Ett hem med värme och praktfulla detaljer

Ett hem med värme och praktfulla detaljer

Vår önskan var att rummen i vårt hus skulle upplevas som mörka, intima och inte minst varma – fast med en ”edge”, berättar Siri Løining og Kristian Kjelling. – Vi hade en klar bild om att färgerna skulle vara djupa och sofistikerade när vi kontaktade inredaren Karina holmen. Färgnyanserna som hon föreslog var precis åt det hållet vi hade tänkt oss och vi är mycket nöjda med resultatet.

Med passion för detaljer

Jag har känt inredaren Karina Holmen i många år, säger Siri Løining. Vi började med projektet Ladies Floor på Grand Hotell 2006 och har senare arbetat ihop i flera hotellprojekt. Karina är helt unik i sin stil och har också stor bredd. Hon är exceptionellt bra på att blanda gammalt och nytt och dessutom är hon mycket bra på färg. Då vi köpte vårt hus var det naturligt att hon skulle hjälpa oss så att vi fick det som vi önskade oss.

Kristian Kjelling och Siri Løining

Siri Løining och Kristian Kjelling har fått precis den varma, mystiska atmosfär som de önskade sig i sitt nya hem. Färgen på väggen är LADY Pure Color 4622 Plommon.

Vi har tagit vara på det vi älskar och som betyder något för oss och blandat det med nya möbler, berättar Siri.

Lyxigt vardagsrum

Vi ville skapa ett hem som är annorlunda, varmt och lite mystiskt, samtidigt som det ska upplevas som ett bra hem att vara i. Både Kristian och jag har rest mycket, både ihop och var för sig. Vi älskar att bo på hotell och har hämtat en del inspiration från våra favorithotell. Karina förstår vår stil och hittade färger som passade perfekt till alla våningsplan och rum.

Vi litar så mycket på henne att vi inte ens testade färgerna på väggen innan vi bestämde oss för att måla allt. Vi ville måla taket i samma färg i vardagsrummet men backade ur i sista minuten. I sovrummet blev dock taket färgsatt och det är så otroligt fint! Nu ångrar vi lite att vi inte gjorde det i vardagsrummet också men det hade nog krävt ännu mer belysning.

4622 Plommon

Det lyxiga vardagsrummet är inbjudande, mjukt och varmt. Melt taklampa från Tom Dixon understryker den eleganta stilen. Soffan heter Mr Big och är från Bolia. Soffbordet är Ninety Bord, OX Denmarq och skänken är från IKEA/Superfront.

Färgerna är pricken över i:et

Färgerna i huset betyder väldigt mycket för helhetsintrycket. Det är liksom pricken över i:et säger Siri. Stämningen i sovrummet bekräftar detta men det är viktigt med rätt belysning och inte minst att färgerna är i harmoni med resten.

En av färgerna som går igen i huset är LADY 4143 Anemon. Den får oss verkligen att känna att vi är i ett varmt hem berättar Siri Løining. Vårt hem har blivit en plats där vi slappnar av, drömmer oss bort, sänker skuldrorna, njuter av varandra och inte minst: en plats med värme.

LADY 4622 Plommon är en lila ton, medan LADY 4143 Anemon är en mörk varm blåfärg.

Inredning med själ

Stilen är en blandning av nya och gamla saker. Vi har tagit vara på det vi älskar och som betyder något för oss och blandat det med nya möbler. Det är en del marmor och mässing hos oss och vi är mycket förtjusta i fläktkåpan från RørosHetta. Den är som ett smycke i köket. Detsamma gäller diskhon från Tapwell som också är i mässing.

Allt vi har betyder något för oss. Vi tänkte noggrant igenom vad vi ville ha i huset. Vi har två favoritbutiker: Eske och Milla Boutique. Där kan man gå själv och kika i timmar. De två butikerna har olika stil men har så mycket för varje smak. Mycket i vår inredning kommer från Karinas butik Eske. Om vi ska säga att vi har en viss inredningsstil så måste det vara att den är varm, bekväm och lekfull. Vi har skapat ett hem som passar en stor familj – tillsammans har vi fyra barn. Vi ville ha ett hem som används – inte ett museum.

Kök med stil

Köksinredningen är Sand från Sigdal, armatur och kran från Tapwell. Fototavlan i köket är från Marcel Leliënhof.
Barlösning

De superläckra barstolarna från Gubi heter Beetle Counter Chair. Barbordet och vägghyllan i mässing är från Nordal, den lilla bordslampan heter Crystal Lampe från Lee Broom, allt levererat från Eske. Bilden av Rita Hayworth är från Getty Images.

Stilfullt matrum

Varma väggar i LADY Pure Color 4622 Plommon, skapar en behaglig ram runt goda måltider. Coco Dining Chair från GUBI passar perfekt i färg och stil – och bordet med mässingsben tar elegant upp de gyllene detaljerna i rummet. Ballroom Taklampor (Design by Us), säljs hos Eske.

Läs mer om den nya LADY Pure Color här!

Matplats med stil

Hur fint är inte detta mörka ekgolv! Parketten är lagt i fiskbensmönster och det ger en vacker, exklusiv look. Golvet är levererat av Boa Flooring; Junckers Stavparkett i rökt ek. Big O Table från OX Denmarq/Eske.

Hotellsovrum i särklass

Siri har arbetat många år i hotellbranschen och det har också präglat inredningen i sovrummet som ser ut som en exklusiv suite! Här är både tak och väggar målade med LADY Pure Color 4143 Anemon.

Läs mer om färgsättning av tak här.

Hotellstil

Både det vackra sänglinnet och överkastet (Society) och taklampan Astoria (RUBN Lighting) kommer från Eske. Den generösa puffen är från Slettvoll och mattan Luxor Shaggy är från Teppeabo.

Vi älskar att bo på hotell och har hämtat en del inspiration från våra favorithotell, säger Siri Løining.

Sovrom

Supermatta väggar med LADY Pure Color skapar en behaglig atmosfär. Vägglampan Original 1227 Wall Light är från Anglepoise och nattbordet är från Gubi. Bilden är från Julian Opie.

Konst och lampor

Konsten på väggarna och designlamporna betyder också mycket i inredningen i vårt hus. Tavlan i köket, som har följt med mig länge, är av Marcel Leliënhof. Jag fick det av honom när vi jobbade ihop i ett projekt. Fotografiet tar upp en hel vägg och är från Sydkorea. Annars har vi fotokonst och några tavlor från okända konstnärer. vi har också ett varierat och spännande urval av lampor – Tom Dixon, Lee Broom, Design by Us, Bolia, Rubn Lightning. Lamporna fungerar som ett naturligt blickfång och de betyder mycket. En så pass mörk inredning kräver också mycket ljus.
Lampor och konst

En mörk inredning kräver mer ljus. på skänken har Flavia bordslampa fått plats och spegeln hade Siri från tidigare.

Vi har fått precis det hem vi önskat oss med bra rum där vi kan fylla på med energi i vardagen.

Flickrum i rosa

Färgen i flickrummet blev ljust rosa med LADY Pure Color i NCS  S0804-R10B. Den lekfulla flamingolampan är inköpt i Miami i en butik som heter Glottman i Wynwood. Glasskulpturen är från en tidigare kollektion hos Eske.

Lekfulla detaljer

Lekfull flamingo från Miami.

Rosa flickrum

Flickrummet har också fått överkast från Society. Filten är från Hollie (Eske) och taklampan från IKEA/PS 2014.

Fotograf: Anne Bråtveit. Styling: Karina Holmen.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…