LADY på Formex

LADY på Formex

Jotun och LADY har tillsammans med Kråkvik & D’Orazio för första gången i Formex historia byggt en huvudutställning kring begreppet färg. Under Formex släpps också 2018 års LADY-färgkarta ”Rhythm of Life”. Du hittar Jotun LADY i monter AG:53.

LADY 1877 Vallmofrö

Även enkla detaljer kan vara effektfulla. LADY 1877 Vallmofrö.

Färg förändrar stämningen i ett rum

Formex tema för säsongen är Nordic Space – inner space. Vi värnar om det trygga, ombonade och omger oss med produkter som är omfamnande, runda, mjuka och skapar en skön stämning. Färg har en framskjuten position på höstens Formex-mässa, både när det gäller konkreta färgskalor och själva idén om vad färger kan betyda och hur de påverkar oss som människor.

– Länge har det funnits en föreställning om att färg är något tekniskt och maskulint, att det är något annat än interiör. Det är helt fel, och det tror vi den här utställningen kommer visa, säger Lisbeth Larsen, Jotuns globala kulörchef.

LADY släpper ny färgkarta på Formex

En inredning inspirerad av industriell enkelhet möter varma, omfamnande kulörer och skapar en ny typ av lyx. LADY Pure Color 10961 Raw Canvas.

Färger skapar stil och sätter rytmen för livet i våra hem. Även de mest subtila färgnyanser har en inneboende kraft stark nog för att förändra stämningen i ett rum. På Jotun vet vi vad färger och kulörer betyder för våra omgivningar, och det är den kunskapen vi använder oss av när helt nya färger ska tas fram. Många års erfarenhet från färgens värld har gett oss viktig kunskap om kulörernas roll i en vacker interiör, och vi vet hur detta rent tekniskt kan återskapas i färgen.

– Vår syn på färg har förändrats under bara en generation. Idag finns en helt annan kunskap, säger Lisbeth. Förr fick vi frågor av typen ”Vad är trendigt nu?” eller ”Hur ska jag ha det hemma?”. Idag får vi specifika frågor om vilka toner som ger bäst sömnkvalitet.

LADY lanserar ny färgkarta på Formex

Se de vackra persikotonerna ur temat Silent Serenity i LADY-montern på Formex.

Utställning inspirerad av ny LADY-färgkarta

Idag, mer än någonsin, vill vi skapa harmoniska hem. Hem vi kan längta till när vi behöver vila och fylla på ny energi. Den nya LADY-färgkartan ”Rhythm of Life” presenterar tre kulörteman som visar det breda spektrum av inredningsstilar som du kan skapa tillsammans med LADY. Utställningen på Formex visar de tre temana från färgkartan – City Motions, Silent Serenity och Lush Garden.

LADY 5200 Dusky Blue

LADY Pure Color 5200 Dusky Blue från temat City Motions.

Den första färgpaletten, City Motions, bjuder på djupa svala blåtoner, vackra grå och varma bruna nyanser med referenser till slitet grånat trä. Det skapar en palett som vittnar om en själfull enkelhet.

– Över hela världen ser vi idag en tendens att vilja krympa våra sammanhang. Färre kvadratmeter, mindre ekonomier, mindre sårbarhet. En stad som Berlin har länge varit ett tydligt exempel på hur vi söker oss till mindre boenden, inte sällan industribyggnader, och det här är en mentalitet vi nu ser sprida sig, säger Lisbeth.

LADY 10981 Norweigan Wood

Persiko- och sandtoner ger associationer till ett enkelt liv under ökenhimlen. LADY 10981 Norweigan Wood från temat Silent Serenity.

Den andra paletten, Silent Serenity, bjuder på nyanser hämtade från ökenlandskap. Dämpade persikotoner och bruna sandfärger förenas i en avslappnad atmosfär där historier från solvarma länder viskar i ditt öra. Det är färger för en kultur som vill sänka axlarna.

– Ouppkopplad tid har blivit en lyxvara och det finns en bred längtan efter att leva lugnare. Då kommer färg in. Det handlar om en massa försiktiga nyanser inom det grön-bruna spektrat som jag tror kommer att dominera allt mer inom skandinavisk design.

LADY 8281 Pale Linden

Ett stilla och meditativt rum, som i en egen värld. LADY 8281 Pale Linden.

I den sista paletten, Lush Garden, är inspirationen hämtad från regnskogens frodiga blågröna färger, stärkta av energirika inslag av gula och ljust rosa toner som påminner om en tidig soluppgång. Det handlar om natur och om botanik, där tonerna går i grönt och lite åt det grönblå, och så någon härlig, lite dämpad, gul kulör.

Se de nya färgerna från LADY.

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Kommunikatör & marknadsförare

Emelie arbetar med projekt för Jotuns marknadsavdelning. Hon har ett stort intresse för färg och form och delar gärna med hjälp av Jotuns färgexperter och samarbetspartners med sig av inspiration och målningstips.

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…

Lanseringsevent för LADY Minerals hemma hos Angelica Svanström

Vi har lanserat en ny färgkarta för LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive väggförnyare! Vad passar väl bättre än…

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…