LADY Färgkarta 2019 | REFINED-paletten

LADY Färgkarta 2019 | REFINED-paletten

Grön perfektion. Vackra, gröna väggar med LADY Pure Color 7629 Antique Green.

För att illustrera hur olika färgkombinationer kan förmedla olika identiteter har vi identifierat tre distinkta teman med globala referenser. Varje tema uttrycker individuella tankesätt och livsstilar – tre historier om personligheter, berättade med färger.

REFINED-temat

I REFINED-temat, i den nya LADY färgkartan, handlar det om hur vårt hem är som ett galleri över vårt eget liv. Sakerna vi gör plats för bär med sig berättelser om vad vi värdesätter i vår vardag. Färgerna är en sofistikerad palett sammansatt av gröna och gula nyanser med inslag av lavendel och mjuka neutrala nyanser.

Jotun LADY Färgkartan 2019

Vägg: LADY Pure Color 7628 Treasure. Golvlist: LADY Supreme Finish Matt 7628 Treasure. Tak: LADY Perfection 7236 Chi

Design och konst

I detta tema möts dåtid och framtid och original och tech-inspirerad design står sida vid sida. Färgpaletten är livlig och ger en härlig sinnesstämning. Kontrastrika material och ytor skapar fascinerande kombinationer och rum präglade av optimism.

Gult är färgen som ligger i tiden. Lär känna LADY 12081 Silky Yellow. En dämpad gul ton. Färgen är mjuk och behaglig. 12081 Silky Yellow är fin intill de ljusare varianterna 1442 Claro, 12079 Gleam och 12080 Soft Radiance. Den kan vara en elegant kontrast till gråtoner som 1877 Vallmofrö och 1462 Grå Skiffer eller den mer gråbruna 10965 Hipster Brown.

Jotun LADY Färgkartan 2019

Vägg: LADY Pure Color 12081 Silky Yellow

Väggarna har fått ett mjukt, supermatt och exklusivt utseende med LADY Pure Color. Vår vackraste färg någonsin ger en unik färgupplevelse och ett sobert och sensuellt uttryck. Kombinera färgerna i paletten och var trygg med att nyanserna harmonierar med varandra och ger ett delikat resultat.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Unika objekt

Sakerna vi samlar under ett liv, formar en individuell stil med spännande kontraster. Vintage-skatter och sällsynta designobjekt vittnar om estetisk känsla med fokus på det unika och konstnärliga.  Och de vackra färgerna låter allt komma till sin rätt.

Jotun LADY Färgkartan 2019

Vacker kombination av grönt och persika. Väggen är målad med LADY Pure Color 7628 Treasure – och tavlan med LADY Pure Color 12084 Dusky Peach.

Jotun LADY Färgkartan 2019

Stilig och annorlunda panelvägg som är gjord av lister. Målad LADY Supreme Finish Halvblank 7629 Antique Green.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Varm och läcker lavendel

Färger skapar kontraster och en unik stämning. En bakgrund av dämpad lavendel får djup och karaktär ihop med vackra designmöbler.

Jotun LADY Färgkartan 2019

Låt interiörens egen karaktär framhävas med lavendel! Supermatta väggar med LADY Pure Color 3377 Slate Lavender – och vägg i förgrunden i 12078 Comfort Grey. Golvlisterna är målade i matt LADY Supreme Finish 3377 Slate Lavender. Tak: LADY Perfection 9918 Klassisk Vit

Skapa ett personligt uttryck

Kreativitet är och förblir personligt. Bryt med det uppenbara och välj färger som ger karaktär. Asymmetri och oväntade färgkombinationer tillför rummet en lekfull elegans; neutrala nyanser i kombination med kontrastfärger överraskar ögat. I ditt hem har du möjlighet att utforska och skapa ditt personliga uttryck.

Jotun LADY Färgkartan 2019

LADY Minerals kalkfärg är perfekt för att skapa ett personligt uttryck! Väggen är målad med lite råa stråk av LADY Minerals 0394 Varmgrå.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

REFINED-paletten

Färgerna vi omger oss med skapar stämningsfulla omgivningar vi trivs i och där alla våra små och stora skatter vi omger oss med kommer till sin rätt.

Uttryck dig med färger

I den digitala LADY-färgkartan kan du nu skapa din personliga färgpalett. Välj en huvudfärg, få tips på matchande färger och skapa en tidsenlig färgpalett som uttrycker din identitet.

Skapa din personliga färgpalett

Alle foto: Line Klein Studio, Styling: Kråkvik & D’Orazio

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Moderniserad stuga i vackra färger!

De stora fönsterdörrarna kan skjutas åt sidan och skillnaden mellan ute och inne suddas ut. Inte konstigt att familjen ofta…

Nya stugpaletter från LADY!

Vi glädjer oss åt att inspirera dig med tre nya, vackra färgpaletter till din stuga, från LADY. Bilden ovan är…

Blågrå färgpalett vid sjön

Hav eller sjö? – Här vill många ha en blågrå färgpalett i sin stuga eftersom det känns som en förlängning…

Naturlig färginspiration till fjällstugan

Vem älskar inte den naturliga fjällstugan med varma och rustika inslag? Jag vill bara till stugan på en gång! Och,…

Frodiga färger för stugan i skogen

Fler och fler drömmer om en stuga i skogen! Nya och moderna färger skapar spännande inredningar med en liten fläkt…

Måla möblerna – så får du bästa resultatet

Gamla klenoder får nytt liv med lite färg! Se hur fin den väl använda stolen blev med LADY Supreme Finish 5490…

Go to top