Hemma hos Villa von Krogh

Hemma hos Villa von Krogh

Välkommen hem till Anine von Krogh! I det arkitektritade hemmet i Asker har den norska inredningsprofilen skapat en behaglig och stilren inramning för familjens aktiva vardag.

Bilden ovan: Den fina hyllsektionen bakom Anine är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i kulören 12075 Soothing Beige, som är en dämpad och varmbeige ton. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 12075 Soothing Beige.

Välkommen hem till Villa von Krogh!

Centralt i Asker, med en härlig utsikt över Oslofjorden, bor en av Norges ledande inredningsarkitekter, Anine von Krogh. Men hon är kanske mest känd som kvinnan bakom bloggen och Instagram-kontot @villavonkrogh. Tillsammans med maken Fredrik, deras tre barn och hunden Abbey har de nyligen flyttat in i sitt drömhus.

Trapp malt i 12075 Soothing Beige

Inget lämnas åt slumpen i Villa van Krogh – lägg märke till den upplysta ledstången i trappan, som gör det enkelt att navigera ner till sovrummet på kvällen. Vardagsrummet är målat med LADY Pure Color i 12075 Soothing Beige.

LADY 12075 Soothing Beige

En dämpad beige ton. Färgen kan påminna om den välkända 1140 Sand men upplevs aningens mer dämpad, – ett svagt stråk av svärta breder ut sig över färgen. 12075 Soothing Beige är fin ihop med en rad ljusa vita och beiga toner.12075 Soothing Beige är fin till 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Mysigt familjehus med fina färgkombinationer

Familjen har väntat spänt på att det arkitektritade drömhuset ska bli färdigt. Resultatet är ett stilrent, innehållsrikt och familjärt hus på över 400 kvadratmeter.

– Önskemålet med projektet har varit att skapa ett varmt, färgstarkt och tryggt hem för hela familjen. En plats där alla trivs och har det bra, där vi kan skapa många nya minnen tillsammans, säger Anine.

Stue malt i 12075 Soothing Beige

Kombinationen av färger och material skapar en varm och behaglig atmosfär i familjens vardagsrum. Den fina hyllsektionen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i kulören 12075 Soothing Beige

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Öppen planlösning ger social samvaro

Familjens sociala zoner finns på tredje våningen. Här har Anine valt att ha en öppen lösning mellan vardagsrum och kök så att familjen kan vara tillsammans, även om de gör olika aktiviteter.

Trivsel och komfort är centralt för Villa von Krogh. De smarta inredningsvalen gör att vardagsrum och kök fortfarande upplevs som två separata, men mysiga zoner.

Åpen løsning mellom stue og kjøkken hos Anine von Krogh

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ser till att familjen kan umgås, även om de håller på med olika aktiviteter. Köksinredningen är målad av köksleverantören i en kulör som motsvarar 10683 Cashmere

Hylleseksjon malt i 12075 Soothing Beige

Hyllsektionen i vardagsrummet har gott om förvaringsutrymme, och är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i kulören 12075 Soothing Beige. De supermatta väggarna är målade med LADY Pure Color i 12075 Soothing Beige.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Det mysiga köket är husets hjärta

Alla rum är designade för att anpassas efter familjens olika behov och önskemål. Men det är framförallt det mysiga köket som lyfter fram husets hjärta. Här finns det tillräckligt med plats för både tvåbenta och fyrbenta vänner att samlas – och den generösa köksön utgör den perfekta mittpunkten oavsett om man vill laga mat eller bara umgås över en kopp kaffe.

– Jag ritade köket själv, säger Anine. – Och jag är väldigt nöjd med kulörvalet på köksinredningen, som motsvarar LADY 10683 Cashmere.

Kjøkkeninnredning i Villa von Krogh malt i LADY 10683 Cashmere

Köket är den stora samlingsplatsen i Villa von Krogh. Både det stora matbordet och hela köket är designat av Anine själv. Köksinredningen är målad av köksleverantören i en kulör som motsvarar  10683 Cashmere. Väggarna är målade med LADY Pure Color  i 12075 Soothing BeigeTaket är målat med LADY Perfection i 9918 Klassisk Vit.

Nærbilde av Kjøkkeninnredningen er malt med LADY Supreme Finish i 10683 CASHMERE

Köket är designat av Anine själv och finns tillgängligt via hennes inredningsföretag Eik. Köksinredningen har köksleverantören målat i en kulör som motsvarar 10683 Cashmere, en dämpad och elegant ockraton som verkligen sätter pricken över i:et!

Kjøkkeninnredningen er malt med LADY Supreme Finish i 10683 CASHMERE.

Ovanför köksbänken har Anine valt en stor spegelyta som täcker hela väggen.

Spisestue med peis hos Anine von Krogh

Matsalen är en elegant förlängning av köket. De supermatta väggarna är målade med LADY Pure Color i kulören 12075 Soothing Beige. Det stora matbordet är designat av Anine själv.

Skjellformet vase fra Milla Boutique.

Modern men ändå klassisk stil

– Huset är ganska modernt, men jag tycker det har fungerat väldigt bra att gå över till en lite mer klassiskt stil, trots de snäva ramarna runt omkring. Jag är väldigt glad att jag lyckats kombinera de två stilarna! Inspirerad av moderna hus i varmare stuk, skulle jag säga, säger Anine.

Jag tycker det är spännande att blanda olika stilar och färger, men samtidigt göra det till en helhet i hela hemmet. Var inte rädd för att lägga till färger eller att avända olika texturer – och lek med inredningen!

Baderom hos Villa von Krogh

Anine ville att badrummet skulle vara en avslappnande oas – en plats där hon kan dra sig tillbaka och sänka axlarna.

Baderom hos Villa von Krogh

Badrummet är mysigt och inbjudande. Den långa underdelen är designad av Anine och fronterna är målade av leverantören i vad som motsvarar 10961 Raw Canvas, en ljus kamelfärgad ton som för med sig en exklusiv atmosfär. 

Varma jordfärger i sovrummet

Anine hämtar energi från varma och omslutande färger. Hon har därför målat sovrummet i den nästan brända nyansen 20144 Grounded Red. Detta är en jordnära och behaglig nyans som skapar en naturligt atmosfär i rummet. Färgen är rå och ärlig, och förvandlar rummet till och beskyddande kokong.

Här kan du läsa mer om favoriten Grounded Red.

Soverom malt i LADY grounded Red

Anine ville ha ett sovrum med värme och karaktär – därför blev väggarna i sovrummet målade med LADY Wonderwall i kulören 20144 Grounded Red. Taket är målat med LADY Perfection i 9918 Klassisk Vit

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

Vacker, matt och robust
 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Soverom malt i fargen 20144 GROUNDED RED

LADY Wonderwall i kulören 20144 Grounded Red är en rå och ärlig nyans som bidrar till att skapa en naturligt varm atmosfär i sovrummet. 

Styling: Anine von Krogh

Fotograf: Annette Nordstrøm.

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…