Inspirationsresan fortsätter med solens alla toner

Inspirationsresan fortsätter med solens alla toner

I Milano på möbelmässan Il Salone spanar vi vidare och ser gult i alla nyanser från det mjukaste smörgula till klarare och djupare gult. Gult har varit en pigg accentkulör en tid, men varför inte skapa hela miljöer i sköna gula nyanser. Behagligare kulör finns väl knappast. Vi träffar även några formgivare bakom produkterna på plats i utställningarna.

GulsoffaMuutoIl_Salone_Milano_2015_C.JulnerI Danska Muutos monter på möbelmässan i Milano fick den bulliga, mjuka gula soffan breda ut sig.

GultGANIl_Salone_Milano_2015_C.Julner

GAN från Spanien med sina grafiska och uppförstorade korsstygnsmönster har en härlig textil känsla.

Vaser_mässan_c.JulnerVaser och skålar i fina former och nyanser.

Gunnel_Svensson_BSwedenGunnel Svensson med sitt belysningsföretag B Sweden, berättade stolt för oss på mässan att det femstjärniga  Mandarine Oriental Hotellet i Milano har lagt en stor beställning på lampan Cymbal i design av Helena Svensson.

MoooiGulastolarIl_Salone_Milano_2015_C.Julner

Hopfällbara loungestolar med glest stickad struktur i ryggarna. Smart och funktionell design av Jonas Forsman för det holländska möbel- och belysningsföretaget Moooi i deras nya kollektion.

PlattKeramikLiggandeIl_Salone_Milano_2015_C.JulnerSpännande former på annorlunda keramik.

KeramikIl_Salone_Milano_2015_C.Julner

Mer keramik, detta hos Norwegian Presence, Anette Krogstad heter formgivaren, som visade sina alster i utställningen där Jotuns kulörer matchade hantverket fint.

ReadyMadePersiaNyström_Christian Persia och Daniel Nyström, hade byggt monter i flera dygn. Här med sin lampa, hos #swedenpresspause, där flera svenska företag ställde ut med stöd av bland andra Svensk Form.Herrarnas möbelföretag heter Ready-Made.

PastellGradientIl_Salone_Milano_2015_C.JulnerGraderat i kulör hos Moroso kändes nytt och fräscht. Småmöbler av perforerade galler syntes i många montrar.

Thonet_stol_front

Uppgraderad klassiker,stolen Hideout Lounge Chair, från modernisterna Thonet GTV, som tillverkat böjträmöbler sedan 1927. Här har man tagit traditionen vidare till en lyckad och nyskapande produkt med tydlig avsändare till sina rötter, av den kända svenska designgruppen Front.

Spegel_A.GneibThonetGVT

Likaså har speglarna, Eyeshine mirrors, en tydlig referens, om än inte lika utsvävande. Av svenska Anki Gneib för Thonet GTV.

Victor_Annika_MadeandMerged2beskViktor Erlandsson formgivare och initiativtagare tillsammans med Annika Kampmann inredningsstylist med några av de tio svenskarnas produkter som visades upp i #swedenpresspause montern med handplockade detaljer hos Made and Merged och Straight Design.

Insekter_Richard_GinoriFantastiska dekorerade porslinsinsekter i anrika porslinstillverkaren Richard Ginori med anor från 1735, butiken ligger på en av Milanos finaste affärsgator.

Avatar
Avatar

Camilla Julner – Inredningsstylist och skribent

Camilla Julner arbetar som inredningsstylist och skribent och har förmånen att arbeta med sina stora passioner: inredning, rummet, färg, ljus och form. Hon rapporterar också regelbundet från många av de internationella inredningsmässorna. Närmast på tur står Milanomässan Il Salone. – Jag reser även en hel del till olika delar av världen och spenderar gärna mina somrar i Frankrike och på min kolonilott i norra Stockholm . Mer om min inspiration, mina resor och mitt jobb skriver jag på min blogg verycamilla.se.

Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserar en ny global färgkarta för 2024 med titeln CANVAS. Här kan du utforska de olika kulörinriktningarna och…

Monokrom kulörharmoni

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller många nya, härliga kulörkombinationer och bra tips på hur du…

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du…

Ge rummet karaktär med komplementkulörer

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller nya, härliga kulörnyanser inspirerade av naturen! Här kan du läsa…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…

Våra vackraste gröna färger

Inspireras av våra gröna färger tillsammans med vackra kombinationer! De gröna panelväggarna i förgrunden är målade med LADY Supreme Finish…