KÖKET – FÖRE OCH EFTER

KÖKET – FÖRE OCH EFTER

 

Köket var, precis som vårt vardagsrum, ett rum där inget blivit gjort sedan huset byggdes 1986. Furu var ett genomgående tema och på golvet hade man valt rödbrun klinkers. Det var verkligen på tiden för en uppfräschning, och efter att ha funderat hit och dit valde jag en lösning med en köksinredning i svart. Detta är ett val jag inte ångrat då det skapade en så härlig kontrast, och eftersom vi har gott om fönster i köket så känns rummet fortfarande ljust.

 

Så här såg köket ut innan vi började renoveringen.

 

Med ett svart kök var vi tvungna att se till väggar, golv och tak blev ljusa nog för att ta till vara och reflektera ljuset från fönstren. Därför gjorde vi följande:

VÄGGAR

Alla foder och lister runt fönster, dörrar och utmed golvet tog vi bort för att strama upp utseendet på väggen. För att få det snyggt runt fönster och dörrar utan foder använde vi hörnprofiler och spackel. När alla foder och lister var borta spacklade vi hela väggen med Jotun Spackel lättspackel grov för att täcka den gamla glasfiberväven. Jotun rekommenderar i första hand Jotun Spackel rullspackel, eftersom de flesta tycker att det är enklare att arbeta men, men för oss fungerade det fint med grovspacklet. Därefter satte vi upp Jotun Slät vägg för att få en helt slät vägg. Väggarna målades slutligen med LADY Pure Color 1624 Lätthet.

 

Jotun-LADY-Stylizimo-kjokken-5

Väggen som ger köksinredningen sin inramning är en MDF som vi också målade med LADY Pure Color 1624 Lätthet.

 

Jotun-LADY-Stylizimo-kjokken-1

 

Jotun-LADY-Stylizimo-kjokken-7

Alla fönstren tillsammans med de vita väggarna ger gott om ljus.

 

TAK

Vi tog ner furutaket (förutom i matsalsdelen av köket) och monterade gips istället. Gipstaket målade vi sedan med LADY Tak.

GOLV

För att få till en snygg övergång till vardagsrummet lade vi in ett furugolv som fick samma ytbehandling som vi använde där: först slipade vi för att sedan luta, vitolja och mattlacka golvet.

Kom ihåg att det inte är nödvändigt att byta ut hela köksinredningen. Du kan måla den befintliga i till exempel LADY 9938 Naturligt Svart.

Avatar
Avatar

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…