LADY Balance bäst för inomhusklimatet

LADY Balance bäst för inomhusklimatet

Lätt att måla med och supersnäll mot inomhusklimatet! Det är den vinnande kombinationen som både målare och ingenjörer jublar över när det gäller LADY Balance.

Kemikunskap för interiörintresserade

När LADY Balance lanserades hösten 2014 hade man redan arbetat i mer än två år med utvecklingen av inomhusfärgen i Jotuns laboratorium. Dessutom hade färgen testats av både professionella målare och vanliga konsumenter. Resultatet? En akrylbaserad inomhusfärg som är lätt att applicera och som avger minimalt med emission och lukt när den torkar. Dessutom är den certifierad av Eurofins och har blivit tilldelad märkningen Indoor Air Comfort Gold.

Siri-Flenstad_Lady-Balance

Siri Gilde Flenstad, Senior Engineer på Jotun och receptansvarig för LADY Balance

Siri Gilde Flenstad, som är receptansvarig för LADY Balance förklarar närmare:

– Använder du den här färgen gör du ett klokt och medvetet val för ditt inomhusklimat. I praktiken innebär certifieringen att färgen har en mycket låg emission/avdunstning när den torkar. Dessutom är LADY Balance matt, vilket gör att väggarna får ett lugnt, snyggt och mjukt utseende.

LADY Balance

5 anledningar att välja kvalitetsfärgen LADY Balance
• LADY Balance luktar minimalt och avger minimalt med emission till ditt inomhusklimat
• LADY Balance skvätter inte och har mycket god täckförmåga
• Med LADY Balance kommer kulörernas naturliga nyanser fram bättre
• LADY Balance har god tvättbarhet
• LADY Balance ger ett vackert och matt slutresultat

LADY Balance tips från Jotuns målarmästare

Målarmästare Svein Nedberg Hansen på Jotuns Målarverkstad har testat appliceringsegenskaperna hos LADY Balance. Lite lukt är en av inomhusfärgens kvaliteter som han vill lyfta fram:

– Den skvätter väldigt lite och är lätt och smidig att måla med. Och själva slutresultatet blir kanon – du får en yta helt utan ”rullgator” efter rollern. En annan viktig poäng är att den är så matt: på mörkare väggar, som är väldigt populärt just nu, bidrar LADY Balance till att ta bort oönskade reflektioner som annars kan ge ett lite plastigare intryck. Väggen här nedan är målad i kulören LADY 1434 Elegant. Det finns en helt egen färgkarta med fokus på just LADY Balance med tre vackra färgpaletter. Dem hittar ni här.

jotun_LADY_Balance_1434-ELEGANT

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…