KÖKET – FÖRE OCH EFTER

KÖKET – FÖRE OCH EFTER

 

Köket var, precis som vårt vardagsrum, ett rum där inget blivit gjort sedan huset byggdes 1986. Furu var ett genomgående tema och på golvet hade man valt rödbrun klinkers. Det var verkligen på tiden för en uppfräschning, och efter att ha funderat hit och dit valde jag en lösning med en köksinredning i svart. Detta är ett val jag inte ångrat då det skapade en så härlig kontrast, och eftersom vi har gott om fönster i köket så känns rummet fortfarande ljust.

 

Så här såg köket ut innan vi började renoveringen.

 

Med ett svart kök var vi tvungna att se till väggar, golv och tak blev ljusa nog för att ta till vara och reflektera ljuset från fönstren. Därför gjorde vi följande:

VÄGGAR

Alla foder och lister runt fönster, dörrar och utmed golvet tog vi bort för att strama upp utseendet på väggen. För att få det snyggt runt fönster och dörrar utan foder använde vi hörnprofiler och spackel. När alla foder och lister var borta spacklade vi hela väggen med Jotun Spackel lättspackel grov för att täcka den gamla glasfiberväven. Jotun rekommenderar i första hand Jotun Spackel rullspackel, eftersom de flesta tycker att det är enklare att arbeta men, men för oss fungerade det fint med grovspacklet. Därefter satte vi upp Jotun Slät vägg för att få en helt slät vägg. Väggarna målades slutligen med LADY Pure Color 1624 Lätthet.

 

Jotun-LADY-Stylizimo-kjokken-5

Väggen som ger köksinredningen sin inramning är en MDF som vi också målade med LADY Pure Color 1624 Lätthet.

 

Jotun-LADY-Stylizimo-kjokken-1

 

Jotun-LADY-Stylizimo-kjokken-7

Alla fönstren tillsammans med de vita väggarna ger gott om ljus.

 

TAK

Vi tog ner furutaket (förutom i matsalsdelen av köket) och monterade gips istället. Gipstaket målade vi sedan med LADY Tak.

GOLV

För att få till en snygg övergång till vardagsrummet lade vi in ett furugolv som fick samma ytbehandling som vi använde där: först slipade vi för att sedan luta, vitolja och mattlacka golvet.

Kom ihåg att det inte är nödvändigt att byta ut hela köksinredningen. Du kan måla den befintliga i till exempel LADY 9938 Naturligt Svart.

Nina Holst
Nina Holst

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

Deco Blue – en blå favorit!

Med LADY Minerals Revive i färgen 4477 Deco Blue, har rummet fått en rustik och vacker struktur i en elegant…

Harmoniska färgval – ihop med trä

Detta blogginlägg är skapat av Elisabeth Heier i samarbete med Nina K. Mørkve, skandinavisk kulörchef på Jotun. Bilden ovan: LADY Pure…

Guide till harmoniska färgval

Det här inlägget är gjort av Elisabeth Heier i samarbete med Nina K. Mørkve, skandinavisk kulörchef på Jotun. Färgerna på bilden ovan:…

Lugnt och behagligt i sovrummet

Sovrummet upplevs lugnt och behagligt med färgen LADY Pure Color 1140 Sand. På senaste tiden har jag haft flera projekt på…

Neutralt kök – blev rått med blått!

Köket var tidigare neutralt och omodernt. Med några lager färg i vackra blå nyanser fick köket en helt ny och…

Ta bort vävtapet på ett smart sätt

Läckra, släta väggar med mineralisk yta! Med LADY Minerals Revive är lösningen närmre än du tror! Här visad i färgen…

Go to top