JULPYSSEL OCH TOMTEVERKSTAD

JULPYSSEL OCH TOMTEVERKSTAD

 

Se till att få in lite extra värme, glädje och kreativitet i advent – bjud in till julpysselverkstad! Samla goda vänner runt bordet och tillverka julklapparna tillsammans. Glögg, pepparkakor och julmusik … Ni får en mysig stund i varandras sällskap och kommer dessutom en bit på väg med julklapparna.

Bjud in till en mysig julpysselkväll
Bestäm ett datum och bjud in de du vill ska vara med. Låt alla få möjligheten att komma med förslag på vad ni ska göra för julklappar, och fördela uppgifter. Kanske kan någon köpa färg, någon material, och en annan fixa lite godsaker. Om alla bidrar lite grann så blir det både enklare och roligare!

LADY-tomteverkstad

Vi som jobbar med LADY har haft vår egen lilla tomteverkstad och vi fick som bonus med oss två ivriga tjejer som ville göra julklappar till sina väninnor. Det blev en supermysig kväll och vi fick verkligen till julstämningen! Här kommer några bilder från vår pysselverkstad, kanske kan du få några tips på fina julklappar som du kan ge bort i år. Säg den som inte uppskattar att få en hemgjord och personlig present!

 

Juleverksted-Jotun-Lady_01

 

Vi köpte in många fina saker från Panduro Hobby och blandade kulörer från vår egen färgkarta LADY Balance. Det blir också superläckert att kombinera några av de djupa blå kulörerna från den nya färgkartan med LADY Design i guld. För enkelhetens skull – för att den har kort torktid, ett matt, vackert utseende, och för att den är snäll mot vårt inomhusklimat – så valde vi att måla med LADY Balance. Tänk på att om du ska måla saker som utsätts för slitage, t.ex. en bricka, bör du lägga en strykning med en matt lack så att den håller längre. För större saker som kräver en suverän finish rekommenderar vi LADY Supreme Finish.

Använd täckpapp som duk. Det är enkelt och ingen fara om ni råkar spilla lite. Kom ihåg Jotun Penseltvätt, med den är det enkelt att få bort eventuella fläckar och att göra rent penslarna.

 

Juleverksted-Jotun-Lady_10

Lisbeth gjorde bland annat ett fint litet skrin i kulören LADY 1864 Anonymous från paletten Everyday Simplicity. Ett tips är att hålla sig inom en av de tre kulörpaletterna från färgkartan; kulörerna där kommer garanterat att matcha varandra. Kopparhjärtana du ser vid sidan av skrinet på bilden är fyllda med kopparfärgen LADY Design. Du bara häller i färgen i hjärtat, snurrar runt det så att hela hjärtat blir täckt, och sedan häller ut färg som blir över. Enkelt och skoj!

 

Juleverksted-Jotun-Lady_03

Här är det många flitiga flickor i farten. Nina målar ett vackert trähus som blir en dekorativ hylla. I mitten tillverkas ett skrin till bästa kompisen Thea. Det blir ett väldigt personligt smyckeskrin. Bokstäverna i namnet är målade i koppar, och dessutom får hon en söt liten fågel som är målad med hjälp av en schablon. Det blir roligt att ge bort den presenten! Närmast i bild har vi en tjej som trär målade träpärlor på en lädersnodd samtidigt som hon letar efter den största pepparkakan.

 

Juleverksted-Jotun-Lady_02

Här målar Barbro 3 stycken ljusstakar. Hon har valt att sätta maskeringstejp på olika nivåer på dem för att få en skarp och fin linje. Detta är inget problem om du väljer en bra maskeringstejp, Den är dessutom lätt att ta bort när du är klar.

 

Julegavetips-Jotun-Lady_1

Se vad fint det blev. Här har hon målat två gånger i kulörerna LADY 7163 Minty Breeze, LADY 7555 Soft Mint och LADY 9918 Klassisk Vit.

 

Juleverksted-Jotun-Lady_4

Samma sak kan du göra med enkla träklossar som t.ex. är sågade som ett hus. Använd gärna tre stycken. Fäst maskeringstejpen på samma ställe på alla tre, och måla t.ex. två av dem upptill och en nertill. Hitta kulörer som matchar varandra.

 

Juleverksted-Jotun-Lady_9

 

Juleverksted-Jotun-Lady_12

När du väl kommit igång är det bara att måla på! Det går på nolltid att måla en hel hög små träkulor, små söta figurer och liknande. Små djurfigurer är alltid populära både hos stora och hos små.

 

Julegavetips-Jotun-Lady_6

Här är ett fat som är målat med LADY 7163 Minty Breeze på utsidan, och med LADY 7555 Soft Mint inuti. Fint att ha till smycken, eller att ställa sin parfymer på, eller kanske kryddor …

 

Julegavetips-Jotun-Lady_3

Här har vi flera fina trähus, alla målade i kulörer från paletten Everyday Simplicity.

 

Julegavetips-Jotun-Lady_4

Här har vi målat en liten hylla med olika kulörer från paletten Everyday Beauty. En perfekt present till väninnan som älskar nagellack! I förgrunden ser du de läckra träkulorna trädda på en lädersnodd.

 

Julegavetips-Jotun-Lady_2

Här har vi hämtat in trollhassel från trädgården och pyntat med olika kulor fyllda med härliga LADY-kulörer. Kanske en idé till julpynt till dig själv?

 

Juleverksted-Jotun-Lady_5

Ta gärna med barnen. De stortrivdes med att måla och älskar att tillverka egna julklappar. Här ser ni de snygga smyckeskrinen som tjejerna gjort till var sin kompis. Thea med h och Tea utan h :)

 

Julegavetips-Jotun-Lady_5

Hoppas du fått några bra idéer på julklappar. Se till att verkligen njuta av advent och skicka ut en inbjudan till pysselverkstad nu med en gång!

Till de julklappar ni sett här har vi använt färgerna LADY Balance och LADY Design.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…