VÅRENS OCH SOMMARENS FRODIGA FÄRGER

VÅRENS OCH SOMMARENS FRODIGA FÄRGER

LADY Spring & Summer Collection 2016 – vårens och sommarens färger

Världens trendbilder blomstrar! Naturens vackra och friska toner har hittat vägen till mode, textil och interiör – och med det är vi djärvare i våra kulörval än tidigare. Solen strålar, humöret stiger – naturligtvis vill vi omge oss med friska färger! Dessutom ser vi en tydlig tendens till en önskan att hämta in naturen i våra hem.

– Gröna värderingar har varit på populära under en tid, och nu är det blommorna som är en stor inspirationskälla, både i mönster och färger. Vi ser att folk använder sin kreativitet och i större grad vågar utforska udda och oförutsägbara kulörkombinationer. Bostaden är en fristad och färgerna vi väljer där ska ge oss den energi – eller ro – som vi behöver.

LADY 8109 Aprilgrön

Glada vårfärger!

Kulörerna i LADY Spring & Summer Collection 2016 är en hyllning till våren och sommaren. Friska färgkombinationer som ger glädje, optimism och energi. Paletten reflekterar många av de härliga känslorna som dyker upp när det är vår i luften, de första varma solstrålarna, knoppar som spricker ut och blommor i vackra färger.

– Forskning visar att mer intensiva färgtoner ger extra energi. Vår förhoppning med de kulörer vi valt ut är att skapa glädje, ge er lite frodiga färger och kanske uppmuntra till lite oväntade kulörkombinationer. Toner som markerar det lite udda, friska och humoristiska – inte bara det som är perfekt.

lady-2605-happiness-3

Nyhet! LADY 2605 Happiness

Från stilrent och lugnt, till lekfullt och friskt

Kulörerna i Jotun LADY Spring & Summer Collection 2016 har en ”ung” prägel genom sin energi, och om de till exempel kombineras med färgstarka detaljer och blommiga textilier, bjuder de in till lekfullhet och humor. Där du istället vill ha en mer minimalistisk stil kan du kombinera med rena färger som svart och vitt för att skapa ett lugnare, mer stilrent, intryck.

lady-8222-krydderurt-1

Vi rekommenderar att kulörerna bryts i en matt färg, till exempel LADY Balance. Detta är färgen för dig som vill ha den perfekta kombinationen av vackra, matta väggar och ett bra inomhusklimat. LADY Balance passar perfekt i såväl vardagsrum som sovrum eller barnrum eftersom den luktar minimalt både under och efter målning. Färgen har också en täckgaranti på 2 strykningar. LADY Spring & Summer Collection 2016 innehåller fem kulörer som alla passar perfekt på väggen, var och en på sitt sätt:

lady-1930-lounge-og-lady-1369-sol

Överst: LADY 1369 Sol. Nederst: LADY 1930 Lounge

LADY 1930 Lounge

En varm och elegant kulör som är läcker att kombinera med gröna toner. Tillför mycket och ger ett stort lyft för rummet. 1930 Lounge kan med fördel målas med LADY Balance på rummets samtliga väggar.

LADY 1369 Sol

En härlig, varm och mjuk gulton med inslag av rött. Fantastiskt fin ihop med Kryddört eller Aprilgrön. Måla gärna någon eller några detaljer i Sol om du redan har någon av dessa kulörer. Sol i LADY Balance är också en perfekt kombination för ett barnrum.

LADY 8109 Aprilgrön

Grönt är en kulör som ligger i tiden! Den här gröna är piggare, roligare, mer somrig och färgstark, än de gröna vi sett tidigare. En härlig färg för till exempel ett kök.

lady-8222-krydderurt-2

Den här väggen är målad med LADY Balance i kulören LADY 8222 Kryddört. Hyllan är målad med LADY Supreme Finish Matt.

LADY 8222 Kryddört

En väldigt elegant, men lite mer försiktig, grön nyans. Ett tryggt kulörval för en stilren och lite lantlig känsla.

lady-2605-happiness-1

Nyhet! LADY 2605 Happiness

En helt ny kulör i det rosa spektrumet – en glädje- och energispridare! Snygg att kombinera med vitt eller svart, och med möbler och inredningsdetaljer i lugna beigetoner.

Lisbeth
Lisbeth

Lisbeth – Kulörchef på Jotun

Lisbeth är Jotuns kulörchef och en av Norges mest eftertraktade trendanalytiker. Lisbeth har utöver sitt specialområde kulörer, också lång erfarenhet från modevärlden. Med passion och känsla för vad som passar i vilken miljö, lägger hon stor vikt på att skapa så personliga hem som möjligt.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…