Inredare med känsla för fina färgnyanser

Inredare med känsla för fina färgnyanser

Inredaren Karina Lilleeng Holmen har haft ansvar för inredningen i Siri Løining och Kristian Kjellings hem. Köket från Sigdal har fått en fin diskho och blandare i mässing från Tapwell. Fläkten är från RørosHetta.

Inredare och stylist

Karina Lilleeng Holmen är kanske mest känd som ägare av inredningsbutiken Eske på Bislett i Oslo men arbetar också med många spännande uppdrag som inredare och stylist. Karina har bra känsla för färg och är en sann ambassadör för fina färgnyanser. Hon är mycket duktig på att kombinera nytt och gammalt och skapar interiörer som man trivs i.

Vi är så glada att Karina vill gästblogga här hos oss på LADY-bloggen – och ser fram emot att visa fler av hennes spännande projekt framöver. Här berättar hon om hur hon har arbetat med inredningen i Siri Løining och Kristian Kjellings hem. Se inlägget från deras hem här

Karina Lilleeng Holmen

Karina Lilleeng Holmen, Inredare, stylist och butiksägare. Foto: Filippa Tredahl/ @filippatredalphoto

Eske på Bislett

Inredningsbutiken Eske på Bislett är en inspirerande oas! Färgen på väggen är LADY Supreme Finish NCS S5010-B10G.

Storfamilj med ny vardag

Jag har haft glädjen att samarbeta med Siri Løining sen vi träffades första gången för över tio år sedan då hon valde mig som en av sina designers till Ladies Floor på Grand Hotel. Sedan dess har vi arbetat ihop i många hotellprojekt, inklusive flera designsuiter på THE THIEF på Tjuvholmen. Jag har också följt Siri genom hennes egna husprojekt där vi startade med styling av hennes första radhus och till sist totalrenovering av hennes och Kristians nya villa.

För både Siri och Kristian handlade det om en ny familjesituation där två familjer skulle få plats och utrymme att skapa en ny vardag ihop. Vi började därför med ett möte med alla familjemedlemmar där vi pratade om allt från behov och praktiska lösningar till önskningar och favoritfärger. Huset som de köpte ihop hade gott om plats för alla och familjen bestämde ihop med arkitekten Henriette Wold att de tre pojkarna skulle få en egen avdelning i källaren, dottern ett eget rum på första våningen och Siri och Kristian fick hela andra våningen för sig själva med sovrum och walk-in-closet. I källaren skapade vi dessutom ett aktivitetsrum för barnen och alla fick sina egna zoner.

Med plats för den stora familjen

Huvudinvesteringen blev den stora soffan ”Mr Big” från Bolia som Siri själv valde – den rymmer hela familjen och flera där till!

Färgskalan i djupa blå och lila nyanser, skapar en modern och unik stil.

Familjehotellet

Med Siris hotellbakgrund var det naturligt att utgå ifrån en mer kontinental stil med eklektiska inslag som man ofta ser i boutiquehotell runt om i världen. Alla var dessutom öppna för ett hem med färger som gjorde att det kändes tryggt och trevligt att vara hemma. Vi valde snabbt en mörk färgpalett som gav en dramatisk bakgrund till ljusa möbler på första våningen och mörka möbler på andra våningen. Särskilt andra våningen känns som en suite på ett lyxhotell men atmosfären är skapad med enkla grepp genom färg-, textil- och stylingval.

I en aktiv vardag med tighta scheman för både barn och vuxna, är det också viktigt med praktiska lösningar. I samarbete med arkitekten Henriette fokuserade familjen därför på bra förvaring och bra ”arbetsflyt” genom huset. Varje litet skrymsle användes för skåp och förvaring.

4622 Plommon

Lilafärgen LADY 4622 Plommon skapar en unik värme i vardagsrummet.

Öppen kök- och vardagsrumslösning

Ett av de viktigaste områdena var den öppna kök- och vardagsrumslösningen som skulle ge plats till både familj och vänner. Genom att slå ner flera väggar och placera köket centralt men samtidigt längst in i rummet blev det plats för två olika matplatser och en gigantisk soffa/tv-zon. Med denna planlösning har man full översikt över det mesta, även trädgården, när man står och lagar mat.

Exklusiva detaljer

Både Siri och Kristian hade möbler, belysning och saker från tidigare som vi utgick ifrån vid möbleringen av huset. Efter att ha gjort en översikt över vad de hade blev uppgiften att hitta det de saknade för att få allt att hänga ihop. Med hjälp av nya stolar, nytt soffbord och ny matta band vi ihop det gamla med det nya och skapade en helhet som ser genomtänkt ut.

Läs mer om Siri Løining och Kristian Kjellings hem här 

Sovrummet – inrett som en hotellsuite

Till sovrummet köpte man bara in en ny säng, nya sängbord och nytt sänglinne för att komplettera parets egna möbler. Här målades både väggar och tak i färgen LADY 4143 Anemon – och se vilken effekt det ger med mörkare färg i taket!

Siri och Kristians sovrum

Fotografiet i sovrummet är signerat fotograf Sølve Sundsbø. Taklampan Leonard Chandelier/ Menu. Den stora spegeln Hovet och den mörkblå kommoden är från IKEA (med fronter från Superfront). Mörkbruna kommoder; Malm / IKEA. Kudden är formgiven av Christina Lundsteen och linpläden Marsala, Beatrice Laval – båda kan köpas hos Eske. Bordslampan är en gammal modell från Eske (utgått). Liknande puffar finns på IKEA/Färlöv.

Lampor och konst

Jetson Armchair – Bruno Mathsson/dux.com. Golvlampan är en gammal modell från Bolia och sidobordet Marble Disc Table – Mater design från Eske. Konsten är privat sedan tidigare.

Färgen i sovrummet är supermatta LADY Pure Color 4143 Anemon.

Hotellstil

Sängen är från Hilding och är av samma modell som finns på THE THIEF. Sänglinne och sängöverkast är från Eske.

De rätta detaljerna

Till slut var det viktigt att få detaljer som konst, kuddar, växter och annan dekoration som skapar stämning och atmosfär. Det färdiga resultatet är ett personligt hem som är både lugnande och inspirerande för alla de som delar det.

Exklusiva detaljer

Detaljer i mässing, kristall och marmor, skapar ett utsökt och elegant uttryck. Bordet och lampan är från Eske.

Gyllene detaljer

En dos glamour tillförs med ett foto av skådespelerskan Rita Hayworth – och de fina stolarna från GUBI.

Matplatsen

Det läckra bordet är Big O Table, OX Denmarq/Eske; stolarna är Coco Dining Chair i tyg från GUBI; Ballroom Taklampa, Design by Us/Eske.
Glasvasen Alba och mässingskulan är från H.Skjalm P./Eske. Doftljuset Mad et Len/Eske.

Alla foton är tagna av Anne Bråtveit, styling är gjord av Karina Lilleeng Holmen.

Avatar
Avatar

Karina Lilleeng Holmen

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…