Lantligt kök i retrostil

Lantligt kök i retrostil

Jag bor på landet i en Västerbottensgård ihop med min man och våra tre barn. Vår gamla gård har blivit ett spännande projekt för renovering och re-design. Nu är det lantliga köket totalrenoverat och uppgraderat med gamla möbler i ny stil, och med färger som skapar liv.

Nordic Remake

Fräschat upp det gamla köket på landet

Det första vi gjorde när vi flyttat in i vårt gamla hus var att totalrenovera det stora lantköket. Här hade allting stått orört i över femtio år, och det fanns inga moderna funktioner. Vi rev ut allt, tog bort den gamla linoleummattan på golvet och fann ett magiskt trägolv i gran/fur. Vi märkte noga varje planka innan vi lyfte upp hela golvet. När vi reglat upp och isolerat la vi tillbaka plankorna på exakt samma sätt igen. Sedan slipades golvet och behandlades med lut och vitpigmenterad olja. Resultatet blev ett mjukt, vackert trägolv som bara skuras med såpa.

Re-design i gammalt hus på landet

Nordic Remake

Pinnstolen är målad med silkematt LADY Supreme Finish och i kulören Dusty Red 2995.

Friskt och nordiskt

Väggarna har fått nytt utseende ett par gånger redan, men nu är de målade med den pudermatta LADY Pure Color i Froströk 1376 från paletten Urban Living. Froströk har en härlig greige (gråbeige) ton som ger ett friskt, nordiskt intryck, samtidigt som den är mjuk och varm. Tonen går mot rött och är därför fin att mixa med rosa och roströda toner som jag verkligen älskar. Pinnstolen är målad med silkematt LADY Supreme Finish i kulören Dusty Red 2995. Istället för överskåp har jag byggt en hylla i furu som jag har behandlat med vit lack blandad med vatten. Detta förhindrar att träet gulnar och gör hyllan lätt att torka av. Även köksbordet har jag byggt själv av en stor furuskiva som jag har lackat och monterat på svarta ben från Ferm Living.

Följ Nordic Remake på Instagram

Nordic Remake

Den här lilla pinnsoffan hittade Ida i ett ödehus. Den hade gulbrun lack och en blå, smutsig sits. Nu är den målad i kulören Rörelse 2845.

Nytt liv till gammal pinnsoffa

Jag inreder helst med second hand-möbler som jag hittar på loppis eller hos familjen. Att se potentialen i en fin form och skapa något unikt är en utmaning jag älskar. Den här lilla pinnsoffan hittade jag i ett gammalt ödehus som min bror har köpt. Den hade gulbrun lack och en blå, smutsig sits. Nu har jag målat soffan i den rosa kulören Rörelse 2845 från den nya kollektionen New Comforting, och jag har klätt den med en textil från Littlephant.

Nu ska det vara rosa

En gammal klädhängare är ett fynd från pappas ladugård. Att låta en nymålad vägg möta något robust och slitet med historia, skapar en personlig inredning. Dessutom har klädhängaren en praktisk funktion, och den visar hur man kan leka med stilleben i olika former.

Förutom trägolvet var vedspisen från 50-talet något vi ville behålla i köket när vi renoverade. Den ger en skön värme, och vi kan både baka och laga mat på den. Som ett komplement till vedspisen satte vi in en 90 cm bred spis från Smeg. Och istället för kakel valde vi en kopparplåt.

Nordic Remake

Skåp från gamla bakstugan blev en skatt för köket

Även mintgrön pastell är vackert mot den nymålade väggen i köket. Det här skåpet hittade vi i en gammal bakstuga. Den enda jag har gjort är att skura den med såpa för att få fram dem vackra originalkulören. Mina pastellfärgade möbler är som karameller i min inredning, och jag blir glad varje dag av att få bo här!

Ida Hanssons projekt kan följas på bloggen Nordic Remake och på Instagram.

Se kulörerna i den digitala färgkartan

Avatar

Ida Hansson – Redesigner

Ida Hansson är från Umeå. Hon älskar redesign och har hela tiden nya spännande projekt på gång. Hon är den som står bakom företaget Nordic Re-make.

Marianne Haga Kinder – en hängiven estet!

Marianne Haga Kinder, för många känd genom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i ett vackert funkishus på Ullern, Norge. Följ med och…

Ett barnrum växer med barnet

Med LADY Wonderwall får väggarna en hållbar yta. Få tips på hur du kan uppdatera barnrummet med enkla grepp! Måla…

Tidlöst badrum hos Frida Fahrman

Frida Fahrman, infuencer på Elle och Elle Decoration, har precis renoverat ett härligt familjebadrum. På väggarna färgen LADY Aqua 1024…

Grönskan flyttar in i Kvarngården

Hos Sofia och Nils Odier på Västerlen har golvet fått en grön färg, 7613 Northern Mystic. Kvarngården på Västerlen Mitt…

Inspiration till hemmakontoret

LADY 20145 Wisdom är magisk, lugnande och uppmuntrar till att tänka klart – i en elegant atmosfär i hemmakontoret. Ny jobbvardag Det…

Frukost på sängen

Njut av din helgfrukost! Den ljusa, grågula färgen ger den perfekta inramningen för en lugn morgonstund – LADY Wonderwall 11173 Humble…

Go to top