att gå från rum till rum hemma hos Barbro är som att vara i en levande och personlig färgkarta där färgerna vackert glider över i varandra. Från mörkare beige i vardagsrummet till ljusare och gyllene i matsalen och köket, till grönt ut mot trädgården i det yttre trädgårdsrummet.

De gamla skjutdörrarna stod från början på andra våningen men kom äntligen till användning efter att de förvarats många år i källaren. I samband med renoveringen fick de 80 år gamla dörrarna en ny placering och de gör nu att man kan se rakt igenom första våningen. Matbordet har familjen haft i många år men vid den sista renoveringen fick bordsskivan ett nytt underrede, svetsat i en lokal verkstad. Bordsskivan laserades med LADY Pure Nature 9036 Vitkalkat, för att passa bättre till det nya trägolvet och färgerna i övrigt.

10961 Raw Canvas

Vägg till vänster 10966 Almond Beige, matrum 10961 Raw Canvas, trädgårdsrum 8252 Green Harmony, allt målat med supermatta LADY Pure Color.

Att gå från rum till rum hemma hos Barbro är som att vara i en levande och personlig färgkarta där färgerna vackert glider in i varandra.

Gyllene färger

De ursprungliga skjutdörrarna är behandlade med tre strykningar med Jotun Benar Blank för att få fram färgerna och djupet i det gamla träet. Väggfärgen i matrummet är LADY Pure Color 10961 Raw Canvas, lister och tak är målat med LADY Perfection 1624 Lätthet och trädgårdsrum med LADY Pure Color 8252 Green Harmony.

10961 Raw Canvas

Lampan över bordet är från Flos, spegel från Frama Cph/båda inhandlade hos Kollekted by. Stolarna heter Tiger från Naver Collection och det lilla bordet är Copenhagen Tray table/Menu. Vas från Menu och keramik från Hasami/Kollekted by, ljusstake från Houz Oslo. 

Bordsskivan är i massiv björk och gjord av en lokal snickare, uppdaterat med ett nytt underrede i lite grövre stål, målat med matt svart Bengalack. Golvet är breda oljade ekplank (Eik Pearl) från Boen Flooring.

LADY Pure Color 10961 Raw Canvas - LADY Supreme Finish 1624 Lätthet

Gammalt och nytt är vackert ihop! Skänken är ett gammalt fynd och målat med LADY Supreme Finish 1624 Lätthet, väggfärgen är LADY Pure Color 10961 Raw Canvas. Lampa från Menu, träskål från Forest & Found/Kollekted by.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Öppning mot trädgården

Rummet mot trädgården var tidigare ett sovrum men har nu fått en ny funktion med dubbeldörrar ut mot trädgården. Rummet är vackert målat i grönt, LADY 8252 Green Harmony. Green Harmony är den perfekta och naturliga gröna färgen för dig som gillar inslag av natur, varma träslag och behagliga färger. Den passar fint till både varma grå, beige och greige färger. Helt enkelt en bra färg att vara i! Schäslongen är omklädd och är ännu ett bra exempel på hur lyckat det är att kombinera äldre möbler med ny och modern design.

LADY Pure Color 8252 Green Harmony

Väggfärg LADY Pure Color 8252 Green Harmony, dörr och fönster LADY Supreme Finish Silkematt 1024 Lätthet. Schäslongen är arvegods och bordet är från Bolia.

Färgnyhet i sovrummet

Sovrummet är helt nymålat och LADY Minerals Revive skapar en matt, sammetsaktig betongvägg. Den blågröna färgen, den nya 5490 Serene Blue, uppleves behaglig och lugnande. Perfekt för ett sovrum!

LADY Minerals Revive 5490 Serene Blue

Väggfärgen är den nya LADY Minerals Revive 5490 Serene Blue, Ullfilt från Texidiors och lampa från Menu – båda Houz Oslo. Sängkläder i lin från Tekla  och träpall från Another Country – båda Kollekted by. 

LADY 5490 Serene Blue

En dämpad blågrön färg. Färgen är blågrå med klara stråk av grönt. Den kan upplevas som en dämpad och lugn färg som är bra att omge sig med. Vi kan beskriva färgen som en lite blåare variant av 6352 Evening Green medan den är grönare än bästsäljaren 5030 St Pauls Blue. Detta kommer bli en ny bästsäljare!

LADY Minerals Revive 5490 Serene Blue

Fin träpall mot den nya vackra färgen LADY 5490 Serene Blue.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

Somrigt gästrum

Husets gästrum har fått en frisk och ljusare blågrön färg, LADY Pure Color 6315 Jade. Denna färg är en pastelldröm i en blågrön färg, perfekt dämpad och diskret. Den passar fint till både grå, greige och dämpade beige färger.

LADY Pure Color 6315 Jade

Väggfärg LADY Pure Color 6315 Jade, sängkläder Tekla/Kollekted by, filt från Texidiors och pall från Fritz Hansen – båda Houz Oslo. Carrie LED lampa från Menu, inhandlad hos Nordiske hjem.

LADY 6315 Jade
Avatar

Elisabeth – Inredningsdesigner och stylist

Elisabeth Heier-Werner är gästbloggare hos oss. Hon arbetar som inredningsdesigner och stylist och är alltid på jakt efter smarta lösningar och något vackert att vila ögonen på. Hennes blogg är en av Norges största inspirationsbloggar inom inredning.

Varma färger i funkishuset

Välkomna hem till Henriette Wolden som är eventplanerare och influencer. Hon provmålade flera färger innan hon hittade den rätta värmen…

Varmt och elegant i sovrummet

Marlene Zeiner Borthen, inredare och stylist, hittade den perfekta varma färgen till sitt sovrum i den nya LADY Wonderwall 11175…

Vitt är inte bara vitt

Vitt är inte vitt! LADY 7236 Chi är en kritvit nyans Vita nyanser Vitt. Kulören som aldrig blir inaktuell. Men…

Drömstuga i sommarparadiset!

Panelväggarna i stugan på Hvaler, Norge, målades med LADY Supreme Finish Matt 0394 Varmgrå. Stuga för en aktiv familj När…

Marianne Haga Kinder – en hängiven estet!

Marianne Haga Kinder, för många känd genom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i ett vackert funkishus på Ullern, Norge. Följ med och…

Ett barnrum växer med barnet

Med LADY Wonderwall får väggarna en hållbar yta. Få tips på hur du kan uppdatera barnrummet med enkla grepp! Måla…

Go to top