HIMLA FINT!

HIMLA FINT!

Tillsammans med Himla har vi stylat och målat om denna läckra lägenhet i Uppsala. Tanken var att skapa en behaglig miljö där gråskalor står i centrum och kombinera med Himlas vackra textilier för att lyfta de vackra LADY-kulörerna. Vi älskar lin och vi älskar Himlas fantastiska textilier som går som hand i handske med LADY-kulörerna. Inspirationen till textilierna är vidsträckta landskap där tusentals nyanser omsluter naturen. Tillsammans med mångfalden i Jotuns grå nyanser skapar Himlas sotiga accentfärger Citrin, Emerald och Porter en harmonisk och naturlig miljö.

annicahögström_nordea

Annika Högström är kreativ chef och VD på Himla. Hon berättar om tankarna bakom stylingen.  – Vi önskar att få fram olika stämningar i de olika rummen, men att de samtidigt ska harmoniera perfekt.

himla_living_citrin_S_SB_AW15

Vi valde att måla med LADY Balance i kulören LADY 1973 Antikgrå i vardagsrummet för en ljusare och något varmare känsla som kan upplevas både klassisk och modern.

himla_bed_marble_SB_AW15

– LADY Balance 4710 Duggblå i sovrummet var ett självklart, men vågat val. Den är både lugn och sval, djup och spännande. Vågad och modern.

himla_living_kohl_SB_AW15

Då hallen är stor nog att använda för både möten, mingel och arbete så ville vi göra något dramatiskt. Vi valde LADY Balance 7354 Svartpeppar så att lägenheten fick det dramatiska första intryck den förtjänar.

Det viktigaste och det som gjorde att allt blev en så skön helhet är att vi valde samma kulör på alla lister och dörrar i lägenheten – LADY Supreme Finish 8094 Dunkel.

himla_dining_emerald_S_SB_AW15

 

Vad tyckte du var roligast med detta samarbete?

Hon berättar vidare att det roligaste med hela samarbetet var att se effekten när vi adderade de matchande linnetextilierna.

– Det blev en fantastisk aha-upplevelse. Och en ytterligare dimension av harmoni och helhet. Jag  älskar alla nyanser av grått, så detta var verkligen et inspirerande samarbete.

Annikas bästa inredningstips

–  Tänk på kulörerna i helheten. Och det gör man bäst om man tänker på både kulörval på färgen och på textilierna samtidigt.

Alla väggar i lägenheten är målade med LADY Balance. Målar du med LADY Balance får du vackra, matta väggar och bra inomhusklimat. Den vackra, matta ytan låter kulörernas naturliga och harmoniska nyanser komma fram och ger dig rum där det är härligt att vara. LADY Balance luktar minimalt och är godkänd av Eurofins Indoor Air Comfort Gold. Läs mer om LADY Balance här.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…