Inspirationsresan fortsätter med solens alla toner

Inspirationsresan fortsätter med solens alla toner

I Milano på möbelmässan Il Salone spanar vi vidare och ser gult i alla nyanser från det mjukaste smörgula till klarare och djupare gult. Gult har varit en pigg accentkulör en tid, men varför inte skapa hela miljöer i sköna gula nyanser. Behagligare kulör finns väl knappast. Vi träffar även några formgivare bakom produkterna på plats i utställningarna.

GulsoffaMuutoIl_Salone_Milano_2015_C.JulnerI Danska Muutos monter på möbelmässan i Milano fick den bulliga, mjuka gula soffan breda ut sig.

GultGANIl_Salone_Milano_2015_C.Julner

GAN från Spanien med sina grafiska och uppförstorade korsstygnsmönster har en härlig textil känsla.

Vaser_mässan_c.JulnerVaser och skålar i fina former och nyanser.

Gunnel_Svensson_BSwedenGunnel Svensson med sitt belysningsföretag B Sweden, berättade stolt för oss på mässan att det femstjärniga  Mandarine Oriental Hotellet i Milano har lagt en stor beställning på lampan Cymbal i design av Helena Svensson.

MoooiGulastolarIl_Salone_Milano_2015_C.Julner

Hopfällbara loungestolar med glest stickad struktur i ryggarna. Smart och funktionell design av Jonas Forsman för det holländska möbel- och belysningsföretaget Moooi i deras nya kollektion.

PlattKeramikLiggandeIl_Salone_Milano_2015_C.JulnerSpännande former på annorlunda keramik.

KeramikIl_Salone_Milano_2015_C.Julner

Mer keramik, detta hos Norwegian Presence, Anette Krogstad heter formgivaren, som visade sina alster i utställningen där Jotuns kulörer matchade hantverket fint.

ReadyMadePersiaNyström_Christian Persia och Daniel Nyström, hade byggt monter i flera dygn. Här med sin lampa, hos #swedenpresspause, där flera svenska företag ställde ut med stöd av bland andra Svensk Form.Herrarnas möbelföretag heter Ready-Made.

PastellGradientIl_Salone_Milano_2015_C.JulnerGraderat i kulör hos Moroso kändes nytt och fräscht. Småmöbler av perforerade galler syntes i många montrar.

Thonet_stol_front

Uppgraderad klassiker,stolen Hideout Lounge Chair, från modernisterna Thonet GTV, som tillverkat böjträmöbler sedan 1927. Här har man tagit traditionen vidare till en lyckad och nyskapande produkt med tydlig avsändare till sina rötter, av den kända svenska designgruppen Front.

Spegel_A.GneibThonetGVT

Likaså har speglarna, Eyeshine mirrors, en tydlig referens, om än inte lika utsvävande. Av svenska Anki Gneib för Thonet GTV.

Victor_Annika_MadeandMerged2beskViktor Erlandsson formgivare och initiativtagare tillsammans med Annika Kampmann inredningsstylist med några av de tio svenskarnas produkter som visades upp i #swedenpresspause montern med handplockade detaljer hos Made and Merged och Straight Design.

Insekter_Richard_GinoriFantastiska dekorerade porslinsinsekter i anrika porslinstillverkaren Richard Ginori med anor från 1735, butiken ligger på en av Milanos finaste affärsgator.

Avatar

Camilla Julner – Inredningsstylist och skribent

Camilla Julner arbetar som inredningsstylist och skribent och har förmånen att arbeta med sina stora passioner: inredning, rummet, färg, ljus och form. Hon rapporterar också regelbundet från många av de internationella inredningsmässorna. Närmast på tur står Milanomässan Il Salone. – Jag reser även en hel del till olika delar av världen och spenderar gärna mina somrar i Frankrike och på min kolonilott i norra Stockholm . Mer om min inspiration, mina resor och mitt jobb skriver jag på min blogg verycamilla.se.

Skapa en helhets-färgsättning på väggar och tak

När du ska skapa en färgsättning för ditt hem är det viktigt att du inte glömmer av taket. På bilden…

Så väljer du rätt vitton

Kulören på bilden är LADY Pure Color 12126 Silhouette. Denna matchar fint till detaljkulörerna 1001 Eggvit och 1453 Bomull, liksom…

Vita nyanser till årets färgkarta

Vilka vita nyanser passar bäst till kulörerna i den nya färgkartan LADY REDISCOVER? Detta är en fråga som vi har…

Lär känna Frida Ramstedt, Trendenser

Frida Ramstedt driver en av nordens största inredningsbloggar Trendsenser. Hennes öga för detaljer och djupa kunskap om inredning är imponerande….

Ditte Svanfeldts varma och ombonade sovrum

Välkomna hem till Ditte Svanfeldt. En inspiratör och entreprenör som bor tillsammans sin familj på landet. Hon är en livsnjutare…

Neutral bas med varma kulörinslag

Många trivs bra med en neutral färgbas i hemmet, men vill ändå ha några kulörta inslag. Här får du kulörchefens…

Go to top