LADY Balance bäst för inomhusklimatet

LADY Balance bäst för inomhusklimatet

Lätt att måla med och supersnäll mot inomhusklimatet! Det är den vinnande kombinationen som både målare och ingenjörer jublar över när det gäller LADY Balance.

Kemikunskap för interiörintresserade

När LADY Balance lanserades hösten 2014 hade man redan arbetat i mer än två år med utvecklingen av inomhusfärgen i Jotuns laboratorium. Dessutom hade färgen testats av både professionella målare och vanliga konsumenter. Resultatet? En akrylbaserad inomhusfärg som är lätt att applicera och som avger minimalt med emission och lukt när den torkar. Dessutom är den certifierad av Eurofins och har blivit tilldelad märkningen Indoor Air Comfort Gold.

Siri-Flenstad_Lady-Balance

Siri Gilde Flenstad, Senior Engineer på Jotun och receptansvarig för LADY Balance

Siri Gilde Flenstad, som är receptansvarig för LADY Balance förklarar närmare:

– Använder du den här färgen gör du ett klokt och medvetet val för ditt inomhusklimat. I praktiken innebär certifieringen att färgen har en mycket låg emission/avdunstning när den torkar. Dessutom är LADY Balance matt, vilket gör att väggarna får ett lugnt, snyggt och mjukt utseende.

LADY Balance

5 anledningar att välja kvalitetsfärgen LADY Balance
• LADY Balance luktar minimalt och avger minimalt med emission till ditt inomhusklimat
• LADY Balance skvätter inte och har mycket god täckförmåga
• Med LADY Balance kommer kulörernas naturliga nyanser fram bättre
• LADY Balance har god tvättbarhet
• LADY Balance ger ett vackert och matt slutresultat

LADY Balance tips från Jotuns målarmästare

Målarmästare Svein Nedberg Hansen på Jotuns Målarverkstad har testat appliceringsegenskaperna hos LADY Balance. Lite lukt är en av inomhusfärgens kvaliteter som han vill lyfta fram:

– Den skvätter väldigt lite och är lätt och smidig att måla med. Och själva slutresultatet blir kanon – du får en yta helt utan ”rullgator” efter rollern. En annan viktig poäng är att den är så matt: på mörkare väggar, som är väldigt populärt just nu, bidrar LADY Balance till att ta bort oönskade reflektioner som annars kan ge ett lite plastigare intryck. Väggen här nedan är målad i kulören LADY 1434 Elegant. Det finns en helt egen färgkarta med fokus på just LADY Balance med tre vackra färgpaletter. Dem hittar ni här.

jotun_LADY_Balance_1434-ELEGANT

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…