KÖKET – FÖRE OCH EFTER

KÖKET – FÖRE OCH EFTER

 

Köket var, precis som vårt vardagsrum, ett rum där inget blivit gjort sedan huset byggdes 1986. Furu var ett genomgående tema och på golvet hade man valt rödbrun klinkers. Det var verkligen på tiden för en uppfräschning, och efter att ha funderat hit och dit valde jag en lösning med en köksinredning i svart. Detta är ett val jag inte ångrat då det skapade en så härlig kontrast, och eftersom vi har gott om fönster i köket så känns rummet fortfarande ljust.

 

Så här såg köket ut innan vi började renoveringen.

 

Med ett svart kök var vi tvungna att se till väggar, golv och tak blev ljusa nog för att ta till vara och reflektera ljuset från fönstren. Därför gjorde vi följande:

VÄGGAR

Alla foder och lister runt fönster, dörrar och utmed golvet tog vi bort för att strama upp utseendet på väggen. För att få det snyggt runt fönster och dörrar utan foder använde vi hörnprofiler och spackel. När alla foder och lister var borta spacklade vi hela väggen med Jotun Spackel lättspackel grov för att täcka den gamla glasfiberväven. Jotun rekommenderar i första hand Jotun Spackel rullspackel, eftersom de flesta tycker att det är enklare att arbeta men, men för oss fungerade det fint med grovspacklet. Därefter satte vi upp Jotun Slät vägg för att få en helt slät vägg. Väggarna målades slutligen med LADY Pure Color 1624 Lätthet.

 

Jotun-LADY-Stylizimo-kjokken-5

Väggen som ger köksinredningen sin inramning är en MDF som vi också målade med LADY Pure Color 1624 Lätthet.

 

Jotun-LADY-Stylizimo-kjokken-1

 

Jotun-LADY-Stylizimo-kjokken-7

Alla fönstren tillsammans med de vita väggarna ger gott om ljus.

 

TAK

Vi tog ner furutaket (förutom i matsalsdelen av köket) och monterade gips istället. Gipstaket målade vi sedan med LADY Tak.

GOLV

För att få till en snygg övergång till vardagsrummet lade vi in ett furugolv som fick samma ytbehandling som vi använde där: först slipade vi för att sedan luta, vitolja och mattlacka golvet.

Kom ihåg att det inte är nödvändigt att byta ut hela köksinredningen. Du kan måla den befintliga i till exempel LADY 9938 Naturligt Svart.

Nina Holst
Nina Holst

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY…

Våra vackraste röda färger

Rött ökar aptiten! Detta härliga kök har fått den smakfulla rödrosa färgen LADY 20120 Organic Red. Rött är passion Rött…

Äkta och naturligt med kalkfärg

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkfärgen är perfekt till den industriella stilen! Nu kan du få LADY Minerals kalkfärg i hela…

Våra vackraste gröna färger

LADY 8302 Lagerträd är en utmärkt grön färg att omge sig med i sovrummet. Sofistikerat och läckert med panel målad i…

Litet sovrum blir blått och mysigt

Karina valde LADY 4618 Kvällshimmel till sovrummet. Världens minsta sovrum? Inredaren Karina Lilleeng Holmen har kanske världens minsta sovrum, så när…

Bra färger till sovrummet

Hotellkänsla i sovrummet! Det här fina, varmblå sovrummet har fått färgen LADY Pure Colour 4143 Anemon. Designen är gjord av Karina L….

Go to top